Bose QuietComfort 35 II QC35 (2) hörlurar – Recension

Bose har varit högst upp på det aktiva brusreduceringen i flera år. Det berodde inte på någon liten del på QuietComfort-serien av hörlurar. Innan Bose QuietComfort 700 & Bose QuietComfort 45 kom ut var de brusreducerande kungen: Bose QuietComfort 35 II. Så hur håller de upp nu när någon tid har gått? Är de värda dina pengar över de nyare modellerna eller till och med tävlingen?

I lådan

När du öppnar lådan hälsas du med ett robust väska. Att öppna det avslöjar hörlurarna snyggt inbäddade inuti. Det visar verkligen hur flexibla dessa hörlurar är. De är redo att slängas i väskan utan att tänka igen. Tillsammans med hörlurarna får du en mikro-USB-laddningskabel och en 3,5 mm ljudkabel. Det hade varit trevligt för dem att ge QuietComfort 35 II en USB-C-laddningsport, men åtminstone har de fortfarande ett hörlursuttag.

Bose QuietComfort 35 QC35 II 2 recension
Bildkredit: Bose

Vad gjorde Bose Connect + QC35 II speciellt när de kom ut?

Jämfört med de vanliga QC35-hörlurarna skiljer sig dessa inte mycket från den nyare serien II. Allt om dem var nästan identiskt, förutom några viktiga funktioner. För det första har den nyare serien II en Action-knapp som kan användas som en dedikerad Google Assistant-knapp. Därför att du kan aktivera Google Assistant sömlöst direkt från hörlurarna. Sedan lanseringen har det också gjorts en uppdatering för att göra dem kompatibla med Amazon Alexa också. Så om det är din personliga assistent du väljer så har du tur.

Samma knapp som kan användas som en dedikerad Google Assistant-knapp kan användas som en dedikerad aktiv brusreducerande växling. Så att du kan växla mellan tre förinställda styrkor för ANC. Det är lite dåligt. I testerna höll jag det antingen på eller av, jag är inte säker på hur användbart det är. Ändå har du åtminstone möjlighet att kontrollera det om du vill ha den extra anpassningen över ditt musiklyssnande.

Hur ansluter du Bose QuietComfort 35 II?

Du öppnar Bose Connect + appen och sedan kommer appen be dig att svepa ner dem för att avsluta parkopplingen. Det är ganska coolt, speciellt eftersom processen får hjälp av en liten röst som äggar dig i örat. När du har valt ditt språk och väljer ett smeknamn kommer du till inställningen för Action-knappen. Där du kan välja mellan Google Assistant, Amazon Alexa och en aktiv brusreducering.

Om du väljer Google Assistant kan du växla med att dina aviseringar läses upp i örat. Det finns till och med en dedikerad Google-hjälpsida för produkten. Du kan ställa frågor från Google Assistant via hörlurarna precis som om du aktiverade assistenten på din telefon. Förutom att det är mycket snabbare. Så snart du trycker på knappen hör du en ton och sedan kan du ställa din fråga. Normalt med hörlurar måste du vänta en sekund för att den ska registrera och dra upp Google på din telefon. Fast med Bose QuietComfort 35 II börjar den lyssna så snart du trycker på knappen. Så att du inte undrar om det fungerade eller inte. Jag antar att detta är en av fördelarna med att samarbeta direkt med Google som en Made for Google-produkt.

Brusreducering på Bose QuietComfort 35 II

Om du väljer den aktiva brusreduceringsväxeln för åtgärdsknappen i Bose Connect + -appen, låter den dig växla aktiv brusreducering mellan tre nivåer: hög, låg eller av. Om din smartphone har en inbyggd Google Assistant kan du fortfarande få åtkomst till den genom att hålla ner multifunktionsknappen på höger öronkåpa i en sekund. Så du får det bästa av två världar.

