Få ordning på kontoret

Ibland behövs det en ordentlig sortering på kontoret för att skapa lite ordning och reda. Det är viktigt att man hittar det man behöver när man behöver det. Det ska vara tillgängligt och lätt att ta fram för att inte dyrbar tid ska gå till spillo under arbetsdagen. När man har det snyggt och sorterat på kontoret ger det också ett mer seriöst intryck för eventuella kunder och besökare. 

Det är inte alltid det krävs så mycket för att få ordning på sakerna. Har man saker som behöver förvaras eller viktiga papper som ska stoppas undan så kan det vara bra att satsa på plastbackar. Här brukar man få plats med mycket och är de dessutom genomskinliga är det lättare att hitta det man söker när man behöver det.

Tips och trix för att skapa ordning

Plastbackar är som sagt bra att ha en del av för att kunna förvara sådant som man vill ha lättillgängligt och som ska synas. De flesta plastbackar är dessutom stapelbara vilket gör att de tar lite plats och att det ser snyggt ut på kontoret. Det finns också plastbackar som inte är genomskinliga som man kan välja om man inte vill att innehållet ska synas. 

Har man ett litet kontor så är det smart att använda takhöjden när man ska ställa i ordning det. Ofta tänker man inte på att man faktiskt har en hel del plats på höjden. Det kan man göra dels med plastlådor men även med öppna hyllplan från golv till tak. Här får man plats med det mesta som man kan tänkas behöva på kontoret. 

För att skapa ordning på skrivbordet kan det vara bra med exempelvis en minibyrå som kan stå på skrivbordet. Där kan man förvara sådana saker som är ganska små och lätta att bli av med, som extra stift till pennan eller gem och nålar till anslagstavlan. Det ser också snyggt och stilrent ut om man inte har alla småsaker framme. 

Hitta det man letar efter

När man ska ställa i ordning på sitt kontor så är det viktigt att man minns vart man gör av alla saker så att man lätt hittar dem vid behov. Det kan vara en bra ide att märka sina lådor och pärmar för att skapa en struktur. Lägg också saker där du vet att du brukar leta efter dem. Då är det större chans att du faktiskt hittar det du letar efter.

Lämna en kommentar