Disney Plus: Pris, innehåll och hur du registrerar dig

Disney Plus: En guide till filmer, program, paket och mer

Disney Plus stora bibliotek med populära filmer och hit-Marvel-tv-program har varit nyckeln till dess popularitet sedan starten. Och nu har den sin första stora nya Marvel-film, eftersom Black Widow anländer till en av de bästa streamingtjänsterna. Det enda problemet är att du behöver spendera lite mer än bara det månatliga prenumerationspriset för att få den.

Tjänsten inkluderar streaming av alla Marvel-filmer i ordning, samt hela Skywalker-sagan och du kan Star Wars-filmerna i ordning. Och medan dess framgång känns lite oundviklig (precis som Thanos), finns det goda skäl för det: Disney har så mycket immateriell egendom under sitt bälte att de bygger ett massivt schema med nya shower för att underhålla oss.

Oavsett om du är nyfiken på Baby Yodas nästa äventyr i The Mandalorian säsong 3 eller Ryan Coogler Wakanda TV-show, har de en fullständig kalender för att hindra dig från att avbryta din prenumeration.

Premier Access

Och sedan finns det Premier Access, som sätter en prislapp på 249 kr på filmer som Mulan och Raya och The Last Dragon. Det är inte perfekt om du är själv och teatrarna är öppna, men det är en enorm rabatt för familjer. Black Widow är den senaste stora filmen som kommer till Premier Access.

Kom ihåg om du vill få Premier Access till en film (när den blir tillgänglig) så tillkommer en extra engångskostnad på 249 SEK utöver standardpriset för ett abonnemang på Disney+. Filmer som erbjuds genom Premier Access läggs till i det normala utbudet på Disney+ vid ett senare datum och kan då ses utan extra kostnad.

Vill du veta mer om vad som gör Disney Plus så bra? Kolla in vår Disney Plus-recension.

Det finns också Disney Plus Star-kanalen, tillgänglig överallt utom USA. Det betyder att du måste lära dig hur du hanterar Disney Plus-föräldrakontroll, eftersom mycket av det nya inte är för den yngre publiken.

Så välkommen till vår guide till allt du behöver veta om Disney Plus. Vi uppdaterar hela tiden denna sida med information om priser, erbjudanden, enheter som stöds och utgivningsdatum.

Snabbfakta

Pris: Det kostar 89 kr per månad, även om de erbjuder 890 kr per år som i princip ger dig 2 månader gratis.
Enheter som stöds: Roku, Amazon Fire, Chromecast, PS4, Xbox One, iPhone, iPad, Apple TV, Android och Chromebooks.
Appnedladdningslänkar: Apparna finns på ett stort antal enheter.
Nyckelprogram och filmer: Lokis första avsnitt satte rekord för dem, och före det var Mandalorian (överlägset) den mest populära showen på ett tag.
Vad är nästa: Ms Marvel, Hawkeye, Book of Boba Fett och vad händer om …? utgör svansänden 2021.

Hur registrerar du dig på Disney Plus

Det är nu tillgängligt för hela världen, och du kan registrera dig här. Kolla in vår guide för hur du använder Disney Plus för att dra full nytta av den.

Streamingtjänsten, som har ett bibliotek med tusentals filmer och shower gjorda av Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic och 20th Century Fox, erbjuder årliga planalternativ för dem som vill spara pengar.

Hur som helst har de en blandning av klassiska titlar (Cinderella, Toy Story, Star wars) och nya program utvecklade exklusivt för Disney Plus (The Mandalorian, High School Musical: The Musical).

Vad finns på Disney plus

De har ett enormt filmbibliotek, men de har lyckats tack vare nya originalprogram och klassiska TV-serier. De senaste stora debuten inkluderade Star Wars: The Bad Batch, Big Shot and The Falcon och The Winter Soldier. Vi fick precis veta att Willow kommer att få en uppföljare som bara är för denna streamingtjänst, i form av en TV-serie.

De utvecklar en Hawkeye-show, en Ms. Marvel-show och en She-Hulk-serie.

Klassiska shower som redan finns inkluderar Disney Channel-favoriter samt shower producerade av 20th Century Fox, som hela serien The Simpsons.