Du undrar nog: ”Tja, om jag har en iOS-enhet?” Och om du gungar på en iOS-enhet kan du också ha det bästa av två världar, typ av. För att programmera åtgärdsknappen till Google Assistant måste du ladda ner Google Assistant-appen på din iPhone. Dessutom, om du väljer ANC-växeln för din Action-knapp kan du komma åt din smartphones Siri genom att hålla ner multifunktionsknappen.

Anslutning på Bose QuietComfort 35 II

När det gäller anslutning är Bose QuietComfort 35 II lika stark och konsekvent som originalversionen. Jag hade inga problem med anslutningsstyrkan, oavsett om min telefon låg i fickan eller tvärs över rummet. Extremt intervalltestning åt sidan, jag hade bara tre hopp i regelbunden användning under cirka en vecka, så inte alls dåligt. Denna solida anslutningsstyrka använde vi för telefonsamtal och jag hade inga tappade samtal eller problem här. Om samtalskvaliteten är viktig för dig kommer de inte att svika dig. Utöver allt, när du slår på dem ansluter de sömlöst nästan AirPod-liknande. Super snabbt.

Vi tillbringade mycket tid på den nya Actionknappen och anslutningsaspekten för dessa hörlurar. Därför att tillägget av Google Assistant / ANC-kontrollerna och dess knapp är nästan den enda skillnaden mellan serien I QC35. Så allt annat om dessa inklusive byggkvalitet, ljudkvalitet och batteri förblir ganska mycket detsamma. Men om du missade vår första recension gräver vi in ​​var och en av dessa nu.

Hur är byggkvaliteten hos Bose QuietComfort 35 II?

Design är lätt eftersom den enda skillnaden är Action-knappen som vi nämnde, de är fortfarande ett snyggt par hörlurar. De upprätthåller originalets smala profil och också komfortnivån. Bose QuietComfort 35 II är en av de mest bekväma hörlurarna på marknaden och med goda skäl. Du kan bära dessa i timmar utan att någonsin känna att du måste ta av dem för öronens skulle. De är också supertåliga och du kan böja och vrida den på många sätt. Så om du måste stoppa dem i väskan kan du göra det med en tydlig medvetenhet.

Men du bör ändå bara använda det medföljande väskan. Förutom Action-knappen och multifunktionsknapparna som vi redan nämnde får du volym upp och volym ned-knapparna samt en strömbrytare på höger öronkåpa. Du ser också att dessa laddas via mikro-USB på undersidan av en öronkåpa och till och med har en 3,5 mm-ingång på den andra så att du kan koppla dem till din telefon om din telefon fortfarande har ett hörlursuttag.

Hur är batteritiden för Bose QuietComfort 35 II?

Batteriets livslängd har inte blivit justerat från den första modellen, med uppskattningsvis 20 timmar. Det räcker för att göra en kust-till-kust-flygning över USA tre eller fyra gånger. Inte dåligt. I våra tester fick vi exakt 15 timmar och 46 minuter på cirka 80% batteri. Så om du inte spelar din musik med maximal volym hela tiden bör du inte ha något problem med dessa.

Hur låter Bose QuietComfort 35 II?

Så för det första, inget med ljudkvaliteten har blivit förändrat jämfört med den första versionen. Även om Android från Android Oreo har LDAC-, aptX- och aptX HD-stöd för streaming av högre kvalitet via Bluetooth, kommer du inte att hitta någon av dem i QC 35 II-hörlurarna. Du behöver två för att tango med dessa codecs, så när en sida av en anslutning inte stöder en codec, är de standard ned till standard SBC. QC 35 II stöder AAC tack och lov. Så iOS-användare kommer att dra nytta av det, och du kommer inte att fastna i regnet när det gäller åtminstone latens. Brist på högkvalitativa codecs betyder inte att dessa hörlurar är dåliga, den genomsnittliga personen kommer förmodligen att hitta dem mer än bra.

ljudspektrum bose qc35 II
Bildkredit: Soundguys

Bose QC35 II har faktiskt ett ganska neutralt svar när allt kommer omkring, och det är coolt att se en konsumentprodukt luta sig mot ett ljud som detta. Naturligtvis kan du alltid utjämna dina hörlurar för att förändra saker efter din smak, men den här typen av prestanda gör att du kan göra det ur lådan – som jag sa, riktigt coolt.

