Alexa vs Google Assistant vs Siri: Vilken smart assistent är bäst?

Alexa vs Google Assistant vs Siri: I vårt test slog Google Assistant precis Alexa, båda var lika i poäng, men Google hade fler förstaplatser. Siri kom på tredje plats totalt.

Alexa vs Google Assistant vs Siri

Alexa vs Google Assistant vs Siri – vilken är bäst för dig? Som om det inte redan var tillräckligt utmanande att hantera våra mänskliga relationer, måste vi nu oroa oss för att prata med konstgjorda människor också om vi vill dra nytta av de bästa smarta hemmet.

Vi testade alla tre virtuella assistenterna – Alexa, Siri eller Google Assistant – genom att ställa dem en serie frågor och utvärdera deras smarta hemfunktioner, underhållningsalternativ, förmåga att ge oss vägbeskrivning, shoppingfunktioner och mer.

Medan dessa tre assistenter erbjuder många av samma funktioner, har alla sina egna fördelar och nackdelar. Och naturligtvis utvecklas alla tre i ett snabbt klipp.

Bildkredit: gearpatrol

Efter att ha sammanställt resultaten, fann vi att Google Assistant är den bästa virtuella assistenten, som precis slår Alexa. Men de bästa Google Home-kompatibla enheterna behöver inte nödvändigtvis toppa de bästa Alexa-kompatibla enheterna eller de bästa HomeKit-enheterna. Varje hem är annorlunda, så du måste bestämma vilken assistent som passar dig. Du kan till och med använda mer än en om du vill.


Läs även om:


Alexa vs. Google Assistant vs. Siri: Allmän kunskap

Tillbaka i ”gamla dagar”, när jag hade en fråga, sa mina föräldrar att jag skulle slå upp den. I dessa dagar kan du bara fråga en dator. Så vi uppmanade var och en av de bästa digitala assistenterna att svara på ett batteri med 20 allmänna kunskapsfrågor.

Bildkredit: Appadvice

Alexa Allmän kunskap

Alexa slog Google Assistant, även om marginalen var tunnare än tidigare. Amazon tog höga poäng till stor del för att det gav ytterligare sammanhang utöver svaret på frågan. Det misslyckades med bara några frågor: Den kunde inte berätta för mig vem som hade rekordet för stulna baser hela tiden i Major League Baseball (istället gav mig den aktiva spelaren med de mest karriärstulna baserna), och den utnämnde den nuvarande sekreteraren FN: s general när jag frågade vem som var den första personen som hade den tjänsten. Svaren och förståelsen från både Alexa och Google Assistant på Google Nest Audio var dock vanligtvis på plats, de krävde lite omformulering och tvingade mig sällan att fråga mer än en gång.

Siri Allmän kunskap

Siri var sämst i den här avdelningen, även om Apple-anställda har sagt att den här assistenten inte var utformad för att svara på triviafrågor. På ungefär en fjärdedel av de frågor jag ställde, bad Siri på HomePod mini om ursäkt och sa att det inte kunde svara på min fråga. I några andra fall kunde det inte riktigt ge den information jag ville ha (den gav mig den nuvarande basebollsäsongens ledare i stulna baser) eller svarade med värdelös information; på frågan vad Harry S. Trumans mellannamn var, till exempel, svarade den ”hjälpsamt”, ”Jag hittade Harry och S.”

I dessa fall ställde jag ofta samma fråga, den här gången till min iPhone. Svaret var vanligtvis en lista med sökresultat, med undantag för att identifiera den första FN-generalsekreteraren (Trygve Lie), som Siri gjorde via Wolfram Alpha. Men Siri fortsatte att ge den bästa informationen om förra årets American League Championship Series-resultat, och när jag frågade om längden på filmen The Avengers var Siri den enda assistenten som begärde förtydligande om vilken av de många filmerna i Avengers-serien jag menade.

