En jämförelse av de tre populäraste metoderna för tandblekning

Om du känner att dina tänder har börjat tappa sin lyster, och att du gärna hade fått ett lite vitare leende finns det en del olika metoder som man kan använda sig av. Även om du har en god munhälsa och håller en god hygien kan tänderna missfärgas av en lång rad olika saker, framför allt kosten man äter. Tandblekning kan på så sätt vara ett enkelt sätt att få tillbaka en hel del lyster till sina tänder.

Ja, idag är det väldigt enkelt och tillgängligt att bleka sina tänder. Det finns dessutom någonting som passar för alla budgetar och situationer, och det som passar för en person kanske inte alls är någonting som tilltalar en annan. Samtidigt betyder vita tänder inte att man har en god munhälsa och det är samtidigt oerhört viktigt att borsta tänderna två gånger om dagen.

Om du inte är ute efter tandblekning utan kanske bara en ny tandborste så finns det även där flera alternativ. Bland annat listar https://tandblekningbutiken.se/eltandborste/ de bästa eltandborstarna på dagens marknad. I den här artikeln däremot, kommer vi i stället att ge dig en snabb överblick kring de olika metoderna för tandblekning som finns, samt vad de innebär.

Blekning hos tandläkare 

Blekning hos tandläkare är någonting som har varit tillgängligt relativt länge och är också tämligen populärt. Detta går att göra både hos Folktandvården och hos privata tandläkare och är en relativt snabb process. En av de stora fördelarna är att man märker resultat mer eller mindre direkt och det kräver inte lika lång tid att verka som de andra alternativen på den här listan.

Att bleka tänderna hos en tandläkare är däremot aningen dyrare än att bleka dem hemma, men är det perfekta valet för dig som snabbt vill ha resultat och som inte har några problem med att regelbundet gå till tandläkaren för behandlingen under en tid.

White strips

White strips, eller blekningsskenor som det också kallas, är ett alternativ som man kan ta till om man vill bleka alla tänder i munnen. Dessa skenor, eller remsor, används under en period för att över tid skapa resultat och ärmycket billigare än att besöka en tandläkare. På senare tid har just dessa remsor blivit en väldigt populär lösning då den enskilda behandlingen inte tar mer än 15 – 20 minuter. Dock syns det färdiga resultatet först efter en kur, som brukar vara runt sju dagar.

Tandblekningspenna

En tandblekningspenna kan vara det perfekta stället att börja om du aldrig tidigare har blekt dina tänder. Precis som namnet skvallrar om så är en tandblekningspenna liten och smidigt och liknar på mångt och mycket en kulspetspenna i utförandet.

Under användning borstar man först tänderna, applicerar gelen som finns i pennan, låter det verka i 20 minuter och sedan sköljer man ur munnen. Detta är väldigt smidigt men är inte särskilt effektivt om man vill bleka alla tänder. Om man däremot enbart vill bleka några av sina tänder eller bättra på en redan genomförd tandblekning, kan pennan vara ett bra komplement.


Lämna en kommentar