Bästa familjefilmer på Netflix 2022

Här kommer de bästa familjefilmer på Netflix!

Att jaga efter de bästa familjefilmerna på Netflix är aldrig så enkelt som vi skulle vilja. Avsnittet Children & Family Movies på den stora röda streamingmaskinen är full av titlar, men deras neonblöta affischer och magra plotbeskrivningar ger dig inte mycket att fortsätta – eller kunskap om vad du kan förvänt dig.

Lyckligtvis är Netflix inte precis kort på bra familjefilmer. Oavsett hur många filmer Disney Plus tar bort – Mary Poppins återvänder, Ralph bryter internet och The Incredibles 2 kommer att tänka på – det finns fortfarande något som hela familjen kan titta på. Den senaste posten till denna lista, The Mitchells vs. The Machines, kommer från folket bakom den omedelbara klassiska Spider-Man: Into The Spider-Verse (som är på väg till Netflix).

Bästa familjefilmer på Netflix

De bästa familjefilmerna på Netflix är inte alltid lätta att hitta, vilket många föräldrar och familjemedlemmar där ute kan intyga, efter timmar med att skanna raderna med ljusa och glänsande affischer och leta efter kvalitet. Så vi har sammanställt en huvudlista över de bästa familjefilmerna på Netflix för att hjälpa dig att planera lite kvalitetstid på TV med filmer som alla kan njuta av.

Vi överväger betyg från både Common Sense Media och Rotten Tomatoes, men det är inte heller det allra bästa för att bestämma vad som verkligen är en av de bästa familjefilmerna på Netflix.

HBO Max tog med en stor lista över familjevänliga filmer, inklusive Studio Ghibli-filmerna och The Not-Too-Late Show med Elmo. Tänk på vår bästa Netflix-showlista för något att binge efter att barnen nickar av. Och se till att undersöka de bästa Netflix VPN om du är på familjesemester och vill hålla dem underhållna med sina favoritprogram.

Vill du ha mer visningssortiment? Så här byter du region på Netflix

De bästa familjefilmer på Netflix idag

The Mitchells vs. The Machines

Det senaste tillskottet till den här listan av de bästa familjefilmer på Netflix, The Mitchells vs. The Machines, är en animerad film som har något för alla. Dess grafik överraskar (som vi förväntade oss från teamet bakom Spider-Man: Into The Spider-Verse), och dess rollbesättning är talangfylld med toppspelare inklusive Abbi Jacobson, Danny McBride, Maya Rudolph, Eric Andre och Olivia Colman.

Och berättelsen är enkel i början tills det är kaos: Mitchell-familjen är ute på en resa precis innan dottern Katie börjar filmskola. Men då börjar robotupproret. Du vet, alla våra smarta teknologier har äntligen fått nog av oss och kommer att ta över. Det är det oundvikliga ögonblicket som vi alla såg komma och det exakta sista som en familj skulle vilja ha när de är på resa och är beroende av teknik.

97% Rotten tomatoes
Common Sense Media säger: För åldrarna 8 och uppåt

Hook

En av de mest kritiskt underskattade filmerna på den här listan, Hook, är en pärla som förhoppningsvis inte kommer att gå vilse i tidens sand. Och oddsen för den tragedin minskade nu när den är tillgänglig på Netflix för yngre generationer att strömma. Hook är vad som händer när du tar med dig högklassig talang (Dustin Hoffman, Bob Hoskins, Robin Williams och Julia Roberts) för att en gammaldags saga intressant igen. Här ser vi Peter Pan (Williams) som tycker alla är vuxna är tråkiga och behövde rädda dagen när kapten Hook (Hoffman) och Smee (Hoskins) kom in i bilden.

29% Rotten tomatoes
Common Sense Media säger: För 10 år och uppåt

Enola Holmes – en av de bästa familjefilmer på Netflix

Familjer som letar efter ett roligt och livlig actionfyllt mysterium bör titta på Enola Holmes, detta är en av de bästa familjefilmer på Netflix. I filmen spelar Stranger Things ’Millie Bobby Brown. Och ja, Enola kommer från den Holmes-familjen. Men hennes bröder Sherlock (Henry Cavill) och Mycroft (Sam Clafin) är bland dem som inte vet riktigt hur de ska hantera sin lillasyster, hon är anmärkningsvärt frisinnig för sin tid. Brown passar i rollen och blandar in forth wall breaking skämt. Men föräldrar behöver inte oroa sig för att showen blir för vuxen, bortsett från några slagsmål som använder knivar och vapen.

