TV hittar inte kanaler med CI + modul kort

TV hittar inte kanaler. CI + -modulen fungerar inte på TV. Så här gör du för att lösa problemet!

Du kanske har sökt och sökt efter de digitala kanalerna flertalet gånger men ändå hittar din TV inte några kanaler alls. Vi på CompareSweden hjälper dig så gott vi kan!

TV hittar inte kanaler med CI + -modul kort

Steg 1 – TV hittar inte kanaler över huvudtaget

De flesta TV-leverantörer som Com Hem till exempel, har helt gått över till Digitala kanaler. Därför ska du söka på DVB-C som står för C- Cable eftersom denna är till för just digitala sändningar. Namnet är något missvisande men DVB-T där T:et står för Terrestial är för marksändningar (engelskt ord för mark). Det vill säga Analoga signaler.

  1. Gå till Inställningar och hitta kanalsökning
  2. Välj Kabel DVB-C
  3. Välj endast ”Digitala kanaler” i din sökning
  4. Om du har Com Hem så blir du ombedd att skriva in ditt nätverks id. Till exempel, om du har en TV och bor i Stockholm, så är nätverks-id för Stockholm 41001. Nätverks ID är en kod baserat på vilken stad du bor i och kan hittas här.
  5. Därefter söker TV:n automatiskt efter alla kanaler.

Steg 2 – Om det ändå inte går att hitta dina kanaler

Steg 1 beskriver hur det ska fungera, men om det ändå inte går så ska du:

  • Installera om TV. Detta betyder alltså inte Fabriksåterställning, utan välj ”Installera om TV”. Så står det uttryckligen på exempelvis Philips TV-apparater för att den installerar om hela operativsystemet. En fabriksåterställning återställer bara inställningarna som har ändrats av användaren tillbaka till ”default”. Testa först att ha kvar Cl modul kortet i TV:n när du Installerar om TV:n. (Ifall det inte går så kan man installera om TV:n utan att ha CL modulkortet instatt i TV:n)
  • Efter det så sök efter kanalerna igen som beskrivet i Steg 1!

Berätta för oss hur det gick för dig i kommentarsfältet nedan!


Se också:


Kategorier TV

1 svar på ”TV hittar inte kanaler med CI + modul kort”

Lämna en kommentar