Är Netflix VPN lagligt? – Vi förklarar

Är det lagligt att titta på geoblockerat Netflix-innehåll med VPN? Vi går igenom hur det ligger till!

Använder du VPN för att avblockera Netflix?

Är Netflix VPN lagligt?

Det korta svaret är, Ja. Den största rädslan som många har för att få tillgång till innehåll online är huruvida det är korrekt licensierat eller inte. För att vi har alla hört skräckhistorier om vad som händer om man laddar ner saker från nätet.

Skillnaden mellan att stjäla innehåll och använda en VPN för att titta på geoblockerade program på Netflix är att innehållet distribueras till dig av Netflix, som – på ett eller annat sätt – har betalat för det.

Innehållet är lagligt licensierat av Netflix för distribution i vissa territorier, medan olika streamingtjänster kan distribuera det i andra regioner.

Till exempel, om du vill titta på bästa Netflix-program endast i USA, men du är utanför landets gränser, kan du använda en VPN för att få tillgång. Vissa människor kan oroa sig för att detta motsvarar att stjäla, men eftersom du har betalat för innehållet genom din månadsräkning bryter du inte mot någon upphovsrättslag.

Det finns också mindre moraliskt dilemma jämfört med piratkopiering. Även om du använder en VPN för att få åtkomst till geoblockerat innehåll har du fortfarande betalat för programmet du tittar på, så du stöder dess skapare genom att betala för Netflix. Det kan hävdas att du tar affärer från andra streamingleverantörer, men vi låter dig avgöra om det är ett problem som bör tynga ditt samvete eller inte.

Så du kanske inte bryter mot lagen, men hur är det med Netflix egna villkor…?

Strider det mot Netflix villkor att använda en VPN?

Det är väl värt att notera att även om det inte är olagligt i lagens ögon, är det mycket emot Netflix:s användarvillkor att använda en VPN för att få tillgång till de bästa Netflix-programmen, och streamingjätten förbehåller sig rätten att avsluta konton som befunnits göra detta.

Vi har dock aldrig hört något om detta och det är klart varför. Även om du kanske bryter mot reglerna, vill Netflix snarare hålla din prenumeration rullande varje månad än att förbjuda dig för att använda en VPN för att komma åt innehåll. Om du håller dig låst i en Netflix-prenumeration håller du dig troligen borta från andra konkurrerande streamingtjänster.

Är det säkert att använda en VPN med Netflix?

Så är Netflix VPN lagligt? Medan en VPN vanligen är till för att avblockera innehåll, kan det strida mot Netflix villkor. Men risken är minimal. Streamingwebbplatsen är förmodligen mer glad att låta det här pågå än att förlora en betalande kund.

Utöver det finns det absolut inga lagar som hindrar dig från att titta på innehåll som finns på Netflix. Men som inte är tillgängligt på din nuvarande plats. Det är inte piratkopiering, du stöder fortfarande filmskaparna och du sparar pengar i processen. På alla sätt är det ett bättre alternativ än att bryta mot lagen och ladda ner en upphovsrättsskyddat material. Och viktigast av allt, det innebär ingen risk för dig.

Vilken VPN rekommenderar vi?

Vi rekommenderar ExpressVPN som den bästa Netflix VPN tack vare dess höga hastigheter, tillförlitliga undvikande av Netflix-block och användarvänlighet.

Här kan du komma till ExpressVPN:s hemsida: ExpressVPN


13 svar på ”Är Netflix VPN lagligt? – Vi förklarar”

Lämna en kommentar