Bästa robotgräsklipparen 2022

Om du har bättre saker att göra än att spendera varje lördag på att skjuta en högljudd gräsklippare runt din trädgård, så överväg att investera i en robotgräsklippare. Här har du bästa robotgräsklipparen 2022!

Det finns inget som liknar utseendet och lukten av nyklippt gräs, men såvida du inte betalar för en professionell trädgårdstjänst måste du lägga ner mycket tid för att hålla din gräsmatta i toppform. Du kan lägga timmar varje vecka på att göra jobbet själv på gammaldags sätt eller så kan du investera i en robotgräsklippare.

Om du befinner dig i Skaraborgsregionen så rekommenderar vi Söderströms skog och trädgård när det kommer till robotgräsklippare.

Köp en av 2022 års bästa robotgräsklippare och du kommer att undra hur du någonsin levt utan den. Medan du lever ditt liv, kommer din autonoma robot att lämna sin laddstation och, utan att säga emot, bege sig ut på gräsmattan, klippa tills hela gräsmattan ser perfekt ut.

Robotgräsklippare är relativt enkla att ställa in och programmera, och eftersom laddningsbara batterier driver dem är de supertysta. Det betyder att du kan köra dem när som helst på dygnet utan att störa grannarna. De är dock inte billiga och du betalar mer för funktioner som regn- och stöldskyddssensorer, Bluetooth- eller Wi-Fi-anslutning, en mobil app och flexibla schemaläggningsmöjligheter. Du betalar också mer för en modell som klarar större gräsmattor som har branta lutningar och hinder som rabatter, träd och prydnadsdekorationer.

WORX LANDROID M500 PLUS – Bästa robotgräsklipparen 2022

Bildkredit: WORX

Den bästa allround-robotklipparen med hög prestanda

Specifikationer

 • Klippbredd: 18 cm
 • Klipphöjd: 30-60 mm
 • Maximal gräsyta: 500 kvm
 • Lutning: 35 %
 • Ljudnivå : 60 db
 • Mått: 58 x 40,3 x 20,8 cm
 • Vikt: 9,5 kg

Fördelar

 • Toppprestanda
 • Massor av smart teknik
 • Bästsäljare
 • Knäckande looker

Nackdelar

-Kräver en anständig wi-fi-signal

De bästa erbjudanden:

Denna eleganta orangea är Europas mest sålda robotgräsklippare, och det har den inte blivit utan en anledning. För en robotgräsklippare som kostar under 9000 kr, är ​​den roligt namngivna Landroid:en, lika sci-fi som den låter.

Ojämna gräsmattor är inget besvär för den här roboten, eftersom den använder avancerad tröghetsavkänningsteknik för att mäta lutning (upp till 35˚), hjuldrift, hastighet och vridmoment. Den är också helt vattentät, men kommer skickligt att vägra ge sig ut på gräsmattan om det har regnat och gräsmattan är blöt. Den kommer till och med att undvika att gå ut på natten ifall nattaktiva igelkottar går omkring på gräsmattan, även om detta kan inaktiveras i den medföljande Wi-Fi-appen. Se bara till att du har en bra Wi-Fi-signal i trädgården eftersom en handfull användare har rapporterat ett udda anslutningsproblem!

När kantkabeln och den nästan osynliga laddstationen har installerats – helst av en expert – kan Landroid M500 Plus lämnas åt att klippa din gräsmatta. Som det är med alla robotgräsklippare, kommer det att ta flera klippsessioner för gräsmattan att börja se snygg ut. Men från och med det kommer den att förbli i toppskick.

Landroid M500 Plus är utrustad med tre förskjutna svängbara rakblad för kantklippning och den har en klippbredd på 18 cm. Så den är bra för gräsmattor upp till max 500 kvadratmeter med sluttningar som inte överstiger 35 %.

Om du planerar att hoppa på robotklippningsvagnen, då är denna medelstora modell i en absolut höjdare som inte bara presterar bra utan också ser snygg ut.

BOSCH INDEGO M+ 700 – Bästa robotgräsklipparen 2022

Bildkredit: Bosch

Den bästa robotgräsklipparen för stora trädgårdar

SPECIFIKATIONER

 • Klippbredd: 19cm
 • Klipphöjd: 30-50mm
 • Maximal gräsyta: 700m^2
 • Lutning: 27%
 • Batterityp: 18v litium
 • Laddningstid: 60 min
 • Genomsnittlig körtid: 75 min
 • Vikt: 7,1 kg

Fördelar

 • Intelligent navigering
 • Bosch tillförlitlighet
 • Kan klippa på specifika platser

Nackdelar

-Dyr

De bästa erbjudandena:

Denna borstlösa motormodell från Boschs Home är ett annat idealiskt alternativ för villaägare. När det väl har ställts in, beräknar dess intelligenta LogiCut-navigationssystem det mest effektiva klippmönstret innan det ger sig iväg på sitt första klippning.

