Bästa Takfäste TV 2022

När montering av din nya platt-TV på en vägg är inte är ett alternativ, kan ett TV takfäste för att nå nästa nivå av platsbesparing när det kommer till TV montering.

Att bo litet eller ha ett litet TV-rum kan göra det svårt att hitta en plats att montera en platt-TV. Lyckligtvis finns det monteringsutrustning som tillåter dig att hänga din snygga TV ifrån taket.

Vissa TV tak monteringar kan sträcka sig från taket mer än 3 meter nedåt, så detta är ett alternativ även för dig med mycket högt i tak. Andra modeller erbjuder mer flexibilitet för att hänga TV-apparater från vinklade tak.

De lite dyrare motoriserade versionerna gör det möjligt för en TV att flytta från en out-of-the-way-position i taket till visningsläge utan krångel. Dessa fästen tillåter användaren att ändra, rotera och justera en TVs visningsvinkel för optimalt visningsläge.

Den här guiden visar de olika typerna av TV-takmonteringar tillsammans med viktiga faktorer att tänka på när du handlar. För att göra sökningen enklare är här en lista över några av de bästa takfäste TV på marknaden.

insert tv fäste

Vad ska man tänka på när man väljer det bästa takfästet?

Liksom de fästena man sätter upp på väggen kommer tak fästena i olika versioner. Dessa är de olika typerna:

Motoriserad vs Manuell

Det finns tre huvudtyper av takfästen: flip-down, nedsänkande och fullmotion.

  • Flip-down TV montering: Flip-down TV-tak-fästen erbjuder utmärkta platsbesparingar. Flip-down-fästen innehåller en fjärrstyrd motor som gör det möjligt att flytta mellan ett öppet och stängt läge. När det inte används, håller flip-down-fästen TV: n i en out-of-the-way-horisontell position mot taket. När du är redo att titta på TV, flyttar en knapp på fjärrkontrollen till ett driftsläge. Ett flip-down mount är ett bra alternativ för små bostäder och lägenheter.
  • Nedsänkande TV montering: Denna typ av TV-montering består av en metallpelare som är fäst på en fäste på taket. TV:n fästs på ett fäste i slutet av pelaren. Denna typ av montering är justerbar, så att TV:n kan hänga från taket med så lite som några centimeter och upp till så mycket som 3 meter. Dessa TV-monteringar tillåter användaren att justera TV: n från noll till så mycket som 25 grader och kan rotera 360 grader. Denna typ av montering har också jämnare justerare som tillåter TV:n att rotera åt vänster eller höger 3 till 5 grader. Nedrullningsfästen är ett bra alternativ för rum med högt i tak eller begränsat väggutrymme.
  • Fullmotion TV motering: Detta liknar ett den nedsänkande TV montering. Denna typ av montering består också av en metallpelare som sträcker sig från taket. Som ett nedsänkande har den ett fäste som fäster på TV:ns baksida och kan justera lutning och nivå. Men, till skillnad från ett vanligt nedsänkande fäste, tillåter ett fullmotionsfäste också vinkeln på fästet som ska fästa den till taket att justeras. Detta gör ett fullmotion-tv-montering idealiskt för montering av TV på snedtak, som i ett rum på andra våningen där väggen lutar.

Se också: Bästa väggfäste TV – 2022

Taktyp och placering

Det är avgörande att välja den typ av TV fäste som bäst passar just det typ av tak det är i rummet du planerar att ha TV:n. För högt i tak, bör du skaffa ett nedsänkande fäste som gör det möjligt för TV: n att gå ner till den optimala höjden för visning. Om du har vinklade tak kommer ett fullmotionsfäste att kompensera för vinkeln på taket. För att maximera utrymmet i ett rum bär du överväga ett motoriserat fäste som flyttar TV:n till en out-of-the-way-position när den inte används.

Att hitta rätt placering för en TV är avgörande för att säkerställa den bästa upplevelsen. Först identifiera huvudvisningsläget. Därefter bestämmer du var monteringen ska sitta så att TV:n bäst kan ses från den positionen. Ta även hänsyn till hur tillbehör som ett stereosystem kommer att ansluta till TV:n.


Vi tror du kan vara intresserad av:


TV-storlek

TV-storlek är viktigt att överväga eftersom det bestämmer den bästa höjden och positionen för fästet. En bra tumregel är att TV-skärmen ska fylla cirka 30 grader av visarens synfält (Kolla gärna in vår guide för att välja TV storlek). Avståndet mellan TV:n och var du bör sitta kommer att påverka detta förhållande.

Viktbegränsning

TV-fästen har maximala vikter som de kan stödja. Att följa viktbegränsningen för ett otroligt viktigt och är skillnaden mellan att säkert kunna höja och sänka din TV och att sluta med en splittrad TV på golvet, eller ännu värre, en splittrad TV och en skadad tittare.

De flesta takfästen har viktbegränsningar som långt överstiger vikten av även de största plattskärms-TV-apparaterna. Viktkapaciteten sträcker sig i allmänhet från 30 till 50 kilo.

Installation

När du installerar ett takmontering är det viktigt att följa några säkerhetsriktlinjer för att förhindra skador och skydda din investering. Se till att du har rätt verktyg, inklusive en stege, studfinder, penna, skruvmejsel, borr och skiftnyckel.

Innan du köper ett takmontering, mät monteringsmönstret på baksidan av TV:n och kontrollera att specifikationerna för fästet matchar för att säkerställa att de är kompatibla.

Om möjligt, installera monteringen i en takbjälk, detta ger det mest robusta stödet för en TV. Om du installerar i gips, var noga med att använda rätt ankare eller monteringsplatta, eftersom gipsmuren är inte tillräckligt för att stödja en TV.

TV-apparater är tunga, så det är viktigt att ha en extra uppsättning händer under installationen för att antingen hålla stegen eller hjälpa till att lyfta TV:n till fästet.

Våra toppval – Bästa Takfäste TV

TV-fästen nedan tar hänsyn till funktionerna och shoppingtips som vi just gått igenom och vi har begränsa valen till några av de bästa produkterna i sin klass. Några av dessa är följande tak-TV-monteringar passar alla behov:

För mindre TV-apparater

Upp till 55 tum & motoriserat!

Upp till 70 tum & motoriserat

För dig som vill ha upp till 80 tum!

insert tv fäste


Nu när du har läst om Bästa takfäste TV, kanske du också är intresserad av:

Lämna en kommentar