Google Assistent Allmän kunskap

Google Assistents resultat var ganska nära de från Alexa. Det gav generellt solida, snabba svar med sammanhang, även om Googles AI inte kunde förstå min fråga om varför himlen var blå. Googles program var det enda som korrekt identifierade hela ledaren inom stulna baser, Rickey Henderson. Det gav till och med ytterligare sammanhang, vilket gav antalet stjälningar som han loggade och noterade att han är den enda spelaren som någonsin passerat 1000-stulna basmärken.

Allmän kunskapsläge: 1. Alexa; 2. Google Assistant; 3. Siri

Alexa vs. Google Assistant vs. Siri: Musik och podcasts

Musik ska vara en något som alla smarta assistenter ska ha som en styrka. Var och en av de tre integreras självklart med företagets musiktjänster och kopplas i vissa fall också till tredjepartserbjudanden. Alexa hanterade en begäran om att spela Rolling Stones ”Paint It Black” (för att jag prenumererar på Amazons Music Unlimited-streamingtjänst), liksom Siri (eftersom jag har ett abonnemang på Apple Music). Och även om jag inte prenumererar på någon av de betaltjänsttjänster som stöds av Google Assistant, spelade den fortfarande ”Paint it Black” och en spellista som innehåller andra Rolling Stones-låtar på YouTube Music.

Alla tre assistenter svarade på min begäran om att spela 80-talsmusik och West Coast-jazz genom att erbjuda stationer som matchade dessa beskrivningar.

Alexa vs. Google Assistant vs. Siri: Musiktjänster som stöds

Musik tjänsterAlexaGoogle AssistantSiri
Amazon MusicJaNejNej
Apple MusicJaEndast på iOS-enheterJa
DeezerJaJaNej
Google Play MusikNejJaNej
iHeartRadioJaNejNej
PandoraJaJaNej
SiriusXMJaNejNej
SpotifyJaJaNej
TuneInJaNejNej
TidalJaNejNej
Youtube musikNejJaNej

Podcasts

När det gäller att kunna hitta och spela podcasts har alla tre assistenterna förbättrats, även om vissa fortfarande har problem. Medan alla tre assistenter lätt spelade de senaste episoderna av båda ”Wait wait … Don’t Tell Me!” och ”The Incomparable” podcasts, kämpade Alexa med det senaste avsnittet av podcasten ”Dragon Friends”, istället för att spela en podcast om ett liknande ämne.

Multiroom funtionalitet

Alla tre assistenter erbjuder någon form av multiroom-ljudfunktionalitet, inklusive att skapa grupper av högtalare via din smartphone. Alexa stöder också ljuduppspelning från vissa musiktjänster till Sonos-högtalare, medan Google Assistant kan kommunicera med vilken Chromecast-ansluten högtalare som helst. Och HomePod har AirPlay 2-funktionalitet, så Siri kan spela ljud på högtalare i hela ditt hus, såväl som via din Apple TV.

Men både Google Assistant och Alexa är också inbyggda i ett antal smarta högtalare från tredje part; om du vill ha Siri i en smart högtalare är det enda alternativet att köpa Apples HomePod.

Musik och poddsändningar: 1. Google Assistant / Siri (tie); 2. Alexa

Alexa vs. Google Assistant vs. Siri: Underhållning

Integration med hemunderhållningsutrustning är en av de coolaste funktionerna hos virtuella assistenter. Med Alexa kan du nu styra din Amazon Fire TV, Fire TV Stick eller Fire TV Edition, inklusive genom att öppna appar, spela och pausa. Google kan också styra uppspelning på Chromecast-anslutna enheter, inklusive TV-apparater med inbyggd Chromecast. Det erbjuder dock bara ett fåtal tjänster och du måste först länka några av apparna via din smartphone. Dessutom kan Alexa och Google Assistant styra enheter med en tredje parts mellanhand som Sonos beam sounbar.

