Adidas RPT-01 trådlösa on-ear-hörlurar – Recension

Sporthörlurar med ett maratonbatteri. Adidas RPT-01 har hela 40 timmar i batteritid!

Märket kommer inte att vara det namn som kommer att tänka på när du funderar på att köpa nya hörlurar, även om du är den sportiga typen. Trots det bör Adidas RPT-01 löpande hörlurar inte förbises.

De är en del av ett samarbete mellan sportklädföretaget och Zound Industries, mest känt för att arbeta med Urbanears och Marshall för att utveckla hörlurar och trådlösa högtalare. Det är en ganska stark grund för dessa unika hörlurar. De har inte riktigt ljudkvaliteten hos en Marshall-högtalare, men för hörlurar är de ett bra alternativ.

Vi gav dem en prövning medan vi gick igenom våra aktiviteter och blev imponerade av resultaten – bli inte förvånad om du hittar i din närmsta återförsäljare.

Design på Adidas RPT-01

adidas RPT-01 recension comparesweden

Den ser inte ut som andra on-ear hörlurar. Löparhörlurarna är täckta av ett stickat nätliknande tyg och har en plastisk eller metallisk design som andra hörlurstillverkare också använder. Under ytan är det plast och metall, men det är nylontyget som täcker de mesta av hörlurarna som kommer att vara synligt för dig från början.

Tack vare det är de väldigt lätta. De väger bara drygt 200 g vilket gör dem idealiska för träning och löpning. Imponerande nog kan du tvätta de stickade pannband och öronkuddarna, om de blir smutsiga. Vilket är en bra idé, med tanke på att de är svettbeständiga, men kommer att stinka så småningom om du tränar mycket.

Du kommer att upptäcka att Adidas RPT-01 har en snyggare passform än många hörlurar på örat. Men det är mycket vettigt med tanke på deras viktigaste syfte. Du behöver aldrig oroa dig för att de glider av när du springer. Fast du kanske vill att de ska vara lite mildare runt huvudet om du är känslig för tryck.

En annan sak som sticker ut med Adidas RPT-01 hörlurar är hur lätt de kan kastas runt. Du behöver inte känna att du ska hålla dem försiktigt eller placera dem försiktigt i din väska. Istället känner de att de tål lite grovhet. Vilket är lyckligt med tanke på att de inte kommer med ett fodral som många andra hörlurar.

Pris och tillgänglighet

Hörlurarna kan man hitta på Amazon.se (billigast vid denna tidpunkt) – och den kommer i korall eller svart/grå.

För närvarande har Amazon listat dem för samma pris och de kommer med valet av två färger:

Knappar på Adidas RPT-01

De intressanta designvalen fortsätter med knapparna på Adidas RPT-01 löphörlurar. Den högra öronkoppen har en multiriktningsknapp som dikterar ström, parning, volymkontroll och uppspelning. En sväng åt vänster eller höger hoppar över eller spolar tillbaka spår medan en svep uppåt eller nedåt justerar volymen. Det är en unik design med tanke på den senaste trenden mot beröringskänsliga kontroller, och den fungerar bra när du väl är van vid den. Ratten är lite hård mot fingrarna men det betyder att du aldrig kommer att inleda fel handling medan du är på resande fot.

Den vänstra öronkoppen har liknande uppfinningsrika kontroller i form av åtgärdsknappen. Som standard aktiverar en enda tryckning av detta Google Assistant eller Siri. Fast genom Adidas Headphones-appen kan du göra denna standard till andra åtgärder som att välja ett specifikt album i Spotify. Det är en användbar touch, speciellt om du har bråttom.

Funktioner på Adidas RPT-01

Bakad i botten av en öronkopp är USB-C-porten för laddning. Det är väldigt subtilt och mycket snyggt placerat bland enhetens svarta och gråa. Det finns ingen annan port här så du är bara begränsad till att använda hörlurarna i trådlöst läge. Fast det är inte ett problem alls med tanke på den imponerande batteritiden.

RPT-01 lovar en batteritid på cirka 40 timmar och vi fann att det var korrekt. Med tanke på att deras syfte är att använda de medan du tränar, förvänta dig inte att du behöver ladda dem ofta (såvida du inte bor på gymmet). Det finns ingen snabbladdningsanläggning men det tar bara några timmar att ladda dem från tomma, och det är inte som att det kommer att hända mycket ofta.

Ljudkvalitet

Precis som många hörlurar som riktar sig till den aktiva marknaden är RPT-01 hörlurarna passande höga och tunga på basen. Det är ingen dålig sak; trots allt, om du bultar trottoaren eller lyfter vikter, vill du ha något som låter kraftfullt. Gärna också uppslukande nog för att driva dig igenom den sista uppsättningen.

Håll fast vid något som Another One Bites The Dust och du får starka, kraftfulla toner. Åk tillbaka till Eye of The Tiger och du kan gärna känna dig som en del av din egen Rocky-berättelse. Med lust att springa i takt med låtens beat.

I utbyte missar du några av de finesser som andra hörlurar erbjuder. Adidas RPT-01 är aldrig hårda, men de saknar ett visst djup när det gäller mellanslag och diskant.

Trohet i de lägre frekvenserna är inte dess starka punkt på något sätt. Vilket betyder mer skonsam musik som vissa klassiker från Frank Sinatra eller Michael Buble, kommer inte att låta lika bra här. Det är ändå knappast poängen, eller hur? Dessa är gjorda för höga ljud när du springer eller tränar. Inte för att luta dig tillbaka och ta in musiken.

Även om de kanske saknar nyans, låter Adidas RPT-01 hörlurar köttigt nog. De flesta användare fortfarande kommer att vara nöjda med resultaten. De är lika fräcka som designen.

Adidas-hörlurar-appen hjälper dig dock att få ljudet hur du gillar det. Det är en enkel app som inledningsvis fokuserar på att låta dig anpassa åtgärdsknappen. (Som du kopplar till Spotify). Det finns också en equalizer-sektion där du kan justera olika inställningar eller välja en förinställning beroende på ditt humör. Det är alltid bra att ha mer kontroll till hands.

Slutsats

Hörlurarna är designade med tanke på sport och fitness och är en tilltalande uppsättning löphörlurar för alla som är aktiva och vill att deras musik ska hålla jämna steg med dem. Tack vare den tygbaserade designen behöver du inte oroa dig för att de tar skada eller behöver vara alltför dyrbara med sin vård.

Ljudet är inte det skarpaste där ute men det är verkligen respektabelt för priset och det matchar det allmänna temat här. Brashness and power.

Kasta in den exceptionella batterilivslängden och de mycket enkla kontrollerna, och det är knepigt att skada hörlurarna när det gäller sportmarknaden.

Tillgänglig:


3 svar på ”Adidas RPT-01 trådlösa on-ear-hörlurar – Recension”

Lämna en kommentar