Bose Noise Cancelling Headphones 700 – Recension

Förbättrad trådlös och brusreducerande på Bose Noise Cancelling Headphones 700, men med samma soniska förmåga.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 - Recension
Bildkredit: Bose

Lägsta pris just nu:

Få produkter har ett så gott rykte som Bose’s hörlurar. Den brusreducerande 700 modellen är den näst senaste i en 19-årig rad Bose QuietComfort-brusreducerande hörlurar, som under mycket av den tiden har satt riktmärket i kategorin.

700 modellen bryter sig loss från QuietComfort-serien och inviger en ny premiumserie som kommer att bli större med ett tillskott av två par äkta trådlösa in-ear. Bose Earbuds 500 knoppar och Bose Noise Cancelling Earbuds 700s.

I det här och nu säger Bose att dessa brusreducerande hörlurar 700 on-ear är ”det största klivet framåt gällande hörlurar sedan det ikoniska QuietComfort”- Det är ett djärvt påstående med tanke på framgångarna i det sortimentet. Kommer de att göra vår lista över de bästa trådlösa hörlurarna? Det är dags att ta reda på det.

Design

Bose Noise Cancelling Headphones 700 test
Bildkredit: Bose

Det ganska otympliga namnet på Bose nya hörlurar kanske inte rullar av tungan, men det återspeglar företagets fokus på bullerdämpande teknik, som Bose har arbetat med att förbättra.

700 modellen använder ett nytt brusreducerande system med allt från ny akustisk till ny digital signalbehandling. Och den körs med hjälp av Boses eget NC-chip. Den har ett åttamikrofonsystem (sex för att avbryta brus, två för röstupptagning) och 11 steg (från 0-10) brusreduceringsintensitet att välja mellan. Så att du kan övergå från full isolering till att kunna höra omgivande ljud.

 • NetOnNet för 2 990 kr
 • Brusreducering

  Zero stänger faktiskt inte av brusreducerande. Utan är istället en ljus slöja som låter dig höra din omgivning, medan ’10’ representerar den mest extrema nivån av ljudblockering.

  Våra tidigare recensioner av Bose QuietComfort-modeller har nämnt deras nästan sugliknande, anekoiska kammarjämförbara isolering, men effekten känns mer sofistikerad här, även vid övergång från från till 10.

  Vi tycker att nivå 8, 9 och 10 är bäst för att blockera bullret från den dagliga pendlingen. Även om bakgrundsljud dämpas tillfredsställande med 6 aktiverade. Men oavsett vilken nivå vi använder, i vilken miljö som helst, är isoleringseffekten mycket imponerande.

  Det inkrementella systemet fungerar, även om vi befinner oss hoppa över två nivåer åt gången för att höra anmärkningsvärda framsteg mellan stegen. Du kan välja mellan nivåer i Bose Music – appen eller använda appen för att ställa in tre nivåer som förinställningar. Den kommer förinställd på 0, 5 och 10.

  Om ”0” -nivån inte tillåter dig att höra tillräckligt mycket av din omgivning för snabba avbrott, kan det användbara konversationsläget spara dig genom att ta av hörlurarna från huvudet. Aktiveras genom att hålla en knapp, tillåter omgivande brus, inklusive röster.

  Röst- och videosamtal – Hur bra är mikrofonen?

  Arbetet har inte bara gått ut på att se till att ditt musiklyssning är ostörd av oljud runt omkring dig, utan också att garantera att dina röst- och videosamtal är så begripliga som möjligt. Bose Noise Cancelling Headphones 700 använder en ”beamform-array” av mikrofoner som arbetar för att isolera tal och undertrycka allt annat, medan en ”avvisning-array” fungerar som en andra försvarslinje för att spåra och blockera eventuellt kvarvarande ljud. Mikrofondesignen är anpassningsbar, så den anpassas automatiskt till din förändrade miljö.

  Vi är imponerade av samtalskvaliteten. Även om du står bredvid vägarbeten kan du känna bullerdämpningen i aktion. Borrningen på trottoaren och ljudet av trafik märks knappt, och vi känner inte behovet av att skrika ovanför det – det låter mer som att vi är i ett rum än på en bullrig vägkant.

