Hur köper man Bitcoin?

Många människor undrar nuförtiden hur köper man Bitcoin, så därför har vi satt ihop den perfekta artikeln för dig.

hur köper man bitcoin

För att investera i Bitcoin krävs flera saker, bland annat ett konto på en kryptobörs, identifiering, en säker internetanslutning och en betalningsmetod. Bitcoin kan även erhållas via P2P-börser och specialiserade uttagsautomater, även om optimala förvaringsmetoder rekommenderas. Hur du gör för att köpa Bitcoin beskrivs fullständigt i denna artikel.

Välj en plattform eller tjänst för handel med kryptovaluta

Vissa utbyten för kryptovalutor låter kunderna vara anonyma och ber dem inte ange några personuppgifter. Dessa börser drivs oberoende och är ofta decentraliserade, vilket innebär att de saknar en centraliserad kontrollpunkt.

Anonym handel kan bidra till att integrera specifika demografiska grupper, flyktingar eller de som bor i länder med svag bankinfrastruktur i den vanliga ekonomin.

Allt fler kryptovalutor är tillgängliga via ”Coinbase”, ”Kraken” och ”Gemini”. Men Binance erbjuder mer seriösa handelsfunktioner och har under flera år investerat för att skapa ett fullständigt krypto-ekosystem för deras kunder, vilket de också har lyckats med.

Deras UI är fortfarande lite skrämmande för nybörjare, men man förstår snabbt att handelsplattformen erbjuder allt, och är väldigt polerat. Så när man väl kan det (det tar typ 3 dagar) så är det värt det.

Integrera din handel med en betalningsmetod

På de flesta börser kan du köpa krypto med ett betal- eller kreditkort eller genom att ansluta ditt bankkonto direkt.

När du har valt en börs måste verifiera ditt konto med hjälp av kopia på ditt ID-kort och ditt samt information om dig och dina finansieringskällor.

För insättningar som görs via betalkort, kreditkort eller bankkonto gäller andra avgifter. Även om det är lagligt att använda Bitcoin i Sverige kan vissa banker fortfarande vägra att behandla insättningar till webbplatser eller börser som handlar med kryptovalutor. För att hjälpa till att välja en börs är det viktigt att undersöka de kostnader som är kopplade till varje betalningsmetod.

Gör ett köp

När du har valt en betalningsmetod kan du köpa Bitcoin (och andra kryptovalutor). När det gäller likviditet och funktionsvariation har kryptovalutabörser nyligen närmat sig mainstream.

Detta var tidigare en bransch som betraktades som bedräglig eller hade tvivelaktiga affärsmetoder.

Dagens kryptovalutabörser erbjuder en mängd olika ordertyper och investeringsalternativ. De flesta kryptovalutabörser tillåter användare att placera marknads- och limitorder, och vissa låter dem till och med placera stop-loss-order.

Börserna erbjuder också metoder för att ställa in upprepade investeringar, inklusive dollar-cost averaging. Kraken har det bredaste urvalet av ordertyper bland de ovannämnda börserna.

Säker lagring av Bitcoin

Digitala tillgångar kan lagras på ett säkrare sätt i kryptovalutaplånböcker. Användning av en börsplånbok rekommenderas vanligtvis inte för stora eller långvariga Bitcoininnehav.

Vissa plånböcker stöder enbart Bitcoin, medan andra låter dig lagra ett stort antal altcoins. De två vanligaste alternativen är heta plånböcker (internetplånböcker) och kalla plånböcker (pappers- eller hårdvaruplånböcker).

Cold wallets

Cold wallets är typer av plånböcker som håller en användares privata nyckel offline eller på annat sätt utanför internet. Dessa plånböcker kan också kallas hårdvaruplånböcker eller offline-plånböcker.

En pappersplånbok är en digital plånbok som du skapar på specifika webbplatser, skriver ut på papper och använder som ditt offentliga och privata nyckelpar. Dessa pappersplånböcker lamineras ofta och förvaras i hemmen eller till och med i bankernas kassaskåp.

Även om det krävs mer teknisk expertis för att konfigurera en cold wallet är den det säkraste alternativet för att förvara dina Bitcoins och andra kryptovalutor. Privata nycklar interagerar aldrig med din nätverksanslutna dator eller eventuellt osäkra program när du använder hårdvaruplånböcker.

Hot wallets

Hot wallets är digitala kontantsystem som fungerar på datorer, smarttelefoner och surfplattor som är anslutna till Internet.

Eftersom dessa plånböcker producerar de privata nycklarna till dina bitcoin på dessa enheter kan detta leda till sårbarhet. Om försiktighet iakttas kan dessa plånböcker göras säkra. De minimala behoven bör omfatta tvåfaktorsautentisering, säker internetsurfning och starka lösenord.

Hur köper man Bitcoin med kreditkort

Liksom när du köper Bitcoin med betalkort eller genom automatiserade transaktioner följer du ett liknande förfarande när du köper Bitcoin med kreditkort.

För att slutföra köpet måste du ange din kreditkortsinformation till börsen eller onlinehandelsföretaget. Men generellt sett är det en dålig idé att köpa bitcoin med kreditkort. Detta beror på möjligheten att lägga till extra avgifter till sådana transaktioner under kreditkortsbehandlingen.

Den första är att Bitcoin-köp betraktas som kontantförskott av kreditkortsutgivarna, som sedan tar ut höga avgifter och räntor på dem.

Hur köper man Bitcoin via P2P-börser

Peer-to-peer (P2P)-utbytestjänster kan ibland erbjuda en mer direkt länk mellan användare. P2P-börser ger inte samma anonymitet som decentraliserade börser, men de låter ändå användarna jämföra priser. För att ge konsumenterna en metod för att bedöma möjliga handelspartners innan de deltar i en transaktion erbjuder flera av dessa börser också betygssystem.

Paypal är en möjligbetalningsmetod för att köpa krypto på diverse börser för svenskar. Det vill säga, du kan du köpa kryptovalutor från en tredjepartsleverantör med hjälp av pengarna på ditt PayPal-konto. På grund av att det är få webbplatser som låter konsumenter köpa Bitcoin med PayPal är detta alternativ mindre praktiskt.

Se också:


Ingen information eller data är avsedd som investeringsråd (varken i allmänhet eller i enskilda fall). Finansiella produkter eller transaktioner som omnämns i sådan information eller data, kanske inte är lämplig för din investeringsprofil och mål och förväntningar. Du är ansvarig för att avgöra om någon finansiell produkt eller transaktion är lämplig för dig utifrån dina intressen, investeringsmål, riskbenägenhet och investeringsplan. CompareSweden ska inte hållas ansvarig för eventuella skador som uppstår från några omnämnda transaktioner eller investeringar i finansiella produkter.


Lämna en kommentar