Amazon Fire TV och Alexa

Siri är i en märklig position här. Tack vare en ny programuppdatering kan du använda Siri på din iPhone eller HomePod för att styra musik och podcast-uppspelning på en Apple TV eller andra AirPlay-högtalare. Men Siri kan inte hantera andra funktioner, som att slå på eller stänga av enheten, öppna appar eller spela upp videor.

Apple TV 4K och Siri Fjärrkontroll

Den nuvarande raden av Apple TV-apparater har Siri inbyggd via fjärrkontrollen, så du kan göra mycket mer, som att hoppa runt i en video, aktivera bildtexter och öppna appar. Men det gör saker mindre praktiska om du behöver hitta fjärrkontrollen och Apple TV-baserade Siri erbjuder ingen tredjepartsintegration.

Annan underhållnings funktionalitet

Alexa biljetter

Fortsatt med underhållningsspåret försökte jag använda assistenterna för att beställa filmbiljetter, som till slut blev mycket mer arbete på någon av plattformarna än att använda en bra gammaldags webbläsare. Alexa erbjöd Atom Tickets-färdigheten, som var långsam och lite besvärlig; den sparkade mig tillbaka när jag var tvungen att godkänna användningen av Amazon Pay, men åtminstone när jag återupptog senare lät Atom Tickets mig starta där jag slutade, plus att den kan hantera teatrar med reserverade sittplatser.

Siri biljetter

Siri på HomePod kunde inte hjälpa mig att få de biljetterna, men på min iPhone lät assistenten mig gå igenom några skärmar och så småningom starta Fandango-appen.

Google Assistent biljetter

Google Assistant kunde också hantera mina förfrågningar om visningstider på mina närliggande teatrar, men det skickade mig så småningom tillbaka till telefonen för att slutföra mitt köp via mitt val av filmbiljettappar. Googles tillvägagångssätt är verkligen en förbättring mot hu den tidigare gjort detta.

Underhållning: 1. Alexa; 2. Google Assistant; 3. Siri

Alexa vs. Google Assistant vs. Siri: Beställa mat, boka bord och få recept

Jag försökte en handfull frågor relaterade till att beställa mat, boka och få recept. Alla tre assistenter erbjöd rekommendationer för en bra indisk restaurang i mitt grannskap, inklusive olika detaljer som adress, betyg och priser.

Alexa vs Google Assistant vs Siri: Ingen av assistenterna kunde beställa kinesisk mat. I bästa fall gav de en lista över restauranger i närheten; i värsta fall, som med Alexa, försökte assistenten att beställa matpaket från Amazon. (Under mitt första försök verkade Google av någon anledning fastna på den indiska maten från en tidigare begäran – lite förbryllande, men när jag försökte senare gav assistenten mig korrekt en lista över kinesiska restauranger.)

Boka bord

Att boka på en restaurang fungerade genom Alexa, men det krävde ibland en frustrerande flerstegsprocess och Siri på krävde viss interaktion och användning av OpenTable. Google Home sparkade mig till Assistent-appen på telefonen, och Siri på HomePod vägrade bara begäran

Recept

Google klarade testet ”recept för chokladkaka” med perfekt och till och med gick igenom receptet steg för steg. Alexa kom på andra plats, erbjuder flera recept, ger en lista över ingredienser och ger mig möjlighet att få receptet i Alexa-appen. Siri på HomePod kunde inte hjälpa mig, och på iPhone sparkade Apples assistent mig bara till en webbsökning.

Beställa matställen: 1. Google Assistant; 2. Siri / Alexa (oavgjort)

Alexa vs Google Assistant vs Siri: Onlineshopping

Att köpa saker med din röst verkar som att det borde vara en bra funktion, men i praktiken känns det fortfarande besvärligt. Alexa borde ha fördelen här tack vare sin snäva integration med Amazon. Som standard verkar Alexa hantera de flesta inköpsförfrågningar genom att söka i Amazon-katalogen efter något som matchar frågan och sedan lägga till det i din Amazon-kundvagn, som kan ha oavsiktliga result.

