Kan man ansluta Google Home till TV utan Chromecast?

Ansluta Google Home till TV utan Chromecast: Att ha Google Home ansluten till din TV kommer att vara praktiskt i vardagen. Oavsett om du är för lat för att gå över från andra sidan rummet för att ta fjärrkontrollen, om du visar upp för dina vänner eller fjärrkontrollen ligger begravd i soffan, det kommer en tid. Du kan faktiskt komma att använda den dagligen.

Det är tillräckligt enkelt att synkronisera dem med Chromecast, men kan du ansluta en Google Home till din TV utan Chromecast?

Ja, det kan du. För att kunna använda ansluta Google Home till en TV utan Chromecast, måste du i de flesta fall använda en 3:e parts WiFi-aktiverad universell fjärrkontroll.

ansluta Google Home till TV utan Chromecast

Tredjeparts WiFi-aktiverad universalfjärrkontroll

Till exempel med Logitechs Harmony Line universalfjärrkontroll gör jobbet. Det behöver vara en navbaserad modell, vilket innebär att den kommer med en liten hubb med egen strömförsörjning utöver själva fjärrkontrollen.

En traditionell fjärrkontroll använder infraröd (IR)-teknik för att skicka signaler till elektroniska komponenter. Vi behöver en fjärrkontroll som kan kommunicera med både IR och WiFi.  

Tanken, i den mest grundläggande bemärkelsen, är att vi kommer att be Google Home att slå på TV:n, hon kommer att skicka ett meddelande via din WiFi till den smarta fjärrkontrollen som i sin tur skickar ett meddelande för att slå på TV på via IR. 

Logitech skryter med att det fungerar med mer än 5 000 varumärken och mer än 225 000 olika enheter (inklusive spelsystem, DVD-spelare, TV-apparater, kabel- och satellitboxar, Roku, Firestick/FireTV och Apple TV. Den använder IR, Bluetooth 3.0 och WiFi) .

När du har anslutit alla dina enheter till din nya fjärrkontroll med Harmony-appen är det dags att länka Harmony Hub till din Google Home.

Innan vi dyker för djupt i installationsprocessen vill jag att du ska veta att det finns ett alternativ om allt du vill är att Google Home slår på och av TV:n. Du måste installera IFFTT och länka den till Harmony-appen.

Se också:

Så här fungerar det:

 1. Sök efter IFTTT-appen i din App Store eller Play Store.
 2. Skapa ett gratis konto om du inte redan har gjort det.
 3. Välj Google Assistant.
 4. Tryck på Få mer längst ned på skärmen.
 5. Rulla ned och aktivera ”Google Assistant Start Harmony Activity Button”.
 6. Följ instruktionerna på skärmen för att länka ihop dem.  


Så här länkar du din Harmony-fjärrkontroll till Google Home (på rätt sätt):

 1. Säg ”Ok, Google, be Harmony att länka till mitt konto”.
 2. På din smartphone ska det stå ”Link To Harmony”. Tryck på ”Länk” i det nedre högra hörnet.  Om du inte ser detta på din telefon, starta Google Home-appen och tryck på ”Lägg till” och sedan på ”Konfigurera enhet” Välj ”Fungerar med Google” och sök sedan efter Harmony. Välj ”Harmony”-kortet.
 3. Logga in med ditt Harmony-användarnamn och lösenord
 4. Ställ in namn för var och en av dina aktiviteter. Välj ”Lägg till vänligt namn” bredvid din aktivitet. Detta kommer att tilldela de namn du vill använda när du styr varje enhet.
 5. Ställ in dina favoritkanaler.  Här kan du tilldela specifika kommandon för Google Home för att starta specifika kanaler eller appar på flera enheter. 
 6. Klicka på ”Länka konto”

1 svar på ”Kan man ansluta Google Home till TV utan Chromecast?”

Lämna en kommentar