Apple TV funkar inte

Det kan lätt bli frustrerande när din Apple TV inte funkar och därför har vi sammanfattat de olika problemen som du kan tänkas ha i en och samma guide.

Apple TV funkar inte

Apple TV är ett utmärkt sätt att streama filmer, titta på TV och spela spel när det väl fungerar. Som konsument är det ganska troligt att du någon gång stöter på Wi-Fi problem, långsam prestanda eller annat som kan hindra dig från att använda din Apple TV.

Den här guiden visar dig hur du åtgärdar vanliga Apple TV-problem så att du kan komma tillbaka till din underhållning eller styrning av ditt smarta hem.

Ibland kan Apple TV vara trög, eller att vissa appar inte fungerar och det kan bero på att en uppdatering är på gång så att du kan behöva vänta på att Apple utfärdar en annan uppdatering.

Här är de vanligaste Apple TV-problemen och hur du åtgärdar dem så att du kan spela upp appar, streama filmer eller spegla din iPhone eller MacBook till din TV utan att behöva ringa Apple.

Hur man åtgärdar Apple TV-problem snabbt

Om din Apple TV beter sig lustigt är det första du kan göra att starta om den. Detta kan lösa långsam prestanda och några lite andra udda problem. Det är snabbt och kan lösa många problem.

  • På fjärrkontrollen trycker du och håller ned ”Menu” och ”Home” tills lampan på framsidan av Apple TV blinkar snabbt.
  • Gå till Inställningar -> System -> Starta om.
  • Dra ur nätsladden i 15 sekunder.

Så här fixar du en Apple TV-app som har fastnat

Kommer din Apple TV till en grå Apple TV-apphemskärm eller är appen frusen? Du kan fixa detta genom att tvinga fram en stängning av appen.

  1. Dubbeltryck på hemknappen.
  2. Välj appen.
  3. Svep uppåt.

Upprepa vid behov för att stänga andra appar. Vi måste göra detta nästan dagligen på Apple TV för den här appen och för att fixa frusna eller laggy Hulu- och Netflix-appar.

Hur man åtgärdar Wi-Fi problem

Apple TV Wi-Fi-problem är ett av de vanligaste problemen du kommer att uppleva. Detta kan lätt vara relaterat till ditt Wi-Fi-hemnätverk eller så kan det vara så att din Apple TV är för långt borta.

Vanliga Apple TV WiFi-problem inkluderar:

  • Kan inte hitta Wi-Fi-nätverk
  • Det går inte att ansluta till Wi-Fi-nätverket
  • Kan inte komma åt Internet på Apple TV
  • Frekventa frånkopplingar och buffring

För att åtgärda dessa problem, navigera först till  Inställningar > Nätverk och se om en IP-adress visas.

Om det inte finns någon IP-adress måste du stänga av din router i en minut och starta om din Apple TV.

För att starta om din Apple TV, navigera till Inställningar > System > Starta om. För att slå på din router, koppla ur den från strömmen, vänta 60 sekunder och anslut den sedan igen.

I fall där din Apple TV ansluter till Wi-Fi, men den inte förblir uppkopplad eller ständigt väntar på att ladda ner mer av ett program, kan du ha en dålig signal. Du kan behöva flytta ut Apple TV ur ett skåp eller flytta din router närmare. Du kan också behöva leta efter ett Wi-Fi-system för hela hemmet.

Apple TV AirPlay funkar inte

AirPlay låter dig strömma din iPhone, iPad eller MacBook-skärm till din TV. Det är ett fantastiskt sätt att använda TV:n som display när den fungerar. Detta är ett användbart verktyg, men det kan också orsaka många problem.

Det första du ska göra om du inte kan använda AirPlay är att se till att din iPhone och Apple TV är på samma nätverk. Om du inte är det kommer det inte att fungera. Gå till Inställningar och se om ditt Wi-Fi-hemnätverk visas på båda dina enheter.

Ett annat problem är att du kanske inte ser AirPlay-logotypen i videoappen du vill streama. Om så är fallet kanske appen inte stöder AirPlay. Detta är vanligt i vissa sportappar och i vissa TV-appar där företaget inte tillåter dig att titta på en större skärm.