Lägsta nivåer ges definitivt fortfarande preferenser framför allt annat, men på den ljusa sidan är det bara i mycket liten mängd. Varje basspark i låten We Just Haven’t Met Yet av Russ skakade bara mina ögon, men det är nog mer resultatet av mixningen än någonting annat. Mids är lika rena som de alltid har varit med sång som kommer högt och tydligt.

Fast…

Även om Bose QC35 II inte är ett par studiohörlurar har de en bra, anpassningsbar ljudkvalitet som passar den genomsnittliga konsumenten.

Jag hoppades att det bara skulle finnas lite mer detaljer i bakgrundsinstrumenten för vissa låtar men det verkar vara detsamma som den tidigare modellen, vilket inte är en dålig sak eftersom de var bra. Men man kan alltid hoppas. Dessa gör också ett utmärkt jobb för att avvika från hårdhet, men till nackdel för detaljerna på höjderna. Du får inte något av samma luftighet och utrymme som du kommer att märka när du lyssnar på hörlurar med öppen rygg till ett liknande pris. Hejhattar och cymbaler i Billy Joels Zanzibar låter lite platt och har inte riktigt den spännande effekten som jag vet att de har.

Hur är mikrofonen?

Liksom de flesta Bluetooth-hörlurar tenderar mikrofonen på QC35 II att ta upp mycket bakgrundsbrus och det är inte så bra vid inspelning i fullband. Med detta sagt hanterar det röstbandet acceptabelt bra och kommer att fungera för telefon- och konferenssamtal lika bra som man kan förvänta sig.

Naturligtvis gäller det bara om du har en röst som är högre i registret. Se hur ju lägre frekvens du går, desto tystare blir svaret? Om du har en särskilt djup röst kommer du att upptäcka att mikrofonkvaliteten kommer att kämpa för att plocka upp din rösts grundläggande toner, så det låter lite konstigt – minst sagt. Men de flesta har inte mycket att oroa sig här.

Hur är det aktiva brusreduceringen på Bose QuietComfort 35 II?

Åh ja, och om den aktiva brusreduceringen. Bose har alltid haft ANC-topp, men det börjar bli lite efter tiderna. Även om Shure lämnade Bose i backspegeln med AONIC 50, erbjuder Bose QuietComfort 35 II fortfarande aktiv brusreducering. För pendlare är detta mycket viktigt, eftersom brusreducering är det viktigaste prestandamätet för aktiva brusreducerande hörlurar.

Bildkredit: Soundguys

Allt i blått och grönt avbröts vilket visar hur bra de är eftersom de är mest nära 20 dB-linjen. Det betyder att ljudet i dessa frekvenser blir nästan 20dB lägre. Ganska snygga grejer!

En firmwareuppdatering fick min Bose QC35II att låta sämre, hur fixar jag det?

Det fanns några klagomål för ett tag sedan om att firmwareuppdateringar orsakade att vissa Bose QC35 II-hörlurar beter sig på konstiga sätt. Vissa hävdade att de började låta sämre, andra hävdade att den aktiva brusreduceringen inte var lika effektiv. Så om du tror att detta har hänt dig, finns det några snabba och enkla steg du kan ta för att bekräfta att problemet inte är firmware.

  1. Har du försökt stänga av och sätta på dem igen? Jag vet att det här verkar grundläggande, men du skulle bli förvånad över hur många tekniska buggar som kan åtgärdas med en enkel omstart. Om detta inte fungerar, fortsätt till nästa steg.
  2. Anslut QC35 II till din väggladdare i minst 5 sekunder och ta sedan bort kabeln.
  3. Anslut hörlurarna till din dator via USB och gå hit i en webbläsare.
    Ladda ner och kör Bose Updater-appen på din dator.
  4. Uppdatera hörlurarna med din dator till den senaste firmware manuellt.
  5. Detta räckte för att lösa problemet för vissa användare, men inte alla. Om du fortfarande har problem kan det vara dags att erkänna nederlag och kontakta Bose kundsupport – eller så kan du gå till sidan för ämnesuppgifter i Boses YouTube-kanal.

