Bästa väggfäste TV – 2022

Spara golvyta och sätt upp din TV på väggen! Här är bästa väggfästet för din TV.

De 7 bästa TV-väggfästena
Bildkredit: Multibrackets

När du väl har bestämt dig för att fästa din TV på väggen är det avgörande att ha det bästa väggfästet för att säkra din enhet. Se till att den klarar av mer vikt än vad din TV faktiskt väger för att vara på den säkra sidan. För att du vill inte hamna i en position där din nya TV har åkt rakt ned i golvet. Garantin kommer inte att täcka det!

Såvida inte din TV är över 70 tum stor, eller om du vill flytta runt skärmen mycket, tycker vi att du bara ska köpa Multibrackets M VESA Super Slim Tilt & Turn – den är enkel och lätt att installera (se dock till att du väljer rätt modell för din skärmstorlek).

För mellanstora TV-apparater 32″- 55″- Billigaste alternativet:

  • Bildstorlek: 32 – 55 tum
  • Max belastning: 35 kg

Bästa väggfäste TV Generellt sätt – Upp till 65″ TV:s har tilt också!

  • Bildstorlek: 32″ – 65 ” tum
  • Max belastning: 40 kg

För dig med 75 tums TV – Vit färg

Upp till 80 tum + Tiltbart väggfäste med inbyggt vattenpass

Se också:


När du väl har gjort ditt val och hittat ditt bästa väggfäste för din TV, se till att du vet allt om hur du installerar ett TV-fäste så att det inte faller. Det finns massor med bra videos som du kan hitta på YouTube. Exempelvis:

VESA storlek – Bästa väggfäste TV

Du måste också känna till din TV:s VESA-storlek. Detta är standarden som används för TV-fästen och väggmonteringssystem och är avståndet mellan de fyra monteringshålen på baksidan av TV:n, mätt i millimeter.

För att räkna ut det, mät avståndet mellan hålen från vänster till höger för den första mätningen och sedan uppifrån och ned för den andra. Resultatet är din TV-:s VESA-storlek. Se till att kontrollera att din TV är kompatibel med fästet du har koll på innan du köper – de flesta kommer att vara justerbara, men det är värt att dubbelkolla.

Slutligen, innan du börjar borra, vill du också kontrollera att väggen du har i åtanke att montera den på.


Lämna en kommentar