Alla hjärtans dag 2022

Alla hjärtans dag för år 2022 firas måndagen den 14 februari.

Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag

Sankt Valentins dag eller The Feast of Saint Valentine som dagen är kallad i USA, firas den 14 februari.

Dagen uppstod som en kristen fest för att hedra ett tidigt helgon i kyrkan som heter Valentinus och har under åren gradvis blivit omgjort till att bli en dag för att fira romantisk kärlek uttryckt genom att ge blommor, godis och kort. Dock är denna dag inte en helgdag så myndigheter och företagskontor kommer att vara öppna.

I Storbritannien blev alla hjärtans dag ett populärt firande runt 1600-talet. Det fortsatte att fästa sig, med de välbekanta verserna ”rosor är röda, violer är blå…” som debuterade någon gång på 1600-talet. På 1850-talet var det vanligt att älskare från alla samhällsskikt gav sina älskade små presenter eller handskrivna brev. Samtidigt började man i Frankrike att dekorera sina valentiner med band och spetsar.

Kvinnorna tar täten

Man har gjort en uppskattning att kvinnor köper 80 procent av alla alla hjärtans kort, vilket gör att en stor del av männen antingen glömmer bort eller inte är särskilt romantiska när det kommer till återbetalning! Alla hjärtans dag är mycket populärt i USA, Kanada, Mexiko, Storbritannien, Frankrike och Australien och ökar i popularitet i många andra delar av världen.

De mest populära presenterna

De mest populära sakerna att spendera pengar på är godis 52 %, gratulationskort 44 %, blommor 35 %, Middag på restaurang 34 % och smycken till 18 %.

Köp ett presentkort för kläder och accessoarer

För att göra ett presentkort i en klädbutik mer romantiskt, sätt in kortet i ett par färgglada Valentinestrumpor. Lägg till en anteckning som lyder ”Vi gör ett perfekt par.”

Se exempelvis:


Se också:

Lämna en kommentar