fbpx

Vad ska du göra när du har tappat bort fjärrkontrollen till TV?

Tappat bort fjärrkontrollen till TV? Vi ger dig alternativa lösningar!

Tappat bort fjärrkontrollen till TV

Tänk dig att du kommer hem efter en lång, frustrerande dag för att titta på din favorit TV-serie. Serien börjar om 5 minuter så att du rusar till TV-rummet. Men det finns ett problem. Du kan inte hitta fjärrkontrollen! Med bara två minuter kvar innan visningstid söker du frenetiskt efter den saknade fjärrkontrollen utan framgång. Du tittar på klockan igen, bara för att 7 minuter av serien redan har gått. Du känner dig väldigt besviken.

Har det någonsin hänt dig? Fjärrkontroller går vilse eller går sönder hela tiden men sådana olyckor borde inte hindra din TV tid. Här är tre åtgärder som du kan överväga för att lösa problemet.

Förvandla din smartphone till en universell fjärrkontroll

Vi lever i en tid där nästan alla äger eller har tillgång till en smartphone. Så varför inte använda din smartphone för att styra din TV? Följ dessa enkla steg så är du tillbaka i spelet igen.

Samsung mobilägare

Samsung producerade sin egen Samsung WatchON-app. Installera bara appen, fyll i nödvändig information och skapa ett Samsung-konto. När detta är klart, välj ditt TV-märke och para ihop din telefon med din TV.

Android-användare

Det finns ingen inbyggd app som andra Android-användare men allt hopp går inte förlorat. Det finns flera TV-fjärrappar som kan laddas ner och användas. Till exempel, med Sure Universal TV Remote App behöver du helt enkelt ladda ner appen, söka efter valfri TV på samma Wi-Fi-nätverk. Para ihop din telefon med TV: n så är du redo!

Det finns flera TV-fjärranslutna appar tillgängliga. Så gärna granska dem i Google Play Store för att se vilken layout och fjärrkontroll som passar dig. Tänk på att appar kommer att uppdateras då och då och kan innehålla popup-annonser som ibland kan vara lite frustrerande att hantera.

iOS-användare

iPhone- och iPad-användare har några alternativ, till exempel Next Guide Remote, som gör att du kan styra din TV, tillbehör och alla Apple-relaterade produkter. Nackdelen är att den fungerar med en enhet som heter ”Beacon” som säljs för cirka 900 kr.

Ett annat alternativ är Zmart som låter dig styra din TV och relaterade tillbehör. Det fungerar också med ett extra tillbehör som du kan ansluta till TV: ns ljuduttag. Tillbehöret kostar ungefär 200 kr.

Om du föredrar att leva på den ”fria” sidan av livet kan du ladda ner iRule som låter dig styra din TV så länge den är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk.

Se också: TV Fjärrkontroll fungerar inte – Andersson Samsung Philips LG IR (Infraröd)

Köp en Universell fjärrkontroll – tappat bort fjärrkontrollen till TV

Vissa av oss kan vara gammaldags och föredrar en verklig fjärrkontroll i motsats till smarttelefonens fjärrkontroll. En snabb sökning på Google visar att de mest prisvärda, lättillgängliga och pålitliga universella fjärrkontroller kostar cirka 300 kr. De flesta av dessa märken kan programmeras för att para ihop med upp till fyra enheter inklusive TV-apparater, DVD-spelare, surroundljudsystem och andra TV-tillbehör.

Köp denna ’One For All’ fjärrkontroll för 299 kr på Kjell & Company!

Lyckligtvis kommer varje fjärrkontroll med instruktioner som beskriver hur du gör för att använda denna nya fjärrkontroll till din TV.

Du kan köpa från tillverkaren i vissa fall om du har tappat bort fjärrkontrollen till TV

Om du är osäker kan du alltid kontrollera med tillverkaren av din TV om de säljer extra fjärrkontroller. Kontakta tillverkaren för mer information om detta alternativ men till exempel Philips TV säljer inga utan då behöver man köpa en ny om man har tappat bort den.

Se också:


Related Posts

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *