Bästa Netflix Filmerna – 2022

De 15 bästa Netflix filmerna du kan streama just nu.

Det kan vara knepigt att begränsa de bästa filmerna på Netflix vid varje given tidpunkt. Inte minst eftersom streamern regelbundet lägger till mer kvalitetsinnehåll till sitt bibliotek varje månad.

Vårt urval av de 15 bästa Netflix-filmerna blir uppdaterat regelbundet med de senaste originalfilmerna och återkommande klassiker. Så det finns gott om val för vilken genre du än är ute efter. Vi håller ofta ett öga på och byter ut filmerna som har blivit borttaget från Netflix också. Så den här listan är så uppdaterad som möjligt med de bästa filmerna på Netflix.

De senaste tilläggen till vår samling inkluderar Jane Campions The Power of the Dog och Lin Manuel Mirandas debutfilm, tick, tick…BOOM! – två utmärkta karaktärsdrivna dramer som berättar två väldigt olika historier. För övrigt är de båda Netflix-originalfilmer också.

Det är trots allt vad streamern gör bäst, och därför är Netflix, fortfarande är den bästa streamingtjänsten just nu – trots ökad konkurrens från sådana som Disney Plus och HBO Max de senaste åren.

The Power of the Dog

Det är säkert att säga att Jane Campions The Power of the Dog har varit årets kritiska hit hittills – det skulle faktiskt inte vara för tidigt att beskriva den här som utan tvekan den bästa filmen 2021.

Mycket beröm för sitt långsamt brinnande psykologiska drama, den följer berättelsen om en hotfull ranchägare (Benedict Cumberbatch) som inte tar vänligt emot ankomsten av sin brors nya fru (Kirsten Dunst) och hennes son (Kodi Smit-McPhee).

Cumberbatch ger en karriärs bästa prestation som den flyktige Phil Burbank här – vilket utan tvekan kommer att göra intressant förberedande visning inför nästa års Doctor Strange 2.

Moneyball

Bildkredit: Sony Pictures Entertainment

Baserat på Michael Lewis-romanen från 2003 med samma namn, kartlägger Moneyball den extraordinära säsongen 2002 av Oakland Athletics basebolllag 2002, ledd av general manager Billy Beane (Brad Pitt). Aaron Sorkin gjorde manuset till den här. Så det är definitivt mer en dans av dialog än engagerande sportdrama. Fast den mycket verkliga historien om Oakland A’s är en som behöver lite Hollywood-intervention.

Uncut Gems

Denna svettiga thriller handlar om Howard Ratner (Adam Sandler), en juvelerare och spelare som planerar en ädelstensförsäljning som kommer att lösa alla hans problem. Istället satsar Howard mer och mer dåligt, och väggarna börjar sluta sig. Uncut Gems är en stressande men fängslande film med en riktigt imponerande prestation från Sandler. För att inte tala om en fantastisk skådespelaruppsättning. Det är en fascinerande karaktärsstudie, när du ser hur Ratner börjar kvävas under tyngden av sina fruktansvärda beslut och oförmåga att sätta någon annan än sig själv först. 

Don’t Look Up

Bästa Netflix Filmerna
Bildkredit: Netflix

Två lågnivåastronomer måste åka på en gigantisk mediaturné för att varna mänskligheten för en annalkande komet som kommer att förstöra planeten Jorden.

Marriage Story

Bästa Netflix Filmerna
Bildkredit: Netflix

Se till att du har rätt tänkesätt för att se Marriage Story. Det vill säga, hoppa över den här om du är mitt i ett uppbrott – eftersom denna sympatiska film om ett misslyckat äktenskap och det resulterande nedfallet kan vara svårt att se. Det är den senaste bilden från regissören Noah Baumbach (Frances Ha), och har skådespelarna Adam Driver och Scarlett Johansson på toppen av sitt spel i vad som säkert är känslomässigt dränerande roller. Se den innan den blir memed och gif-ad till döds på sociala medier, och du ser bara Marriage Story som den där filmen där Kylo Ren gråter mycket. 

