Lunar vs PFC – En jämförelse

Lunar vs PFC vilket bankkort är bäst?

Lunar vs PFC
Bildkredit: Lunar
Lunar vs PFC
Bildkredit: PFC Technology

Vad är Lunar?

Lunar är en 100% digital bank där du får ut mer av dina pengar. Du får full kontroll över din ekonomi med funktioner som ger dig total översikt över dina utgifter: ett helt nytt sätt att se dina utgifter på, interaktiv budget och notiser varje gång du spenderar pengar. Du kan göra alla betalningar utan avgifter och du får ett specialdesignat svart metallkort med valfri lasergravering. Lunar Pro kostar 149 kr/månaden men om du signar upp under juni får du tre månader gratis. Du registrerar dig smidigt och säkert med BankID. 

  • Lunar är gratis och vid registrering får användaren ett konto, Visa-kort och bankapp.
  • De erbjuder 1% sparränta för upp till 1 050 000 SEK.
  • Lunar tar ingen kreditupplysning.
  • Du kan koppla ihop din nuvarande bank med Lunar-appen för att se alla dina konton direkt i appen. 
  • Användaren får tillgång till erbjudanden och deals från välkända varumärken.

Utgifter – Layout på Lunar

Bildkredit: Lunar/CompareSweden

Så här kan man hålla koll på sina utgifter smidigt och lätt. Man har även själv möjlighet att budgetera för varje post så att man kan se om man följer sin månadsbudget eller inte. Jag tycker att det är väldigt praktiskt att kunna följa sina utgifter på detta sätt då man får det lättare att spara och dra ner på onödigt slösande.

Lunar:s andra kommande produkter

Bildkredit: Lunar/CompareSweden

Lunar har lanserat och planerar att lansera lite olika produkter som ska göra det enklare för kunden att samla sina banktjänster hos de.

Vad är PFC?

P.F.C. är det nya sättet att få koll på sin vardagsekonomi. P.F.C. är en app och ett kostnadsfritt Mastercard® som hjälper privatpersoner få koll på sina pengar. I appen kan du bland annat se vilka kategorier du lägger mest pengar på, frysa och tina upp ditt kort och skapa grupper för att dela köp med vänner. Med den automatiska kategoriseringen kan du djupdyka i dina shoppingmönster och jämföra dina utgifter ett år tillbaka.

Med P.F.C. slipper du även alla extra avgifter och valutapåslag på köp utomlands och du kan ta ut upp till 1000 SEK/mån helt kostnadsfritt. Om du vill kan du ansöka om en tillfällig kredit på ditt kort eller välja att dela upp ett köp i efterhand. Allt för att du ska få koll och kontroll över dina pengar.

Du kan använda P.F.C. som det passar dig. Appen och kortet är kostnadsfritt för dig att använda så mycket du vill. Skulle du vilja ha ännu mer koll, större fria uttag (10.000 kr) och en ännu bättre P.F.C.-upplevelse rekommenderar vi Premium. De har även ett Junior-kort med en tillhörande appfunktion för alla blivande privatekonomi-ninjor.

Jämförelse Gratis Versionerna – Lunar vs PFC

LunarPFC
Typ av kortVisa-kortMastercard
Årsavgift0 kr0 kr
Gemensamma kontonBara delta
Apple PayJa
Google PlayJa
Gratis insättningar via kort och SwishJaJa
ValutapåslagNejNej
Ladda ner LunarPFC

Lunar Premium

PFC Premium

Se också:

Sammanfattning

Det är så att bägge två av dessa mobilbanker är bra, definitivt till exempel som ett komplement till din andra storbank. Dock så erbjuder Lunar lite mer än PFC så vi hade rekommenderat att du läser mer om Lunar.

Lämna en kommentar