91% Rotten tomatoes
Common Sense Media säger: För 10 år och uppåt

Rango

Rango (röst av Johnny Depp) är en kameleont som har problem med att ta formen av den enda sak han verkligen vill vara: en hjälte. Men livet har ett sätt att driva Rango in i rollen som hans öde. På något sätt befinner sig Rango i en konstig stad som heter Dirt som i grund och botten är som en version av den vilda västern, men med en insekter och reptiler, istället för människor.

Rango blir sheriff, men lokalpolitik över vattenförsörjning och en massiv förrädisk orm står i hans väg. Åh, och den ormen har en gatling-gun, vilket gör honom extra farlig. Denna film är långt mer sofistikerad än den genomsnittliga animerade berättelsen. Rango kommer från respekterad regissör Gore Verbinski, och har fått jämförelser med Chinatown. Barn kanske inte ens inser det, men föräldrar som har letat efter en av debästa familjefilmer på Netflix att titta på kommer se detta som en pärla.

88% Rotten tomatoes
Common Sense Media säger: För 9 år och uppåt

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Verkligen en nästan omedelbar klassiker, Jingle Jangle: A Christmas Journey den oväntade högsäsongens hit är en av de bästa familjefilmerna på Netflix, särskilt under semestern. En gigantisk musikfilm, fylld av glädje och spänning. Den här John Legend-producerade filmen har vunnit applåder överallt, från kritiker till fans. Vi kommer att hålla detaljerna minimala, men filmen handlar om en leksaksmakare som har tappat sitt leende, men kan få tillbaka sin glädje när han återförenas med sitt intelligenta barnbarn.

92% Rotten tomatoes
Common Sense Media säger: För åldrarna 8 och uppåt

Mirai är en av de bästa familjefilmer på Netflix

Denna vackra handritade animerade film är något för alla hushållets medlemmar. Det börjar med en bekant berättelse – fyra år gamla Kuns liv förändras när en ny lillasyster får all uppmärksamhet – som snabbt blir vild och konstig. En tonårsversion av hans nya syskon Mirai anländer, och snart går Kun och den äldre Mirai på äventyr tillsammans. Där de möter en myriad serie av märkliga karaktärer från deras förflutna och framtid. Varma, omtänksamma och till skillnad från de flesta barnfilmer som görs idag. Mirai kommer att visa din familj att Kids-delen på Netflix är mer varierat än de vet.

90% Rotten tomatoes
Common Sense Media säger: För åldrarna 8 och uppåt

Mr. Peabody & Sherman

Om du letar efter en familjefilm på Netflix som du inte redan har sett så är denna solida modernisering av segmenten ”Peabody’s Improbable History” från de gamla Rocky & Bullwinkle-tecknade filmerna är vädigt bra. Historien är full av roliga men lite invecklade shenanigans, som du kan förvänta dig när tidsresor är inblandade. Berättelsen här, om du inte är bekant, är om den geniala pratande hunden Mr. Peabody som har byggt ”WABAC” -maskinen, en tidsreseanordning som gör att den lite speciella Sherman kan utlösa förödelse i universum. Och – naturligtvis – gör han det för att imponera på sin kvinnliga vän Penny.

81% rotten tomatoes
Common Sense Media säger: För 6 år och uppåt

The Willoughbys

Dumt men ändå grundat på riktiga känslomässiga sanningar The Willoughbys är en film som visar att Netflix animerade filmteam är ett av de bästa. Historien är också relaterbar, med Willoughby syskonen Tim (Will Forte), Jane (Alessia Cara), Barnaby A och Barnaby B (båda röster av Seán Cullen) som formar den ultimata planen för frihet från sina föräldrar. Mamma och pappa är för upptagna med sin oändliga kärlek till varandra för att ta hand om barnen. Willoughby-barnens plan är dock lite galen: att skicka sina föräldrar på en semester så farligt att barnen sannolikt kommer att bli föräldralösa i slutet.