Always Be My Maybe

Bästa Netflix Filmerna
Bildkredit: Netflix

Du kanske känner till Always Be My Maybes ledande dam Ali Wong från hennes häftiga Netflix stand-up specialerbjudanden, men det är som en framgångsrik kändiskock som hon verkligen gör sitt bästa. Efter en misslyckad förlovning beger sig Wongs karaktär Sasha Tran till sin hemstad San Francisco för att starta en ny restaurang, bara för att stöta på sin gamla bff som spelas av Randall Park. Genom turbulensen i förhållandet, ett plötsligt släng med skådespelaren Keanu Reeves och trots skillnaderna i karriärer försöker de två få det att fungera, och resan från gamla vänner till älskare är en fröjd att se.

Good Time

Bildkredit: Madman Entertainment

Om du redan har sett Safdie Brothers’ Uncut Gems – lite längre upp på den här listan över de bästa Netflix-filmerna – missa inte den här lika stressiga men spännande debuten om ett par syskon som misslyckas med ett rån. När hans mentalt handikappade bror åker fast går en man (Robert Pattinson) till desperata åtgärder för att bryta ut honom. En levande, minnesvärd och ovanlig film – du får en känsla av att Safdies verkligen vet vad de gillar.

Okja

Bästa Netflix Filmerna
Bildkredit: Netflix

Om du har njutit av Bong Joon Ho’s Best Picture-vinnare Parasite, kanske du vill kolla in hans tidigare film, Okja, som är ett av de bästa Netflix-originalen hittills. Det är den bisarra berättelsen om en ung flicka och hennes bästa kompis, en enorm varelse som heter Okja. Deras vänskap är hotad när en otäck vd (Tilda Swinton) har onda planer för Okja. Det är en uppfriskande film med en trevlig vinkel av djuraktivism – ett helt annat förslag än Parasite, förvisso, men en som också visar regissörens förmåga att blanda genrer. 

Roma

Bästa Netflix Filmerna
Bildkredit: Netflix

En häpnadsväckande ode till moderskapet i alla former, Roma är den mest personliga filmen hittills från den visionära regissören Alfonso Cuarón (Children of Men, Gravity). På pappret är Roma inte den lättaste att sälja. En undertextad svartvit film om en hushållerska som bor i hemmet som nästan helt talas på spanska och det inhemska mixtekiska språket, Cuaróns senaste är ändå fängslande ur filmisk synvinkel. Mer en serie vinjetter än en traditionell berättelse i tre akter, Roma undersöker livet för en familj i Mexico City i början av 1970-talet under en tid av stora sociala omvälvningar. 

Beskrevs av Cuarón som 90 % självbiografisk, ger filmen en viss inblick i den berömda regissörens tidiga liv. Även om historien bevittnas främst genom ögonen på hans vaktmästare, Cleo (Yalitza Aparicio), som skulle bli en älskad medlem av familjen. En av de mest underbart fotograferade filmerna på flera år, Roma förtjänar att ses på största möjliga duk. Spelad helt i 65 mm skulle Roma vara en idealisk teaterupplevelse. Men om det inte är ett alternativ kommer du inte att bli besviken över romernas hisnande 4K Ultra HD-presentation på Netflix. Se bara till att du har vävnader till hands, för det är mycket troligt att du kommer att fälla några tårar under filmen.

The Unforgivable

Bildkredit: Netflix

”The Unforgivable” är en berättelse om att gå framåt, om att lära sig att omvärdera bedömningar och felbedömningar. Manus och story är en nyinspelning av den hyllade tredelade brittiska miniserien ”Unforgiving” från 2009. Producerad av Sandra Bullock, och musik av Hans Zimmer. En skådespelare för att säga WOW och en historia som kanske är en nyinspelning men som aldrig kommer att bli tråkig.

tick, tick…BOOM!

Bildkredit: Netflix

Det visar sig att Spider-Man (okej, Andrew Garfield) kan sjunga.