  Jämfört med konkurrenten

  Om du byter till de prisbelönta Sony WH-1000XM3s, så kommer det störande bakgrundsljudet vara mer uppenbart. Den enda nackdelen med ett brusreducerande system som detta avancerade är dess inverkan på batteritiden, som är 20 timmar här istället för de 30 timmar som Sonys modell säger sig ha.

  Estetik

  Bose Noise Cancelling Headphones 700 gör det estetiska bra med ett slående modernt utseende som är mer än en match för de senaste modellerna från rivaler som Sony, Sennheiser och B&W. Tillgänglig i svart eller silverfärgad, är den till stor del en struktur i ett stycke, som till skillnad från Bose QuietComfort 35 II är fri från synliga gångjärn.

  Pannbandet i rostfritt stål är vackert integrerat i öronkåporna, med botten som en reglage för kopparna att röra sig upp och ner. De fasade, skimrande kopparna pryds med Bose-logotypen, mikrofonhålen och tre funktionsknappar (brusreducering, ström/parning och röststyrning) mellan dem.

  Knapplayouten är glädjande sparsam, delvis på grund av peksknapparna på höger öronkåpa: tryck två gånger för att spela upp/pausa och svara på samtal, svep med fingret upp/ner för volymändring; och svep åt sidan för att hoppa över spår. Håll ned Bose – logotypen för en batterinivåavläsning och tryck på den i en sekund under ett inkommande samtal för att avvisa den.

  Det tar bara ett par dagar att lära sig de olika berörings- och knappåtgärderna, även om en uppenbar nackdel är deras känslighet. Ibland fungerar uppspelning/paus-dubbelknappsfunktionerna inte första gången, och en liten beröring av misstag utlöser hörlurarnas åtgärder. Även om det här problemet inte är exklusivt för Bose, kan appen också göra ökad stabilitet.

  För en handsfree-upplevelse finns det också inbyggd röststyrning. Hörlurarna stöder Amazon Alexa och Google Assistant, och kan antingen aktiveras med ett tryck på höger öronkåpa. Med Google Assistant kan du be hörlurarna att spela specifika låtar, album och artister i appar som stöds (t.ex. Spotify). Eller också läsa upp och svara på meddelanden och aviseringar, ställa frågor eller sjunga ”Ja må han/hon leva”!

  Bekvämligheten med Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Den smala byggnaden och minimalistiska designen får tummen upp för estetik och komfort också. Med en vikt på bara 254 g utövar de inte för mycket tryck på det lämpliga huvudbandet.

  Men den smala profilen betyder att hörlurarna inte känns så robusta som några rivaliserande par, till exempel B&W PX. Och vi skulle också behålla den medföljande väskan för att öronsnäckarna inte ska bli repiga efter ha gnuggat emot något.

  Fodralet är inte tjockare än din genomsnittliga pocketbok, och de passar bekvämt inuti när kopparna viks platt.

  Ljud på Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Bose Noise Cancelling Headphones 700 bäst test comparesweden
  Bildkredit: Bose

  Bose Noise Cancelling Headphones 700 speglar deras syskons likaså välkända soniska karaktär – djärv, tydlig och på förhand. Bose hävdar att ljudkvaliteten är jämförbar med QC35 II, och vi håller med. Men företaget har inte tagit samma gigantiska steg för att avancera ljudprestandan jämfört med sina tidigare ansträngningar som det har gjort med brusreducering och design.

  Olika genrer ger ändå fantastisk tydlighet och direktheten på hörlurarna är genomgående imponerande.

  Synthesizers hörs också med uppriktighet och sötma och det skapar i sin tur en snabb, pigg lyssning som passar perfekt in i mixen.

  Slutsats – Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Imponerande brusreducering och design, och suveränt ljud som dess föregångare

  Fördelar

  • Nästa generations brusreducering
  • Bekväma och snygga
  • Kristallklart ljud
  • Praktiska touchkontroller

  Nackdelar

  • Rivaler har lite bättre batteritid

  Lägsta pris just nu:

  1 svar på ”Bose Noise Cancelling Headphones 700 – Recension”

  Lämna en kommentar