Alexa Onlineshopping

Alexa hanterade snabbt ”beställ några fler pappershanddukar”, men när jag bad om en kopia av Destiny 2 lade assistenten först till en konstbok för videospelet, sedan en helt orelaterad bok. Slutligen, när jag angav en kopia av videospelet för Xbox, lade Alexa till den begränsade upplagan av originalet Destiny. Jag var fortfarande tvungen att slutföra min beställning i Amazon-appen på min telefon.

Google Assistent Onlineshopping

Google Assistant klarade sig ungefär lika bra som Alexa i mitt test, även om Googles AI snyggt erbjöd sig att förklara hur onlinebeställning fungerade innan jag hoppade in. Det var inte bara möjligt att lägga till både pappershanddukar och en kopia av Destiny 2 i min kundvagn , men det berättade också för mig att min beställning var kvalificerad för gratis frakt. Och jag kunde bara slutföra beställningen via Google Assistant-appen.

Siri Onlineshopping

Siri kom definitivt sist; på HomePod fick jag inget resultat när jag bad om pappershanddukar, och när jag ville ha Destiny 2 sa Siri att det inte kunde slå upp böcker. Det gick inte heller bättre på iPhone.

Online shopping: 1. Alexa / Google Assistant (oavgjort); 2. Siri

Alexa vs. Google Assistant vs. Siri: Kommunikation

Alexa vs Google Assistant vs Siri: Ibland är du trött på att interagera med en robot och vill prata med en riktig person. Lyckligtvis kan alla tre virtuella assistenter sätta dig i kontakt med dina kontakter.

Alexa Kommunikation

Med Alexa kan du ringa och skicka meddelanden i ljud eller text till alla andra Alexa-användare i dina kontakter (inklusive de som bara har smartphone-appen); Du kan också ringa vilket telefonnummer eller vilken kontakt som helst som du har i dina kontakter. Standardtextmeddelanden fungerar dock bara om du har Alexa-appen på en Android-telefon. När du har ställt in det verkar samtalet till och med komma från ditt faktiska telefonnummer.

Om du har en Echo Show kan du också ringa videosamtal till andra ägare av Echo Shows eller till personer som använder Alexa-smarttelefonappen. Och Alexa erbjuder en intercomfunktion som låter dig sända ett meddelande till alla andra Echo-enheter i ditt hem.

Google Assistent Kommunikation

Google Assistant låter dig också ringa till personer i dina kontakter via telefonen, men du måste konfigurera det så att samtal verkar komma från ditt Google Voice-nummer, ett av dina andra telefonnummer eller ett olistat nummer. Du kan dock inte skicka textmeddelanden med Google Assistant utan en lösning med IFTTT. Till skillnad från Alexa kan Google Assistant ringa internationella samtal om det är länkat till ett Google Fi-konto eller Google Voice-konto som har krediter.

Siri Kommunikation

På HomePod låter Siri dig ringa eller skicka texter, även om gränssnittet för den senare kan vara något invecklat om det finns mer än ett sätt att nå kontakten. Siri på iPhone är mer strömlinjeformad och låter dig också skriva e-postmeddelanden, samt få e-postmeddelanden och textmeddelanden lästa igen för dig. Apples AI erbjuder också integration med tredjepartssamtal och meddelanden för vissa appar, som Viber och WhatsApp. Siri kan ringa internationella samtal och är den enda assistenten som kan ringa samtal till räddningstjänsten.

Kommunikationsställningar: 1. Siri; 2. Google / Alexa (oavgjort)

Alexa vs. Google Assistant vs. Siri: Vägbeskrivning

När du är redo att lämna huset kan du frestas att använda en virtuell assistent för att hitta din bästa väg.

