Bose QuietComfort 45 vs Bose 700 – Jämförelse!

Vi jämför Bose QuietComfort 45 vs Bose 700 för att se om flaggskeppet Bose Noise Cancelling Headphones 700 fortfarande håller i sig.

Bose QuietComfort 45 vs Bose 700

Bose tillverkar några av de bästa brusreducerande hörlurarna i branschen och har nyligen lanserat ett nytt par, QuietComfort 45 (bilden ovan). Så hur jämför dessa nya trådlösa brusreducerare med det befintliga flaggskeppet Bose 700?

Läs vidare när vi sätter Bose mot Bose…

Bose brusreducerande hörlurar 700, som de officiellt (och långdraget) heter, kom 2019 som avvikelser från företagets långa rad QuietComfort-modeller. De förstklassiga trådlösa brusreducerande hörlurarna imponerade på oss med sin lyxiga design, bekväma passform och avancerade, bästa i klassen aktiva brusreducerande teknik.

I augusti 2021 tillkännagav Bose att QuietComfort 45, de efterlängtade efterträdarna till QuietComfort 35 II, som släpptes 2018, skulle sitta bredvid Bose 700. De nya öronen lovar 24-timmars batteritid och bättre brusreducering än deras föregångare.

Så vad är skillnaden mellan Bose QuietComfort 45 och Bose 700? Vi har inte lyssnat på den helt nya QC 45 ännu, men nedan jämför vi de viktigaste jämförande punkterna, till exempel pris, design, brusreducering och batteritid.

Priset på Hörlurarna

De nya Bose QuietComfort 45 hörlurarna finns tillgängliga för förbeställning för 3 790 kr och kommer att komma ut 30 September.

Här är var du kan hitta nya Bose QuietComfort 45:

Lägsta pris på Bose 700 just nu:

Bose QuietComfort 45 vs Bose 700: Design

Vid första anblicken ser Bose QC 45 väldigt mycket ut som sina föregångare, QC 35 II. Det är inget dåligt. Vi noterade att QC 35 II verkligen lever upp till komfort-delen av dess namn. De som behöver ett par brusreducerare för långa resor bör definitivt ha dessa i åtanke”.

Tittar du lite närmare, kommer du att upptäcka några skillnader. För det första har öronkåporna ventiler för att lägga till djup och fyllighet, så att du får ett mer expansivt ljud utan att öka deras storlek, medan syntetiskt läder på kopparna och pannbandet i sig, borde ge en ännu mer bekväm passform.

Under tiden går Bose 700 för ett mer uppdaterat utseende än QuietComfort-stilen. De har en smal design som utstrålar elegans, med kombinationen av ”osynliga” gångjärn och ett svängbart rostfritt stålband som ger Bose 700 en wow-faktor.

Båda modellerna är lämpliga för resor, men observera att Bose 700 bara viks platt. De går inte inåt som QuietComfort 45 på grund av sin gångjärnsfria form. De är dock mycket lättare än QC 45 – 250g vs 444g.

QC 45 finns i ett urval av svart eller ”Smoke White”, medan Bose 700 finns i svart, vitt och marinblått.

Bose QuietComfort 45 vs Bose 700: Batteritid

Bose 700 hörlurarna har 20-timmars batteritid med Bluetooth och brusreducering påslagen. Det är inte dåligt, men nya QuietComfort 45 har lite mer att ge.

Bose skriver att QC 45 har 24 timmars batteritid, upp från 20 timmar på QuietComfort 35 II.

Snabbladdning

Det sägs att QC 45 på fem minuters laddning via USB-C kan ge 2,5 timmars uppspelning.

Bose 700 snabbladdas också via USB-C, men resultaten är inte lika imponerande utan en 15 minuters laddning ger upp till 2 timmar.

Bose QuietComfort 45 vs Bose 700: Brusreducering

Medan båda modellerna har aktiv brusreduceringsteknik som kan blockera omvärldens ljud, har Bose 700 åtta mikrofoner (sex för att avbryta brus, två för att plocka upp din röst) och brusreducering som kan ändras på en skala från noll till tio. Du kan scrolla genom nivåerna i Bose Music App för att hitta vad som passar bäst för dig.

Ärligt talat är Bose 700 kanske de bästa brusreducerande hörlurarna som finns. ”Våra tidigare recensioner av Bose QuietComfort-modeller har nämnt deras nästan sugliknande, anekoiska kammarjämförbara isolering”, sa vi i vår recension av Bose 700. ”Men effekten känns mer sofistikerad här, även vid övergång från 0 till 10.

Att betoning på brusreducering ger också den 700 utmärkta samtalskvaliteten. QC 45 verkar dock inte vara lika sofistikerade. De har fyra mikrofoner och bara två nivåer av brusreducering: tyst och medveten (den senare släpper in lite ljud, så att du kan höra vad som händer runt dig när du behöver).

Bose QuietComfort 45 vs Bose 700: Funktioner

Kontrollerna på QC 45 är i stort sett desamma som QC35 II, med fyra knappar på höger öronkåpa och en till vänster för att växla mellan brusreducerande och icke-brusreducerande läge. För att återspegla deras slående moderna estetik erbjuder Bose 700 intuitiva touchkontroller.

Båda hörlurarna ansluter till din valda röstassistent via din mobila enhet, men Bose 700 har inbyggd Amazon Alexa och Google Assistant. De har också Spotify Tap, som låter dig återgå till din senaste lyssningssession genom att helt enkelt trycka på och hålla den högra öronkåpan.

QC 45 och 700 kan också ansluta till två enheter samtidigt, så att du kan växla från att lyssna på musik på din surfplatta till att ringa ett handsfree-samtal på din telefon. Därför är du garanterad en god mängd trådlös frihet oavsett vilket par du köper.

Bose QuietComfort 45 vs Bose 700: Ljud kvalité

Bose har varit med i det brusreducerande spelet i decennier och tenderar att leverera utmärkt ljud per krona. Det är verkligen fallet när det gäller Bose 700, som visar en fantastisk musikalitet och tydlighet.

När det gäller QC 45 säger Bose att de nya TriPort-ventilerna ger ett fylligare ljud, medan volymoptimerad Active EQ ”ökar toppar och dalar för att upprätthålla samma prestanda-oavsett hur högt eller mjukt du lyssnar”.

Bose QuietComfort 45 vs Bose 700: Slutsats

Det har gått över två år sedan Bose debuterade med Bose 700 – och dessa snygga burkar är fortfarande ett frestande köp. De kombinerar snyggt utseende och lätt komfort med en exceptionellt bra brusreducerande upplevelse och starkt, om inte klassledande, ljud.

Lägsta pris på Bose 700 just nu:

Kommer Bose 700 att bli slagen av helt nya QuietComfort 45? Det är ännu för tidigt att säga, men efter specifikationerna som Bose har dragit fram för att förbättra QC 35 II finns möjligheten absolut där!

Här är var du kan hitta nya Bose QuietComfort 45:


Lämna en kommentar