7 sätt att titta på TV med hörlurar

Tycker du om att titta på TV med minimalt ljud när alla sover, eller föredrar att blockera det externa ljudet när du tittar på dina favoritprogram? Då kan du titta på TV med hörlurar och det finns bådetrådlösa eller trådbundna hörlurar att tillgå. Anslutning av hörlurar är genomförbart oavsett vilket TV-märke du äger. Här kommer flera sätt att titta på TV med hörlurar:

Bluetooth-hörlurar

Numera har de flesta smarta TV-apparater inbyggda Bluetooth-funktioner, så det är bäst att kontrollera och se om din TV redan har det. Om den gör det, bra, köp bara några trådlösa Bluetooth-hörlurar och para ihop dem med din TV.

Det typiska intervallet för standard-Bluetooth är cirka 10 meter utan några störningar. Högkvalitativa Bluetooth-hörlurar har funktioner som brusreducering, ljudförstärkning etc. för att förbättra den inkommande ljudsignalen.

För att para ihop en Bluetooth-hörlur med TV:n slår du bara på hörlurarna och går sedan till TV:ns inställningar> Ljud> Ljudutgång> Högtalarlista.


Se också:

Direktkopplade hörlurar

TV-anslutning med en direktansluten hörlur är väldigt pålitlig, men inte så bekväm. Detta om du dock har turen har din TV ett 3,5 mm hörlursuttag. Om inte, har den RCA-utgången, vilket innebär att du behöver en RCA-till-3,5 mm-adapter och anslut dina hörlurar.

Utmaningen är av bekvämlighetsskäl och du kommer också att behöva en lång sladd från din TV till där du kommer att sitta. Du måste vara försiktig när du använder denna anslutningsform för att undvika att dra i kabeln eller snubbla över den.

Det är inte den bästa metoden där ute, men det får jobbet gjort, särskilt om din TV-skärm är liten och du får sitta nära den.

Tips: Om hörlurarnas sladd inte är tillräckligt lång för din njutning kan du köpa en hörlurs förlängningskabel som hjälp.

Bluetooth-sändare / adapter

En Bluetooth-sändare kommer dock att vara till nytta om din TV saknar Bluetooth-stöd. Sändaren måste anslutas till TV:n och sedan kan du dock enkelt para ihop den med dina hörlurar. De är i allmänhet dessutom billiga med ett prisintervall på 200 – 500 kr.

Bluetooth-adaptrar finns i webbutiker men är försiktiga när du köper eftersom alla inte är lämpliga för TV. Få ett med optiskt ljud som TOSLink eller SPDIF-ingång och optiska utgångar eftersom de ger kvalitetsanslutning och stabilt ljud.

Se också: Smart TV: allt du behöver veta

Chromecast – titta på TV med hörlurar

Chromecast fungerar som en brygga mellan din TV och din surfplatta, telefon eller dessutom dator. Den kan anslutas till en bildskärm via en vanlig HDMI-port. Din TV kräver dock inte heller något unikt gränssnitt för att ansluta, starta och para ihop nätverket, och du är ansluten.

Den här smarta enheten kan sedan kopplas ihop med hörlurarna via Bluetooth, och du kan njuta av shower utan att distrahera den som finns runt dig.

Apple TV – titta på TV med hörlurar

Om du äger en Apple TV har du tur. Denna TV möjliggör naturlig parning med dina hörlurar via Bluetooth. Gå till inställning> Bluetooth> Välj hörlurarna så är du ihopparad.

Android TV – titta på TV med hörlurar

Android TV-apparaterna kan kopplas ihop med dina Bluetooth-hörlurar. Det fungerar också som en intelligent Fire TV-enhet. Parningen är möjlig om din TV är Android och också drivs av Hisense, Nvidia Shield TV media streamer och Sony. Allt du behöver göra är att para ihop dina Bluetooth-hörlurar till din TV och sedan justera volymen efter eget tycke.

Nvidia Shield Controller har ett inbyggt uttag. Om dina hörlurar är trådbundna kan du fortfarande ansluta till dem.

Med alla ovanstående metoder kan du lyssna och titta på dina program utan distraktion från din granns hund som fortsätter att skälla. Du får njuta av avskildhet och ge fred till din partner som sover i soffan. Testa den metod som fungerar bäst för dig för maximal komfort.


Lämna en kommentar