Siri Vägbeskrivning

Siri på iPhone klarar sig väldigt bra med anvisningar. Det kan inte bara ge dig en känsla av hur lång tid det tar för dig att komma någonstans, men det kan också erbjuda dig vägbeskrivning och automatiskt starta GPS-navigering. Medan Siri också kan få vägbeskrivningar gör den ett mediokert jobb med att svara på frågor om trafik, eftersom det bara sparkar dig till iOS Maps-appen.
Siri på HomePod kan ge dig en uppskattning av tid och ett förslag på en större rutt (till exempel via en specifik motorväg), men den kan inte skicka vägbeskrivning till din telefon, varken automatiskt eller på begäran, vilket verkar som en missad möjlighet. Det kan inte heller hantera vägbeskrivningar för kollektivtrafik. När jag frågade om trafik på den lokala interstate var Siri dock ärlig om sina brister och gav mig information om allmänna trafikförhållanden.

Google Assistent Vägbeskrivning

Google Assistant var högst upp på högen här. Inte bara ger den solida uppskattningar i de flesta fall, men den var också den enda som alls kunde hantera kollektivtrafik (och dess förslag var rimliga). Den gjorde också bäst ifrån sig för att ge mig en överblick över trafikförhållandena i regionen, och den kan skicka vägbeskrivning till Google Assistant-appen på min telefon, där det är enkelt att starta navigering från Google Maps, Apple Maps eller Waze.

Alexa Vägbeskrivning

Alexa sämst på denna punkt. AI: s vägbeskrivningar till lokala platser var rimliga, men det var helt oförmöget att hantera kollektivtrafik. Och när jag frågade om trafik lokalt ville Alexa leda mig till en motorväg i väldigt långt borta.

Vägbeskrivning: 1. Google Assistant; 2. Siri; 3. Alexa

Alexa vs. Google Assistant vs. Siri: Smart home

Smarta hemapparater har blivit några av de viktigaste sakerna för integration med virtuella assistenter, och alla tre plattformarna har fokuserat tid och uppmärksamhet på detta. Alla tre assistenterna arbetar med en enorm bredd av anslutna produkter, och många tredjepartsprodukter arbetar med minst två, om inte alla tre plattformar.

Av de vanligaste smarta hemmaprodukterna kan de största undantagen vara Nests smarta termostat, som för närvarande inte är kompatibel med Apples HomeKit, och Logitech Harmony Hub, som inte heller fungerar inbyggt med HomeKit. (Det finns programvara från tredje part som heter Homebridge som kan hjälpa, men det är inte för svaga hjärtan.)

Smart hemintegration kan verka nära oavgjort: I de flesta fall kan du hitta en konkurrerande produkt som fungerar med plattformen i fråga. I båda fallen är det dock klokt att kolla Apples, Amazons och Googles fullständiga lista över enheter som stöds för att se om din fungerar med plattformen i fråga. Just nu är Alexa och Google ungefär jämna, och Siri är ganska kompetent, även om det saknas ett par stora partners.

Smart Home-intergration: 1. Alexa / Google Assistant (oavgjort); 2. Siri

Alexa vs. Google Assistant vs. Siri: Tillgänglighet

Alexa Tillgänglighet

En röstassistent är inte värt mycket om den inte fungerar där du vill ha den. Förutom sina breda erbjudanden, från Dot till Echo Plus, har Amazon också de flesta tredjepartspartnerna för Alexa, eftersom du kan köpa en billigare högtalare från Anker. Eller om du behöver bättre ljudkvalitet kan du köpa Sonos One, som har Alexa och Google Assistant inbyggd. Även telefoner som Moto X, LG V35 och Moto G7 har Alexa. Amazon erbjuder också en smart skärm, Echo Show, som använder skärmen för allt från att visa timers till att visa videor till att låta användare ringa videosamtal.

Google Assistent Tillgänglighet

Google har släppt mindre versioner av Home, inklusive en billigare enhet (Mini) och en med bättre ljudkvalitet (Max). De arbetar också med tredje part, och Google Assistant kommer att finnas allmänt tillgängligt på smarttelefonplattformar, inklusive Android och iOS, även om funktioner är något begränsade på den senare.

