Bästa NTF Marketplace – 5 Bästa sidorna att köpa NFT

Leta efter nya NFT:er på dessa hemsidor – Bästa NTF Marketplace

Här kommer de största relevanta NFT-marknadsplatserna som har sin egen marknad där du bör hålla ett öga på.

Binance NFT – Bästa NFT Marketplace

Binance NFT är en ny marknadsplats som har skapats av Binance och är tillgänglig för alla som har ett verifierat konto hos de. Deras layout och UI är mycket simplare än exempelvis OpenSea och Nifty Gateway, som också finns här på listan. Binance gör det enkelt för de som är i sitt ekosystem att kunna handla NFT:s och ger användarna en strukturerad marknadsplats. Binance NFT har utvecklats sedan första gången vi skrev om de och sidan har blivit mycket mer smidig för användaren.

Binance bästa NFT Marketplace
Bildkredit: Binance

På denna marknadsplats finns det även så kallade Mystery Boxes. Där man vinna sällsynta NFT i en låda som är fylld av överraskningar. Förutom det samlar de allt som Rarible och OpenSea också har men till ett bredare ekosystem. Binance har även fler nicher, exempelvis: Hur man köper Gaming NFTs för Play-to-Earn?

De satsar på att utöka denna del under detta år och därav kommer den med sin gigantiska användarbas att troligen bli mer populärt än vad det är för tillfället.

Se mer om deras fullständiga krypto-ekosystem med NFT:s hos Binance.

OpenSea – Näst bästa NTF Marketplace

Bästa NTF Marketplace
Bildkredit: OpenSea

OpenSea är en öppen, användarvänlig marknadsplats med mer än 10 miljarder USD i handelsvolym, på bara ett enda år! Denna hemsida tillåter vem som helst att lista en NFT som skapats på olika plattformar. OpenSea är baserat på Ethereum blockchain och har en dominerande ställning bland alla marketplaces.

Eftersom det är baserat på Ethereum blockchain, kan OpenSea tillhandahålla betalningsätt via mer än 150 olika tokens. Detta ökar stödet och kompabiliteten på marknaden, vilket också skapar en betydande fördel för att ha en bredare marknadsräckvidd.

Ladda upp ditt eget verk

Att ladda upp ditt eget NFT-verk är också enkelt. Gå bara till fliken ”Skapa”, länka din plånbok som skapare, ladda upp din NFT, fyll i beskrivningen och vänta på att pengarna ska strömma in.

Marknadsplatsen stöder mer än 150 olika betalningstoken, så plattformens namn är lämpligt. Som en introduktion till NFT-världen, är OpenSea ett bra ställe att börja på.

Har du svårt att hålla reda på alla utryck inom NFT-världen har våra vänner på Kryptobull en magnifik ordlista för alla nybörjare.

Rarible – Tredje bästa NTF Marketplace

Bästa NTF Marketplace
Bildkredit: Rarible

Användargränssnittet för Rarible är enkelt för nykomlingar att använda. De som har ägnat sig åt jämförbara NFT-marknadsplatser som OpenSea, kommer att känna sig som hemma.

Rarible är den femte största marknaden baserad på Ethereum blockchain sett till handelsvolym, men hamnar högt på vår lista tack vare layout, enkelhet och design. Designen känns helt rätt. Man förväntar nästan sig att en NFT marketplace ska se ut så här från början.

Precis som i OpenSea kan du köpa och sälja alla typer av media. Säljare kan också generera flera NFT vid minting tillfället och på så sätt skapa flera uppsättningar av samma verk.

Du kan logga in med ett antal kryptoplånböcker. Till exempel MetaMask, Coinbase Wallet, MyEtherWallet och alla mobila plånböcker som stöder WalletConnect. 

När du väl har loggat in kan du använda pengarna i din plånbok för att köpa vad som helst, eller så kan du fylla plånboken med traditionella valutor via banköverföring eller betalkort.

Rarible tillåter vem som helst att listas på sin portal. Det tillåter också kreatörer att ange sin egen procentandel som royalty som du får varje gång verket byter ägare.

Plattformen använder RARI, också deras egen kryptovaluta. Den första styrelsetokenen i NFT-utrymmet, RARI gör det möjligt för de mest aktiva skaparna och samlarna på Rarible att rösta på alla plattformsuppgraderingar och delta i kurering och moderering.

Nifty Gateway

En av de första vågorna av stora NFT-marknader, har en stor sponsor i form av kryptobörsen Gemini, som köpte hemsidan 2019. Det visade sig vara ett bra beslut för att under NFT-boomen fick Nifty Gateway förmedla en av de första NFT-affärerna på flera miljoner dollar. Till exempel sålde Beeple’s CROSSROAD för 6,6 miljoner dollar i februari 2021 på deras handelsplats. I maj hade plattformens bruttoförsäljningsvärde överstigit 300 miljoner USD.

NiftyGateway grundades med ett uppdrag att göra dem tillgängliga för alla. Tillsammans med toppartister och varumärken erbjuder plattformen en begränsad upplaga av Nifties in drops som äger rum var tredje vecka.

