Hur köper man en NFT?

Vi visar dig hur man köper en NFT!

Hur köper man en NFT?

Är du osäker på vad en NFT är, och hur du kommer igång med att investera i dem – eller om du borde i första hand? Här är allt du behöver veta.

NFT:er finns på så kallade marketplaces. Det finns många olika hemsidor och de kör inte alla på samma blockchain heller utan kan bara baserade på exempelvis Ethereum. Dessa marknadsplatser erbjuder köparna till att köpa en NFT till ett fast pris eller lägga bud. Precis som en virtuell auktion ungefär. Priserna på NFT:er listade för försäljning via auktion är därför volatila och ändras i värde beroende på efterfrågan. Ju högre efterfrågan, desto högre pris.

Se också:

Hur man köper en NFT – Guide

 • För att lägga bud på dessa digitala tillgångar måste du länka en kryptoplånbok till en NFT-marketplace. En kryptoplånbok, som namnet antyder, lagrar kryptovalutor som behövs för att köpa en NFT. En plånbok måste finansieras med den krypto som behövs för att köpa en specifik NFT. Till exempel kan en NFT byggd på Ethereums blockchain-teknologi kräva att den köps i Ether-tokens. Oavsett marknadsplats kommer en kryptoplånbok att behöva öppnas och finansieras innan man lägger bud på och köper en NFT.
 • Du måste också ställa in en kryptoplånbok som är kompatibel med Ethereum. En kryptoplånbok är en digital adress där du kan lagra kryptovalutor. Du kan öppna plånböcker med plattformar som till exempel Metamask, Binance eller Coindesk. Du måste gå till platsen för den plattform du föredrar och registrera dig för att öppna en plånbok med dem. Efter att du öppnat plånboken måste du skicka etern du köpt från börsen till plånbokens adress.
 • Välj den marknadsplats du vill köpa NFT från. Det finns flera marknadsplatser för NFT:er. Några av de bästa NFT-marknadsplatserna inkluderar OpenSea, Binance NFT, Rarible, SuperRare och Foundation.
 • Registrera ett konto på den marknadsplats du föredrar. Olika marknadsplatser har olika registreringsprocesser.
  Anslut din plånbok till marknadsplatsen. De flesta marknadsplatser har ett enkelt ”Connect wallet” alternativ på plattformen.
 • Bläddra på marknadsplatsen och välj en NFT som du gillar. De flesta marknadsplatser har ett auktionssystem inrättat för att köpa NFT; du måste lägga bud på den NFT du vill ha.
 • Efter ett lyckat bud kommer du att slutföra transaktionen och det nödvändiga beloppet kommer att debiteras från din plånbok. Kom ihåg att du även kan behöva betala en transaktionsavgift till marknadsplatsen, men avgiften kommer också att bero på marknadsplatsen.

Fördelar med NFT

Värdet på vissa NFT:er har skjutit i höjden det senaste året och väckt stor uppmärksamhet från investeringsvärlden. Det finns säkert några fördelar att tänka på när du köper och använder NFT:er:

 • Vissa fysiska samlarföremål (som konst) har en lång erfarenhet av att öka i värde, och digital konst kan uppvisa samma prisuppskattning.
 • Att köpa och sälja digitala tillgångar som NFT ger tillgång till potentiellt mycket fler köpare och säljare än tidigare.
 • ”Smarta kontrakt”, vilket betyder en uppsättning kodade kommandon inbyggda i blockkedjan, kan säkerställa att artister och kreatörer får betalt baserat på användning och återförsäljning av deras verk i framtiden.

Kolla in hur Binance NFT ser ut här!

Är NFTs rätt investering för dig?

NFT-rörelsen är ny och är en tidig demonstration av den potentiella krypton har för att få den digitala ekonomin att fungera för fler människor. Att skapa och sälja digitala tillgångar kan vara mycket meningsfullt för kreatörer. Men när det kommer till att köpa NFT för deras värde som samlarobjekt är de en spekulativ investering. Värdet är osäkert och kommer att fluktuera utifrån efterfrågan på själva arbetet.

Dock finns det ingen fast regel för att ta reda på vilken samlarobjekt som kommer att öka i värde och vilken som inte kommer att göra det. Men att identifiera en ny NFT-trend tidigt kan löna sig mycket senare. Till exempel, vissa digitala konstverk som ursprungligen såldes för småvärden har fortsatt att säljas för tusen- eller hundratusentals dollar.

Se också mer om det här: De 10 dyraste NTF:erna


Ingen information eller data är avsedd som investeringsråd (varken i allmänhet eller i enskilda fall). Finansiella produkter eller transaktioner som omnämns i sådan information eller data, kanske inte är lämplig för din investeringsprofil och mål och förväntningar. Du är ansvarig för att avgöra om någon finansiell produkt eller transaktion är lämplig för dig utifrån dina intressen, investeringsmål, riskbenägenhet och investeringsplan. CompareSweden ska inte hållas ansvarig för eventuella skador som uppstår från några omnämnda transaktioner eller investeringar i finansiella produkter.


Lämna en kommentar