90% Rotten tomatoes
Common Sense Media säger: För åldrarna 8 och uppåt

Pokemon Mewtwo Strikes Back: Evolution

En CGI-remake av den ursprungliga Pokemon-filmen, Mewtwo Strikes Back: Evolution är både bekant och ny. Den fokuserar på vad som händer när den ikoniska Pokemon-tränaren Ash (och hans vänner) upptäcker den enormt kraftfulla Mewtwo, en psykisk Pokémon som är ett enormt hot. Det är ett anständigt val för familjefilmkväll om och ditt barn precis kommit in i Pokémon-världen. Speciellt eftersom originalet inte finns på Netflix. Mewtwo kommer också att lära barnen om att du inte bör döma andra.

44% Rotten tomatoes

Common Sense Media säger: För åldrarna 8 och uppåt.

Invader Zim: Enter the Florpus

Netflix startade om Nicktoon-klassikern Invader Zim med den här 71-minutersfilmen som enkelt är en av de bästa familjefilmerna på Netflix – speciellt för yngre föräldrar. Precis som den klassiska showen erbjuder Florpus en vild manisk energi med några skämt som barnen inte kommer förstå och föräldrarna kommer att skratta åt. Recensioner partar om filmens fantastiska grafik och förtjusande energinivåer och referenser till andra klassiska animerade shower. Om dina barn älskar den här filmen är det kanske dags att gräva upp originalserien eller få dem igång på Adventure Time.

100% Rotten tomatoes

Common Sense Media säger: För åldrarna 8 och uppåt.

I ringens rampljus

Ja, vi rekommenderar en brottningsfilm. Huvudevenemanget är en av de bästa familjefilmerna på Netflix av en anledning. Men tack vare det fantastiska uppträdandet av huvudskådespelaren Seth Carr, som spelar Leo, en 11-åring som upptäcker en magisk mask som låter honom också spela som hans hjältar i WWE. Filmen är dock grundad i realism, eftersom Leo och hans far (spelad av Adam Pally) hanterar sin mammas avgång, som lämnade dem att klara sig själva. Leo måste också ta itu med konsekvenserna av sin själviskhet. Om du eller ditt barn är ett fan av pro wrestling, men vill ha något med lite mer historia, är detta definitivt en av de bästa familjefilmerna på Netflix.

26% Rotten tomatoes
Common Sense Media säger: För 7 år och uppåt

Rockos moderna liv: Fasta rutiner

För lite äldre barn och föräldrar i den yngre änden finns Rocko’s Modern Life: Static Cling. Den är både progressiv och härligt nostalgisk. Serien matchar inte bara den ursprungliga Nicktoons atmosfär. Men också dess inställning till identitet och transpersoner bör vara inspirerande för familjer som vill ta språnget. Och på bara 45 minuter tar den här specialen inte en stor bit av din natt.

91% Rotten tomatoes

Common Sense Media säger: För 10 år och uppåt.

Next Gen är en av de bästa familjefilmer på Netflix

Föräldrar som letar efter en futuristisk animerad film för sina barn som är lämplig och underhållande bör kolla in Netflix’s Next Gen. Med röstskådespelare John Krasinski (The Office) och Charlene Yi (Paper Heart). De spelar en AI respektive en ung tjej, som sammarbetar för att stoppa en skurk. Next Gen är en sci-fi-äventyrsfilm som håller sina actionscener barnvänliga med lasersträngar och explosioner. Medan de håller sig borta från de mer blodiga grejerna.

60% Rotten tomatoes

Common Sense Media säger: För åldrarna 8 och uppåt.

Pokémon – Filmen: Jag väljer dig!

Föräldrar som älskade Pokémon-spelen och anime kan använda den här filmen för att presentera pokemon för sina barn. Om du kan tro det, Pokemon The Movie: I Choose You! är den 20: e Pokémon-filmen i serien. Denna flim bryter dock mot normen. Visst blev vissa fans upprörda över beslutet att låta Pikachu prata med ord som inte är pika pi. Men det är en av en handfull val som – i slutändan – gjorde filmen bättre. Yngre tittare kommer förhoppningsvis inte vara så knutna till Pokémon-serien att de kommer att känna sig förrådda av frånvaron av Brock och Misty.

43% Rotten tomatoes

Common Sense Media säger: För 7 år och uppåt.


Nu när du läst Bästa familjefilmer på Netflix kanske du är intresserad av:

20 svar på ”Bästa familjefilmer på Netflix 2022”

Lämna en kommentar