Till skillnad från många robotgräsklippare som påbörjare ett sicksackmönster, sägs den här klippa gräsmattor med en diagonal upp-och-ner-metod. Det betyder att mönstren på din gräsmatta under de första klippningarna inte kommer att se så oregelbundna ut. SpotMo är en annan cool funktion som gör att Indego kan klippa små växtfläckar under bord och andra trädgårdsmöbler (självklart måste du flytta möblerna åt sidan först).

Som är fallet med många robotgräsklippare, övervakar den här väderprognoser och ger sig bara ut när det mestadels är torrt. Den kan också styras via Bosch Smart Garden-appen och Amazon Alexa.

Indego M+700 har ett av de minsta klippdäcken här (bara 19 cm) så se dock till att din gräsmatta inte är större än de angivna 700 kvadratmeterna. Som sagt, om din lapp uppfyller de rätta måtten och den inte har lutningar som är brantare än 27 %, så är Indego definitivt värt att överväga.

Hur fungerar robotgräsklippare?

Alla gräsklippare använder en batteridriven motor, en växelströmsdriven basstation, kantkabel och sensorer som hindrar dem från att vandra från din fastighet eller ut på gatan. Med ena änden av kantkabeln ansluten till en terminal på basstationen, läggs kabeln längs kanten på din gräsmatta och hålls på plats med hjälp av pålar som liknar de som används för att slå upp ett tält. Den andra änden av tråden slutar tillbaka vid basstationen och ansluts till den andra terminalen. Basen laddar inte bara gräsklipparen utan förser kabeln med en elektrisk laddning. Sensorer på gräsklipparen använder den laddade kabeln för att styra den längs gränserna och för att återvända till basen när gräsmattan klipps eller när batteriet behöver laddas.

På tal om batteriet, så använder gräsklipparna ett uppladdningsbart batteripaket (vanligtvis litiumjon). Det kan hålla i allt från 30 minuter för en nybörjarmodell avsedd för små gräsmattor, upp till fyra plus timmar för en avancerad gräsklippare utformad för att hantera större fastigheter. Beroende på klipparens storlek och batterikapacitet kan du räkna med laddningstider på allt från 30 minuter upp till två timmar eller mer.

Programmering görs också vanligen med hjälp av en inbyggd kontrollpanel som har På- och Av-knappar, såväl som menyer för att ställa in säsongsbetonade timer, schemalägga klipptider, skapa zoner, konfigurera kantklippningsinställningar, köra diagnostik och visa klipphistoriken. Nästan alla robotgräsklippare är väldigt tysta och fungerar i intervallet 55dB till 60dB, men några modeller där ute som ger upp till 75dB ljud. Du kan köra de tystare gräsklipparna på natten (en del har till och med strålkastare), men du bör förmodligen köra de starkare modellerna bara på dagtid.

Gräsmattas storlek och klippdäck

Innan du köper en robotgräsklippare måste du först ta reda på storleken på din gräsmatta. En gräsklippare för stora gräsmattor har ett batteripaket med hög kapacitet som gör att den kan arbeta längre och åka längre mellan laddningarna. Formen på din gräsmatta spelar också roll. Om du har saker som rabatter, träd och belysning måste gräsklipparen använda mer batterikraft för att navigera i dessa hinder än om den bara skulle klippa en rektangulär eller kvadratisk tomt.

Klippaggregatet hänvisar till området under klipparen där knivarna snurrar. De flesta robotgräsklippare använder en flytande däckdesign som gör att du snabbt kan justera klipphöjden samtidigt som gräsklipparen kan navigera i konturerna av din gräsmatta utan att skala gräset på högre ställen. Olika gräsklippare använder olika typer av skärblad. Till exempel använder vissa gräsklippare en konfiguration med ett snurrande blad medan andra använder flera roterande knivar eller en snurrande skiva fodrad med flera rakblad.

Gräsklipparens klippbredd är också av betydelse. Modeller designade för mindre gräsmattor kan bara ha en klippbredd på 7 tum, medan klippare som är designade för stora gräsmattor erbjuder klippbredder på cirka två fot. Alla robotgräsklippare klipper gräset fint, och det avklippta gräset arbetar sig in i jorden, och kommer gödsla din gräsmatta.

Lämna en kommentar