Om så inte är fallet kontrollera dina Apple TV-inställningar. Du kan också kontrollera om AirPlay är aktiverat på din Apple TV genom att gå till Inställningar > AirPlay och se till att funktionen är påslagen.

I de fall där AirPlay hackar eller släpar efter, kan det vara så att din iPhone är för långt ifrån din Apple TV eller att problemet är relaterat till streaming istället för AirPlay.

Apple TV har svart bild

Du kan enkelt lösa problemet om Apple TV:n bara visar en svarta skärm genom att gå igenom följande steg.

Kontrollera strömsladden och HDMI-kabeln

Den första lösningen som du bör prova innan du provar något annat är att kontrollera nätsladden och HDMI-kabeln. Följ stegen nedan för att åtgärda problemet med att din Apple TV blir svart.

1. Kontrollera att din Apple TV är ansluten till strömmen eller inte och kontrollera efter det om statuslampan lyser. Fortsätt till nästa steg om den inte slås på även efter att du har anslutit Apple TV till ström.

2. Använd fjärrkontrollen och försök väcka din Apple TV.

3. Koppla ur nätsladden som är ansluten till Apple TV och vänta en stund innan du ansluter den igen.

4. Prova att använda ett annat eluttag och kontrollera.

5. Om du använder en grenuttag för att få din Apple TV att fungera, kontrollera igen om grenuttaget är på eller inte.

6. Om statuslampan tänds på Apple TV men fortfarande inte spelas upp videon eller ljudet, kontrollera då HDMI-kabelanslutningarna om den är korrekt isatt eller inte.

Ändra videoupplösningar

Om ovanstående metoder inte visar sig vara effektiva för att åtgärda problemet med att din Apple TV fortsätter att släckas, kan du prova att ändra videoupplösningen på din Apple TV innan du återgår till en svart skärm. Följ stegen nedan för att veta hur du kan göra detta.

Steg 1: Om du har 4:e generationens Apple TV, tryck och håll ned ”Meny” och ”Volym ned”-knappen på fjärrkontrollen i cirka 5 sekunder och släpp sedan båda knapparna. Var 20:e sekund kommer din Apple TV att fortsätta växla till ny upplösning, välj ”OK” när den upplösning du behöver tänds.

Steg 2: Om du har 2:a eller 3:e generationens Apple TV, tryck och håll ned ”Meny” och ”Volym upp”-knappen i cirka 5 sekunder. Apple TV-upplösningen börjar ändras var 20:e sekund, välj ”OK” när den önskade upplösningen tänds.

Starta om din Apple TV

Som du måste veta har din Apple TV ingen strömknapp för att stänga av och slå på den. Du skulle behöva använda din fjärrkontroll, stänga av den från ”Inställningar” eller bara koppla ur den från strömkällan. Eftersom din Apple TV-skärm har blivit tom kan du inte komma åt alternativet ”Inställningar”. Du kan använda din fjärrkontroll för att starta om den genom att följa stegen nedan.

Steg 1: Om du har Siri-fjärrkontrollen eller Apple TV-fjärrkontrollen, tryck och håll ned ”skärmikon”-knappen och ”Meny”-knappen och släpp taget när enhetslampan blinkar.

Steg 2: Om du har en Apple-fjärrkontroll, tryck och håll ned ”Ned”-knappen och ”Meny”-knappen och släpp den när enhetens lampa blinkar.

Om detta inte fungerar kan du koppla ur din Apple TV från strömkällan direkt och koppla tillbaka den efter några minuter.

Återställ din Apple TV via iTunes

Om ovanstående metod inte hjälper dig att lösa problemet med svart skärm, kan du försöka återställa din Apple TV. Följ stegen nedan för att veta hur du kan göra detta.

1. Ta ut och koppla ur nätsladden samt HDMI-kabeln från din Apple TV.

2. Öppna din bärbara dator eller PC och starta iTunes på den och se till att du har installerat den senaste versionen av iTunes.