Ursprungligen leddes de av The Mandalorian (Baby Yoda, vi älskar dig). Andra original inkluderar High School Musical: The Musical: The Series, Encore and Diary of a Future President.

Filmer

Deras senaste stora release är Black Widow via via Premier Access. Snart kommer de senaste Spider-Man-filmerna att komma över, tack vare ett avtal med Sony. Andra tillägg med stora namn inkluderar Hamilton, Clouds och The One and Only Ivan.

Disneys valv erbjuder också en stor mängd av animerade filmer. Dessa inkluderar klassiker som Little Mermaid, Aladdin och Beauty and the Beast. Det finns också nyare hits som Frozen och Frozen 2, liksom Pixar-favoriter som Finding Dory och Toy Story 4.

Eftersom Disney äger Lucasfilm är de också hem för Star Wars-filmer, inklusive originaltrilogin, prequel-trilogin och uppföljningsfilmer. Ja, The Rise of Skywalker finns också där nu.

Och Disney äger också Marvel, så du kan strömma Avengers: Endgame, Black Panther, Captain Marvel och de flesta andra MCU-filmerna (vissa finns fortfarande på andra streamingtjänster på grund av tidigare licensavtal).

Men även om Disney Plus är bra för barn och familjer, saknas innehåll för vuxna. Till exempel, för Alla hjärtans dag, hade de en sorglig samling av romantiska filmer för vuxna.

Vad kommer att släppas under 2021

 • What if …?: 11 augusti 2021
 • Hawkeye: TBA 2021
 • Moon Knight: TBA 2021
 • Ms. Marvel: TBA 2021
 • Obi-Wan Kenobi: TBA
 • Untitled Cassian Andor-serien: TBA

Vilka enheter kan du använda Disney plus på

Det finns tillgängligt på stationära webbläsare på Mac och PC. Appen är också tillgänglig på de flesta större streaming-kompatibla enheter:

 • iPhones och iPads
 • Android-telefoner och surfplattor
 • Apple TV
 • Android TV
 • Fire TV
 • Roku
 • Chromecast
 • Chromebook
 • Microsoft Xbox One
 • PS4
 • Smarta TV-apparater (LG WebOS, Samsung Tizen, Android TV, Vizio SmartCast, Roku TV)

Marvel på Disney plus

Disney Plus Marvel-sortimentet har monterats, och det är nästan komplett. Efter lanseringen med 16 titlar, inklusive Captain America: The Winter Soldier, fick Disney Plus Thor: Ragnarok den 5 december och förvärvade senare Black Panther, efter att Netflix-kontraktet löpte ut.

Så här ser du Marvel-filmerna i ordning.

När det gäller MCU Phase 4-programmering har vi What If …?, Hawkeye, Moon Knight och Ms. Marvel som nästa stora Disney Plus Marvel visar.

Star Wars på Disney plus

Alla Star Wars-filmerna finns på Disney Plus, med The Rise of Skywalker som anländer den 4 maj 2020. Det betyder att ovanpå hela Skywalker Saga (avsnitt I till IX) är Rogue One och Solo där också.

Så här ser du Star Wars i ordning på Disney Plus.

Mandalorian säsong 3 är på gång och kommer efter The Book of Boba Fett. Rosario Dawson kommer att återge sin roll som Ahsoka Tano i Disney-showen med samma namn på Disney Plus. The Bad Batch sänds för närvarande och känns som en fortsättning på Clone Wars.

Men vänta, det finns mer som Obi-Wan Kenobi och Star Wars: Andor (2022) visar att Disney kommer att stoppa människor från att sluta prenumerera på tjänsten under de kommande åren.

4K HDR och nerladdning

Du behöver inte bry dig om att spendera mer för att få en mer komplett version av Disney Plus. Till skillnad från på Netflix (där du behöver spendera mer per månad för att gå från 1080p till 4K), innehåller Disney Plus Ultra HD-streaming och 4 samtidiga strömmar till standardpriset.

Med Disney Plus kan du också ladda ner alla program och filmer från deras appar.


2 svar på ”Disney Plus: Pris, innehåll och hur du registrerar dig”

Lämna en kommentar