Liksom Amazon erbjuder Google också en smart skärm, Home Hub, och lägger till en andra modell, Nest Hub Max. Den här modellen har en större skärm och inkluderar en kamera för videosamtalssupport. Google Assistant fungerar också med en handfull smarta skärmar från tredje part, till exempel Lenovo Smart Display.

Siri Tillgänglighet

Apple har emellertid distribuerat sin virtuella assistent i stor utsträckning till alla företagets enheter, inklusive iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV och Mac. Företaget har bara en enda smart högtalare, HomePod, som låter bra men är begränsad vad det kan göra med Siri, och Apple erbjuder inte en smart skärm. (Även om Siri på iOS-enheter uppenbarligen har en skärm till sitt förfogande.)

Den enda platsen där Siri härskar är tillgängligheten per land. Apples röstassistent finns i mer än 30 länder och 20 språk – och i vissa fall flera olika dialekter. (Det är värt att notera att inte alla Siris funktioner är tillgängliga i alla regioner.)

Google Nest Audio och Google Nest Mini finns som jämförelse endast i 20 länder och kan endast tala engelska, tyska, franska, italienska, spanska, koreanska, svenska, norska, danska, nederländska och japanska. Den stöder dock flera versioner av några av dessa språk. (Google Home Hub och Google Home Max finns i färre länder och stöder färre språk.) Alexa kan bara hantera engelska (USA och Storbritannien) och tyska, även om assistenten finns i många länder.

Tillgänglighet: 1. Siri; 2. Google Assistant; 3. Alexa

Alexa vs Google Assistant vs Siri: Röstigenkänning

Pålitlighet är viktigt för alla slags assistenter, virtuella eller inte. Jag kollade på hur ofta jag behövde upprepa mig själv eller omformulera en fråga för en assistent för att få den. Alla tre assistenterna klarade sig ganska bra, ibland krävde en upprepad eller omformulerad fråga men svarade vanligtvis på förfrågningar snabbt och efter bästa möjliga förmåga.

Naturligtvis kan det vara ganska förvirrande om du har flera personer i ett hushåll och varje assistent försöker ta itu med problemet på sitt eget sätt. Både Google Home och Amazon Echo erbjuder nu flera röstprofiler, så att du kan träna enheten att känna igen din specifika röst och ge en viss grad av personligt svar baserat på detta.

Google Assistent Röstigenkänning

Googles Voice Match är den mest sofistikerade av dessa metoder och erbjuder personliga kalendrar, flyg, betalningar, foton och mer; du kan även ställa in dina egna standardmediatjänster. Men jag har inte sällan stött på problem med att känna igen min röst och vägrar att ge mig tillgång till min information. Alexa erbjuder för närvarande endast personlig shopping, samtal och några medialternativ.

Siri Röstigenkänning

Apple har tagit ett något annat tillvägagångssätt med Siri: Innan du aktiverar möjligheten att använda ”Hej, Siri” på en iOS-enhet måste du träna Siri att bara känna igen din röst. Det hindrar den här assistenten från att ge din personliga information till någon annan och undviker att assistenten svarar på, till exempel, både din iPhone och iPad.

Siri på HomePod tenderar emellertid att ersätta den funktionen och svara på alla ”Hej, Siri” -förfrågningar om den är inom räckvidd, såvida du inte använder din iPhone aktivt. Och det har ingen form av multipersonfunktioner som skickar Siri till botten av tabellen här.

Alexa Röstigenkänning

Alexa och Google Assistant har också två röstrelaterade funktioner som är värda att notera: För det första har båda ett valfritt ”uppföljningsläge”, där de förblir aktiva i några sekunder efter att ha svarat på din fråga, så att du kan utfärda ett nytt kommando utan att väcka ord igen. Detta läge är avstängt som standard i båda fallen, eftersom det kan leda till vissa falska positiva. För det andra kan båda förstå ”och” både i kommandon och artiklar, så du kan säga ”stäng av lamporna på kontoret och tänd lamporna i vardagsrummet” eller ”lägg till mjölk och bananer i min inköpslista” utan, säg, få en enda artikel märkt ”mjölk och bananer.”

