SMS-lån – farliga eller ett nödvändigt ont? 

På senare år har man kunnat ta del av mer och mer reklam kring SMS-lån. Sannolikheten för att du också har läst skräckhistorier kring människor som har hamnat i ohanterbar skuld till följd av SMS-lån är också relativt hög. I den här texten kommer vi att gå igenom SMS-lån i lite närmare detalj  och prata kring i vilka situationer som det ändå kan vara ett alternativ att överväga. 

sms-lån

Ett SMS-lån är som namnet avslöjar ett lån som tecknas genom att man skickar ett SMS till en långivare. Pengarna betalas sedan ut direkt till ens konto inom några timmar. Om du vill läsa mer kring de fördelar med SMS-lån som vi vill belysa så kan du klicka på länken. 

De höga räntorna  

Den absolut största nackdelen med att teckna upp sig på SMS-lån är de höga räntorna. Dessa finns på plats för att risken som långivaren tar är väldigt mycket större, då i princip vem som helst kan bli beviljad på ett SMS-lån. Men samtidigt så är SMS-lån ibland det enda sättet att få ett tillskott av kapital i en situation där man måste få fram pengar snabbt. 

Det går att ta SMS-lån på ett ansvarsfullt sätt 

Samtidigt så går räntorna ändå att hantera om man har en plan och inte gör det till en vana att använda sig av SMS-lån. Genom att ha en plan för hur man ska betala av pengarna innan räntan hinner gå upp i nivåer som inte går att hantera har man på ett enkelt sätt 

Men det gäller samtidigt att man lånar till någonting som är absolut nödvändigt. Det kan handla om att någonting på ens bil har gått sönder och man behöver pengar för att kunna laga det så fort som möjligt, eller någon annan akut utgift. Man ska aldrig låna via ett smslån för att konsumera eller köpa saker som man inte har ett akut behov av. 

Om du går i tankar på att teckna ett sms-lån 

Om du går i tankarna av att teckna ett SMS-lån så är det viktigt att du ser till att tänka igenom ditt beslut och ditt handlingssätt i god tid innan du signerar några papper. Ett SMS-lån kan vara ekonomiskt försvarbart, men det behöver tecknas mot en bakgrund av kunskap och att man är väl införstådd i vad avtalet som man signerar innebär. Detta är det enda sättet att se till att du får en bra upplevelse under hela processen. 


Se även våra andra artiklar:

  1. Bolån, hur mycket får jag låna?
  2. Budgivning
  3. När kommer Bitcoin gå upp?

Lämna en kommentar