Verk i begränsad upplaga är tidsbegränsade. Efter att den första nedgången för en samling stänger eller säljs ut, kommer du bara att kunna få Nifties från den kollektionen på marknadsplatsen. Här kan du hitta verk av hyllade artister och musiker som Steve Aoki, deadmau5, Grimes, Kenny Scharf och Beeple.

Vem som helst kan ansöka om att skapa NFT:er på plattformen. Tokens du köper här kommer att listas under din profil och du kan ta ut dem till din plånbok eller ett externt konto. Samtidigt kan du också importera fiffigheter från externa plånböcker till ditt Nifty Gateway-konto.

Foundation app

Bästa NTF Marketplace
Bildkredit: Foundation.app

Foundation lanserades i februari 2021 och har redan haft stora framgångar. Försäljningen av det virala internetmemet Nyan Cat, som gick för $590 000, eller deras mer nyligen rekordförsäljning av Paks Finite, nu värd $809 789.

Foundation tar en skapare-först, community-ledd strategi genom att låta artister välja ut och bjuda in andra artister att gå med på webbplatsen och skapa NFTs. När det gäller samlare kan de bläddra bland tillgängliga konstverk eller vara värd för auktioner. Några av Foundations artister inkluderar Nadya Tolokonnikova från Pussy Riot, Aphex Twin, Zach Lieberman, Kim Laughton och Dom Hofmann, medgrundaren till Vine.

Foundation utnämner sig själv som en ”kreativ lekplats” för artister. De har nu en total handelsvolym på lite över 79 miljoner dollar.

Efter att ha kopplat din MetaMask eller annan mjukvaruplånbok med WalletConnect är Foundations marknadsplats enkel att använda. Vilket gör att du kan lägga bud på tidsinställda auktioner precis som du skulle göra på en konventionell auktionssajt.

SuperRare

Bästa NTF Marketplace

En peer-to-peer-marknadsplats för NFTs byggd på Ethereum, SuperRare beskriver sig själv som ”Instagram möter Christies.” Fortfarande i tidig tillgång, plattformen ombord endast ett litet antal handplockade artister. Men genom formuläret på deras hemsida kan du skicka in din artistprofil och komma på deras radar för deras fullständiga lansering nästa år. Alla transaktioner görs med eter, den inhemska kryptovalutan till Ethereum-nätverket, som driver plattformen.

När du säljer ditt konstverk i en primär försäljning får du 85 % av vad köparen betalade för token med resterande belopp som debiteras som provision av SuperRare. För sekundär försäljning får kreatörer 10 % royalty som en form av passiv intäkt om konstverket fortsätter att handlas på marknaden.

marknadsför sig som ett något mer exklusivt alternativ till Rarible; Medan Raribles gränssnitt bombarderar dig med ett förvirrande utbud av blinkande GIF:er och live-auktioner, är SuperRares design mycket mer avskalad och minimalistisk.

Det är också mer modererat och annonserar som ett socialt nätverk som främjar produktion och insamling av kryptokonst. Det samarbetar nära med konstnärer, vilket kräver att arbete skickas in och granskas innan det kan listas; med andra ord kvalitet över kvantitet.


Att registrera sig för SuperRare kräver en plånbok som de stödjer, exempelvix MetaMask eller Formatic. Det finns ytterligare ett steg som kräver att du genererar en inloggning och ett lösenord som är länkat till din plånboksadress, men det tar bara några sekunder, så du kommer att bläddra i plattformens lager av unika NFT:er på nolltid.

Hur man köper på en NFT Marketplace?

Du behöver en wallet, och den token:en som marknadsplatser kräver. De flesta marknadsplatser tar också ut en transaktionsavgift och kräver ett konto hos dem. Det är oftast gratis att öppna ett! När en NTF väl har köpts får köparen en token, ett unikt identifieringsnummer som vanligtvis innehåller bevis på äganderätten. Men också information om härkomst, äkthet och författare.

För mer om detta se: Hur köper man en NFT?

Om köparen bestämmer sig för att sälja sina NFT-konstverk vidare, så kan de överföra det till en annan marknadsplats om de är baserade på samma blockchain. Exempelvis Ethereum till Ethereum. Vid försäljning kommer de också att betala en royaltyavgift till den ursprungliga artisten. Denna royalty kan vara ganska hög.


Se också:


Ingen information eller data är avsedd som investeringsråd (varken i allmänhet eller i enskilda fall). Finansiella produkter eller transaktioner som omnämns i sådan information eller data, kanske inte är lämplig för din investeringsprofil och mål och förväntningar. Du är ansvarig för att avgöra om någon finansiell produkt eller transaktion är lämplig för dig utifrån dina intressen, investeringsmål, riskbenägenhet och investeringsplan. CompareSweden ska inte hållas ansvarig för eventuella skador som uppstår från några omnämnda transaktioner eller investeringar i finansiella produkter.


Lämna en kommentar