I Lin-Manuel Mirandas regidebut navigerar den lovande unga teaterkompositören Jonathan Larson (Garfield) i kärlek, vänskap och livets press som artist i New York City på gränsen till sin 30-årsdag.

För övrigt, tick, tick…BOOM! är faktiskt baserad på den semi-självbiografiska musikalen med samma namn av Larson själv, som Garfield spelar i denna. Så fans av dramatikern (och musikaler i allmänhet) borde hitta mycket att älska här.

The Harder They Fall

Bildkredit: Netflix

Att anlända nio dagar före den dyraste filmen som Netflix någonsin har gjort – Red Notice med Dwayne Johnson i huvudrollen – The Harder They Fall markerar spelfilmsdebuten från Jeymes Samuel. Låt inte det faktumet avskräcka dig, dock. The Harder They Fall är en av de bästa filmerna som streamingjätten har producerat 2021. Vilket säger mycket om Samuels öga för detaljer, filmens all-star roll och dess pulserande handling.

Efter att Rufus Buck (Idris Elba) har sprängts ur fängelset av sitt tidigare gäng, inklusive Trudy Smith (Regina King), samlar Nat Love (Jonathan Majors) ihop sin egen lagstiftare för att hämnas på mannen som mördade hans föräldrar.

The Harder They Fall har även roller som Delroy Lindo (Da 5 Bloods), Zazie Beetz (Deadpool 2) och Lakeith Stanfield (Knives Out) i denna västerländska film som hyllar de svarta cowboys som ofta förbises i liknande produktioner. En film som inte bör missas.

The Mitchells vs the Machines

Bildkredit: Netflix

Netflix, som ursprungligen var tänkt för biopremiär, köpte den här nya animerade filmen från Sony och producenterna Phil Lord och Chris Miller – mest känd som hjärnorna bakom The Lego Movie och 21 Jump Street, och även en del av teamet bakom Spider-Man: Into the Spindelverse. Den är precis lika charmig och rolig som de filmerna också. 

Katie Mitchell (Abbi Jacobson) är en blivande filmskapare som är på väg till college – tills hennes pappa, medveten om att de har glidit isär, avbokar hennes flygbiljett och insisterar på en familjeresa. Halvvägs genom denna svåra resa tar en AI hämnd på sin miljardärsskapare, och världen är plötsligt under tvång från smarta robotar. 

Många av Spider-Verses visuella inslag går över till den här filmen också. Med 2D-kommentarer och teckningar på de redan vackra 3D-bilderna. Framförallt är det trevligt att se Netflix backa upp en familjefilm som inte bara är full av pratande hundar och annat nonsens.

Se också vår hela lista om familjefilmer: Bästa familjefilmer på Netflix 2022

Knives Out

En detektiv utreder döden av en patriark i en excentrisk, stridbar familj. Det är alldeles tydligt att regissören Rian Johnson inspirerades av alla Christies typiska varumärken och hobbyhästar, och han hyllar hennes mest legendariska karaktärer och favoritmiljöer. Dock är handlingen i ”Knives Out” är helt ny och manusad direkt för filmduken. Ett god gammaldags mordgåta.

The Irishman

Denna hotfullt långa Scorsese-bild väckte uppmärksamhet för det omfattande effektarbete som användes för att avåldra dess gamla stjärnor, och det är ett kreativt beslut som ibland distraherar. Men det går inte att förneka överklagandet av att se De Niro, Pesci och Pacino i samma film tillsammans för förmodligen sista gången, och detta livslånga, mestadels givande kriminalepos är en lämplig hyllning till deras kollektiva talanger. Det är en trög film – och inte en lapp på Goodfellas – men absolut bland de bästa Netflix-filmerna streamingtjänsten har finansierat hittills. Irländaren handlar om Frank Sheerans (De Niros) liv när han berättar om sitt långa umgänge med brottsfamiljen Bufalino och den ökända fackföreningsledaren Jimmy Hoffa (Pacino). 

Lämna en kommentar