3. Anslut en USB-C- eller mikro-USB-kabel från baksidan av Apple TV till din bärbara dator eller PC. 

4. Om du har Apple TV 3:e eller 4:e generationen ansluter du nätsladden, om du har 2:a generationen, låt den vara urkopplad.

5. Sammanfattningssidan för Apple TV visas på skärmen.

6. Klicka på ”Återställ Apple TV” och vänta.

När processen är klar kan du koppla ur din Apple TV från den bärbara datorn och sedan ansluta den till strömkällan och koppla in HDMI-kabeln också och kontrollera om den har börjat fungera.

Videoproblem på Apple TV

Om du inte kan streama innehåll från appar eller om det finns andra videoproblem är du inte ensam. Ibland blir det video utan ljud eller ljud utan att videon visas.

Innan du tar några drastiska alternativ, starta om strömmen. Detta kan lösa problemet på bara några sekunder. Om det inte fungerar, se till att HDMI-kabeln är ansluten i båda ändar och om möjligt prova en annan HDMI-kabel.

Du kan också kontrollera Apple TV-upplösningen. För att ändra upplösningen som din Apple TV visar, navigera till Inställningar > Ljud och video > Upplösning.

De flesta användare kommer att se den inställd på Auto. Detta fungerar i de flesta fall, men du kan också ändra det till den upplösning som din TV stöder.

Apple TV funkar inte ljudproblem

När det kommer till Apple TV ljudproblem finns det en enkel lösning att börja med. Precis som med videoproblem, starta om strömmen innan du gör något annat.

Dubbelkolla dina anslutningar till Apple TV och din TV. Detta kan vara HDMI eller det kan vara en optisk kabel. Se till att alla dessa är anslutna, inklusive anslutningar till en ljudmottagare eller soundbar. Du kanske vill byta ingångar för att se om ditt Apple TV ljud kommer tillbaka. Självklart ska du också kontrollera att din volym är uppskruvad och att TV:n inte är avstängd.

Hur man åtgärdar Apple TV fjärrkontroll problem

Apple TV-fjärrkontrollen är verkligen en viktig del av att använda Apple TV. När du har problem med fjärrkontrollen kanske du inte kan använda Apple TV. Innan du har några problem är det en bra idé att konfigurera iPhone Remote App för att styra din Apple TV.

Ett problem med Apple TV-fjärrkontrollen är att den inte längre är ihopkopplad. Se till att fjärrkontrollen är laddad i 30 minuter. Sedan sätta fjärrkontrollen i 3-inches av Apple TV och håll volymknappen uppåt och meny för fem sekunder till par. När detta är gjort, koppla bort Apple TV från strömmen i sekunder. Anslut den igen och försök sedan med fjärrkontrollen igen.

Om Apple TV-fjärrkontrollen är för känslig kan du ringa ner den. Gå till  Inställningar -> Fjärrkontroller och enheter -> Touch Surface Tracking -> Välj en lägre hastighet.

HBO Apple TV problem

Kom du tillbaka till HBO Now eller HBO Go på din Apple TV och upptäckte att det inte längre fungerar?

Om du äger en Apple TV 2:a eller 3:e generationens modell tog HBO bort stödet. Det går inte att få tillbaka det.

För andra generationens ägare av Apple TV måste du köpa en ny enhet. För Apple TV 3:e generationens ägare kan du säga upp din appprenumeration och prenumerera via Apple TV-kanaler.

Tänk på att Apple TV 3:e och 2:a generationen kommer att fortsätta att ta bort stöd när de åldras. Det kan vara dags att köpa en Apple TV 4K.

Så här fixar du omstart av mottagaren när du använder Apple TV

Om din Apple TV inte funkar för att mottagaren fortsätter att starta om, när du använder den, kan du fixa detta på egen hand.

Gå till Inställningar -> Ljud och video -> Ljud -> Auto till Dolby

Detta kan åtgärda omstartsproblemen. Du kan också kontrollera om din mottagare har några tillgängliga uppdateringar som kan lösa detta problem genom att ansluta den till Wi-Fi.

Om det skulle vara så att du ändå inte får bukt på problemet så gå till Apple’s hemsida.


När du har läst om Apple TV funkar, se också:

Lämna en kommentar