Tjockare, glansigare och friskare hår

Tjockare, glansigare och friskare hår

Även om det bara är en dröm för de flesta av oss, så vill vi alla ha tjockt och friskt hår. En del lägger ner mycket tid och energi på sitt utseende där håret spelar en stor roll. Hårvård är en stor industri med många produkter som alla lovar oss tjockt friskt hår. Yummi Haircare | Dansk kvalitetshårvård för kvinnor är ett exempel på ett företag som hjälpt många till finare och friskare hår. De har underbara hårvårdsprodukter, tillbehör och vitaminer för alla hårtyper

Även om du har de bästa hårvårdsprodukterna bör du även tänka på lite andra saker när det kommer till hårvård. Men hur gör man egentligen för att få det där härliga resultatet?

Här kommer några tips:

Borsta ditt hår dagligen – Det ligger mycket sanning i att borsta ditt hår ofta för att stimulera cirkulationen i huvudet och på så sätt förebygga håravfall. Dessutom ser ditt hår friskare ut när det är välborstat.

Använd ett milt schampo – Det är mycket viktigt att använda ett milt schampo som inte tar bort för mycket av hårets naturliga oljor. Håret blir ofta torrt och skört om man använder ett schampo som är för starkt.

Använd balsam – Balsam är ett måste om du vill ha friskt och glansigt hår. Det återfuktar håret på djupet och gör det mjukare och lättare att reda ut.

Hår-vitaminer och kosttillskott – Det finns många studier som visar att håret kan bli både tjockare och längre med hjälp av rätt kosttillskott med innehåll av viktiga vitaminer och mineraler. Inte konstigt med tanke på att många inte får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler för att håret ska växa ordentligt. Såklart ersätter det inte en varierad diet med mycket frukt och grönt, men ibland behövs ett tillskott ändå. 

Försök att inte föna ditt hår för mycket – fönandet torkar ut håret och kan göra det skört och livlöst. Försök att använda fönandet enbart när det är absolut nödvändigt.

Prova olika inpackningar – Inpackningar är en effektiv metod för att ge ditt hår den näring och fukt som det behöver. Det finns olika inpackningar för olika hårtyper, så välj en som passar just ditt hår.

Skölj med kallt vatten – Kallt vatten är bra för håret eftersom det stänger hårsäckarna och gör håret friskare och mer glansigt.

Använd ett leave-in balsam – ett leave-in balsam är ett bra sätt att ge ditt hår fukt och näring under hela dagen. Det gör också håret lättare att reda ut och ger det en fin glans.

Följ de här tipsen och du kommer snart märka skillnaden på hur ditt hår ser ut och känns! Ditt hår kommer att bli tjockare, friskare och mer glansigt. Prova det och du kommer inte att ångra dig!


Lämna en kommentar