Hur tar man bort en bild i en bildserie på Instagram?

Äntligen har Instagram lagt till denna fantastiska uppdatering som möjliggör att du inte längre behöver radera ett helt inlägg för att ta bort en enstaka bild. Se nedan hur tar man bort en bild av flera på Instagram!

Hur tar man bort en bild i en bildserie på på Instagram?
Bildkredit: socialbakers.com

En bildserie på Instagram består av flera bilder i ett och samma inlägg som man swipe:ar igenom. Det är väldigt praktiskt när man vill sammanställa alla bilder från en samma plats eller en dagsutflykt. Förut kunde man inte ta bort bilder i bildserien i efterhand. Utan man behövde radera hela inlägget och börja om från nytt. Men i och med den senaste uppdateringen så är detta nu fixat.

Hur du går tillväga

Instagram kallar själva alternativet för att ladda upp flera bilder i ett inlägg för ”carousel” så du måste leta upp det inlägget som du vill ta bort en bild ifrån och tryck uppe i högra hörnet på de tre prickarna för att få upp alternativen. Välj sedan ”Redigera”.

Carousel Post
Bildkredit: CompareSweden

2. Nu ska du leta efter en Papperskorgssymbol som sitter uppe i vänstra hörnet av varje bild i bildserien. (Som på engelska kallas för Carousel Post)

hur tar man bort en bild av flera på instagram
Bildkredit: CompareSweden

3. Tryck på symbolen och välj att radera bilden. Klart! Så smidigt är det numera!

Flera tillägg i denna uppdatering

Instagram lade också till en ny funktion som heter ”Rage Shake”.

När Instagram inte fungerar korrekt kan man skaka sin telefon, som namnet antyder. Detta kommer att starta Instagrams felrapporteringsskärm, där användare kan ge feedback om eventuella problem de har stött på.

Adam Mosseri, som är CEO på Instagram, noterar att efter att man har lämnat in en rapport kommer en teammedlem att undersöka felet, vilket också kommer att hjälpa företaget att prioritera problemrapporter och andra frågor som måste åtgärdas i appen.

Glöm dock inte att dela detta till dina Instagram-vänner som skulle tänkas ha nytta av detta! Samt gå till instagram.com nu för att redigera ditt Instagram konto!

FAQ – Hur man tar bort en enstaka bild från en post

Hur tar man bort en bild från en post som har flera bilder på Instagram?

Ta fram inlägget som du vill ta bort en bild ifrån och tryck uppe i högra hörnet på de tre prickarna. Du får fram några alternativ och välj därefter på ”Redigera”. En ny Papperskorgssymbol dyker nu upp och ska sitta uppe i vänstra hörnet av varje bild i bildserien. Tryck på symbolen och välj att radera bilden.


2 svar på ”Hur tar man bort en bild i en bildserie på Instagram?”

Lämna en kommentar