När kommer Bitcoin gå upp?

Det är många som undra just nu om vi har nått botten för BTC som handlas för cirka 16 000 USD. Jag tänkte ta upp vilka punkter som talar för att det kommer att gå upp samt anledningarna till varför man kan vara skeptiskt till en uppgång i närtid.

Text där det står: När kommer Bitcoin gå upp?

Möjlig Bitcoin uppgång – Varför BTC har en möjlighet att gå upp i närtid

Låt oss hoppa direkt in på de punkterna som just nu talar för en uppgång i närtid.

Inflationen

Varför jag tar upp inflationen som första anledning till en uppgång är att Bitcoin är en utmanare till det traditionella banksystemet. Vad menar jag med det? Jo, Vi har sett nästan alla valutor förlora köpkraft under korttid och många undrar nu vad de ska göra. Vissa människor känner sig lurade av centralbankerna, andra börjar förlora tilltron till svenska kronan då deras besparingar blir mindre värda. Missnöjet växer så det knakar.

Detta leder vissa människor till att söka sig till alternativa tillgångar. Där passar Bitcoin in perfekt. Du kan betala med det, du kan förflytta det enkelt och det kan max finnas 21 miljoner Bitcoin – så att ingen centralbank kan trycka upp fler Bitcoin ifall de så skulle vilja göra det.

Världens inflation framhäver styrkan i BTC, när alla andra valutor fallerar så kommer den decentraliserade kryptovalutan att inneha en egenskap som inte har funnits sedan USA gick ifrån Bretton Woods systemet på sjuttio-talet.

Folk kommer troligtvis att sälja av altcoins

En annan anledning som påverkar när Bitcoin kommer gå upp är folk som förlorar hoppet om alternativa mynt (altcoins)

Det finns en hypotes att denna kryptokrasch som vi upplever just nu kommer att leda till att folk säljer av sina ”förhoppningscoins” eller andra mer spekulativa mynt. Men de som fortfarande tror på kryptovalutor kommer då ha två val. ETH eller BTC för att vara på den säkra sidan. ETH är väldigt hårt regulerad utav USA just nu och så fort man gör sin hemläxa på området och inser att sina ETH inte är lika säkra som BTC mynt så kommer majoriteten att behöva välja det största och kanske även den mest meme:ade kryptovalutan Bitcoin för att fortsätta med kryptovalutor.

För att vi alla vet att det finns ett hav av många scam coins överhype:ade influencer coins och så vidare, som inte har något fundamentalt värde.

Anledningar till varför Bitcoin skulle gå ner mer i närtid

Främst på grund av räntan

Det är ingen hemlighet att ifall räntan höjs strömmar investeringar från osäkra tillgångar till säkra räntebärande värdepapper. Av den simpla anledningen kommer folk välja bort krypto.

Det finns även många som har lånat pengar för att köpa ännu mer krypto i form av kryptolån. Dessa kommer ha det svårt att göra någon bra avkastning i dagens ränteläge.

Många spår ett mycket dystert 2023

En väldigt trolig punkt är att ifall allt börjar gå ner ännu mer på grund av en tydligare lågkonjuktur, så kommer krypto nog även följa med ner. Folk kommer att vara tillbakadragna och mindre riskbenägna att köpa krypto i det läget.


Om du skulle vilja följa och lära dig mer om kryptomarknaden är den största kryptoplattformen Binance ett alternativ:

Det leder oss till att sammanfatta reflektionerna kring när Bitcoin kommer gå upp.

Sammanfattning – När kommer uppgången?

Det är fullständigt omöjligt att ge ett datum på när Bitcoin kommer att gå upp eller ner. Världen är inte ensidig – detta är viktigt att komma ihåg. Ifall du väljer att gissa, så skulle du kunna tänka på punkterna som jag tog upp. Men vilken dag som helst kan något helt annat dyka upp som förändrar världsekonomin eller till och med hur vi ser på kryptos.

Se också våra andra artiklar:

  1. Hur man säljer Bitcoin för Svenska Kronor SEK genom P2P trading
  2. I vilka länder är krypto lagligt och olagligt?
  3. Hur kan du se om du äger Bitcoin?
  4. Var kan man betala med Bitcoin?

Ingen information eller data är avsedd som investeringsråd (varken i allmänhet eller i enskilda fall). Finansiella produkter eller transaktioner som omnämns i sådan information eller data, kanske inte är lämplig för din investeringsprofil och mål och förväntningar. Du är ansvarig för att avgöra om någon finansiell produkt eller transaktion är lämplig för dig utifrån dina intressen, investeringsmål, riskbenägenhet och investeringsplan. CompareSweden ska inte hållas ansvarig för eventuella skador som uppstår från några omnämnda transaktioner eller investeringar i finansiella produkter.


Lämna en kommentar