Det bör dock nämnas att Bose undersökte denna fråga med imponerande uppmärksamhet och inte kunde replikera de resultat som vissa rapporterade. I många fall fann Bose att skillnaden gjordes genom att öronkuddarna inte fästes hela vägen. Även om det kan låta som ett utmaningssvar, spårar det med vad vi känner till rutinmässiga hörlurstestare: hur hörlurar passar betyder mycket.

Ska du köpa Bose QC35 II?

Bland de bästa aktiva brusreducerande hörlurarna är Bose QuietComfort 35 II högklassig. Emellertid gör dess små småartiklar och daterad hårdvara Sony WH-1000XM4 till ett övertygande alternativ i jämförelse. Men du måste själv bestämma om det är bättre för dig.

Bose QuietComfort 35 II är samma hörlurar som tidigare, förutom nu är de bara lite bättre med tillägget av assistenten och aktiva brusreducerande profiler. ANC är fortfarande en av de bästa du kan få till vilken pris som helst, och eftersom inget annat om dessa har förändrats är de fortfarande lika otroligt bekväma som de var tidigare. Eftersom det här är några av de mest populära hörlurarna där ute, har du många olika sätt att hitta dem. Men varje butik – online eller fysisk – har sina styrkor och svagheter. Var noga med att göra dina läxor innan du köper!

Slutsats

Naturligtvis kommer vi alltid att önska att ljudkvaliteten var bättre, men det här är inte de värsta Bose-hörlurarna jag någonsin har hört. Musiken låter bra, men det du verkligen betalar för är alla de coola nya funktionerna. Den höga prislappen kommer definitivt att avskräcka de flesta, men låt oss vara riktiga att de kommer att flyga ur hyllorna ändå. Om du redan skulle köpa Bose QuietComfort 35, finns det ingen anledning att inte skaffa dessa. Naturligtvis finns det nu bättre alternativ som Sony WH-1000XM3 och även den nya Bose-modellen av hörlurar, men båda har sina negativa också. Så om dessa bara gör det åt dig, är Bose QC35 II fortfarande en bra pick-up idag, speciellt om du hittar dem till försäljning.

Amazon Sverige säljer dessa för ett mycket lågt pris just nu:

Bose QuietComfort 35 II Gaming Headset är ett utmärkt alternativ om du vill ha en bättre mikrofon

Gaming Headset versionen är i princip samma som det vanliga Bose QC 35 II, det har bara en avtagbar mikrofon. Tyvärr kan du inte köpa mikrofonen separat, så om du redan har ett par Bose QC 35 II är det förmodligen inte värt det att betala pengar för exakt samma par hörlurar med mikrofonfäste. Men om du funderar på att köpa QC 35 II, kanske du vill överväga versionen för gamingheadset eftersom hörlurarna kan användas via Bluetooth och med ANC precis som de ursprungliga hörlurarna när bommikrofonen inte är inkopplad.

Vilka andra aktiva brusreducerande hörlurar finns det?

Bose var ett av företagen som tog aktiv brusreducering till mainstream, och medan de hade ett stryp i kategorin i flera år är de inte längre de enda spelarna i spelet. Nu finns det många andra alternativ att välja på, inklusive några från Sony. Jag nämnde redan Sony WH-1000XM4 hörlurar men om du inte känner för att spendera så mycket pengar kan du också gå med Sony WH-CH710N hörlurar som erbjuder både ANC och en fantastisk batteritid. Om du vill ha en mer bas-tung ljudsignatur finns det också Sony WH-XB900N och det finns till och med bra alternativ från andra företag som AKG och Shure. AKG N700NC har utmärkt brusreducering och Shure AONIC 50 har den starkaste aktiva brusreduceringen vi någonsin testat.

2 svar på ”Bose QuietComfort 35 II QC35 (2) hörlurar – Recension”

Lämna en kommentar