Bästa Altcoins 2022

Bästa Altcoins 2022: Om man inte ska investera i Bitcoin, vad är de andra alternativa coins:en man borde titta på?

Bästa Altcoins 2022

År 2017 blev termen populär efter att tusentals nya Bitcoin alternativ dök upp på marknaden. Men 2022 är de flesta av de 100 bästa kryptovalutorna så utvecklade att dessa coins är nu fyllda av nya applikationer och produkter. Dessutom skiljer sig vissa väldigt mycket från andra. 

Med flera hundra olika kryptovalutor på marknaden i dagsläget är det omöjligt att hålla reda på allt som händer. Det är därför vi har gjort den här artikeln för att lyfta fram några intressanta altcoins.

Ethereum (ETH)

Det är svårt att föreställa sig kryptoutrymmet utan Ethereum. Sedan Ethereum släpptes 2015 skapades majoriteten av kryptovalutor med Ethereums smarta kontrakt. Smarta kontrakt är egentligen lite missvisande, eftersom de inte behöver vara smarta eller kontrakt alls. I verkligheten är smart kontrakt en enkel term för vilken kod som helst som körs på en blockchain.

Skillnaden mellan Bitcoin och Ethereum är enkel: Bitcoin är en huvudbok – Ethereum är en huvudbok plus en dator. Genom att lägga till en dator till en blockkedja kan du skapa blockkedjebaserade applikationer (som nya tokens, NFTs, lånemarknader, börser och mer).

Utrymmet på Ethereums dator är begränsat för att se till att alla gruvarbetare kan hålla ett fullständigt register utan att behöva köpa ett eget personligt datacenter. Detta håller blockkedjan decentraliserad (svårare att ta över) och därför säker. Ethereums säkerhet är högt värderad av marknaden, vilket framgår av Ethereums höga avgifter. Avgifterna baseras enbart på utbud och efterfrågan på utrymme på Ethereums dator (blockchain) vid varje givet tillfälle. Höga avgifter är inte en signal om svaghet, utan om stark efterfrågan. Detta är dock ett problem för många återförsäljare, som är prissatta från att använda Ethereum.

Se också:

Solana (SOL)

Solana är en smart kontraktsblockkedja med ett aktivt DeFi-ekosystem och över 10 miljarder dollar låsta i protokoll. Många ser Solana och andra smarta kontraktsblockkedjor som ”Ethereum-mördare”. Andra ser efterfrågan på blockkedjeprodukter växa till den punkt där många av de största smarta kontraktsblockkedjorna kan bli utnyttjade fullt ut samtidigt.

Oavsett vilket resultat som händer, kommer det sannolikt att hända en betydande mängd innovation på Solanas blockkedja tack vare dess djupa VC-stöd. Solana har omfamnats av Sam Bankman Fried och FTX-teamet, som verkligen har pengarna för att säkerställa framgången för blockkedjan.

Medan många finansiella applikationer kräver säkerheten hos en kraftigt decentraliserad blockkedja som Ethereum, är blockchain-spel och andra applikationer mer vettiga i en kedja med hög genomströmning och låg avgift som Solana. Solanas ursprungliga token är SOL, som krävs för att interagera med blockkedjan.

Polygon (MATIC)

Med stöd från Ethereums medgrundare Vitalik Buterin är Polygon en av de bästa altcoins 2022. Polygon är en lager-2-lösning för Ethereum, vilket innebär att Polygon utnyttjar Ethereums applikationer och säkerhet på ett separat nätverk som kan läggas till din Ethereum-plånbok . Genom att använda MATIC-nätverket kan användare interagera med Ethereum-applikationer utan att behöva spendera höga transaktionsavgifter på Ethereum.

Målet med Polygon och andra lager-2-lösningar är att skala Web3 till massorna. För att använda Ethereums blockchain måste användarna betala avgifter som kan variera från $10 till över $100 vid högtrafik. Omvänt kan användare använda Ethereum på Polygons MATIC-nätverk för slantar. Coinbase och andra stora börser har planer på att integrera överföringar till MATIC-nätverket, vilket kan leda till fler adoptioner till Polygon i år.

Handla Bästa Altcoins 2022 

Handelsplattformen du väljer kommer att avgöra de bästa altcoins som du har tillgång till under 2022. Medan vissa plattformar som Etoro, Robinhood och Webull erbjuder ett fåtal kryptovalutor såväl som aktier, erbjuder dedikerade kryptovalutaplattformar vanligtvis mycket fler altcoins att investera i. Om du vill investera i mindre kända altcoins och även ha del utav en välintegrerad kryptoservice så rekommenderar vi Binance.

Se också:


Ingen information eller data är avsedd som investeringsråd (varken i allmänhet eller i enskilda fall). Finansiella produkter eller transaktioner som omnämns i sådan information eller data, kanske inte är lämplig för din investeringsprofil och mål och förväntningar. Du är ansvarig för att avgöra om någon finansiell produkt eller transaktion är lämplig för dig utifrån dina intressen, investeringsmål, riskbenägenhet och investeringsplan. CompareSweden ska inte hållas ansvarig för eventuella skador som uppstår från några omnämnda transaktioner eller investeringar i finansiella produkter.


Lämna en kommentar