Röstigenkänning: 1. Google Assistant; 2. Alexa; 3. Siri

Alexa vs Google Assistant vs Siri: Kompatibilitet

Inbyggda funktioner är alla bra och bra, men ibland vill du verkligen lägga till en funktion som bara inte ingår i paketet. I så fall kan du behöva vända dig till en tredje part, och dessa plattformar skiljer sig väsentligt inom det området.

Alexa Kompatibilitet

Alexa har mer än 70 000 tredjepartsfärdigheter. Inte alla dessa är bra, men chansen är att du kan hitta något som uppfyller dina behov. Och om du inte kan, kan du alltid skapa några grundläggande integrationer med IFTTT-webbtjänsten eller skapa dina egna enkla rutiner via Alexa-appen. Företaget erbjuder också mallar för några enkla appar, till exempel spelprogram och information för hushållare, via dess nya Alexa-ritningsfunktion.

Google Assistant Kompatibilitet

Google har tagit ett annat slag med vad det har kallat Kompatibilitet. Assistant hävdar att den har mer än en miljon av dessa, men de innehåller i princip alla möjliga frågor från både första- och tredjepartserbjudanden, så det är svårt att göra en rak jämförelse med Alexas bibliotek. De erbjuder också den bästa integrationen med IFTTT, så att du kan skapa anpassade åtgärder utan någon verklig kunskap om programmering.

Siri Kompatibilitet

Apple erbjuder några olika sätt för appar från tredje part att arbeta med Siri; Den ena är en liten handfull appar som Apple har godkänt i specifika kategorier, inklusive samtal och meddelanden, rida, skicka pengar och skapa att göra-listor. Men Apple har också kraftigt utökat Siri-anpassningen för användare under det senaste året med tillägg av Siri-genvägar, som låter människor skapa anpassade fraser som de kan tala för att utlösa åtgärder i kompatibla första- och tredjepartsappar.

Kompatibilitet: 1. Alexa; 2. Google Assistant / Siri (oavgjort)

Alexa vs Google Assistant vs Siri: Slutsats

I våra sluträkningar fick Google Assistant och Alexa med flest poäng, men Google besegrade dock precis Alexa i antalet förstaplatser. Siri landade emellertid på tredje plats i båda mätningarna, även om det bara låg något efter på totala poäng. Sammantaget var alla virtuella assistenter mer kapabla än i tidigare utgåvor, vilket avslöjade förbättringar i hela branschen.

Varje assistent fick 3 stycken poäng för första platsen i en kategori. Naturligtvis 2 poäng för andra och sist 1 poäng för tredje platsen.

Det finns fortfarande ingen definitiv vinnare bland röstassistenter. Ditt bästa val är den som lyckas med de kategorier som är viktigast för dig och som fungerar med de enheter du vill ha, i det ekosystem du använder. Och med den snabba innovationshastigheten i alla dessa tekniker är det svårt att gå fel genom att spendera tid med någon av dessa röstassistenter – även om ingen av dem vet när exakt min buss kommer hit.

AlexaGoogle AssistentSiri
Allmän kunskap3 p3p3 p
Musik och Podcasts2 p3p3 p
Underhållning3p2 p1 p
Beställa mat2 p3p2 p
Online handling3 p3 p2 p
Kommunikation2 p2 p3 p
Vägbeskrivningar1 p3p2 p
Smart Hem3 p3 p2 p
Tillgänglighet1 p2 p3p
Röst igännkänning2 p3 p1 p
Kompatibilitet3 p2 p2 p
Antal förstaplatser563
Totala Poäng262622

28 svar på ”Alexa vs Google Assistant vs Siri: Vilken smart assistent är bäst?”

Lämna en kommentar