Kan du använda Google Home utan Wi-Fi eller internet?

För att tydligt svara på frågan om du kan använda Google Home utan Wi-Fi eller internet, måste vi se till att orden vi använder är tydligt definierade först. 

Du bör förstå skillnaden mellan Google Assistant och Google Home och veta att vi inte kommer att använda ”Wi-Fi” och ”Internet” som synonyma termer, i syfte att svara på några specifika frågor.

Vad är skillnaden mellan Google Home och Google Assistant?

Google Assistant är AI-tekniken som används i Google Home-enheter. Det är i princip Googles kontring på Amazons Alexa, och Google Home är deras version av Amazons Echo

Google Home fungerar som en smart högtalare och en smart hemhub. 

Google HomeGoogle Assistant
En smart högtalare som använder Google Assistant i kombination med sin egen programmering.En röstassistent som driver smarta enheter
Kräver Google Assistant för att fungera.Funktionen är inte begränsad till Google Home

Vad är skillnaden mellan Wi-Fi och Internet?

Jag inkluderar detta eftersom jag ofta stöter på personer som är anslutna till Wi-Fi och tror att de i sin tur har en internetanslutning. Det ger en svår förklaring eftersom de försöker felsöka en sida som inte laddas.

Internet är ett offentligt nätverk av datorer som delar information över hela världen. Wi-Fi är ett trådlöst lokalt nätverk. Du använder förmodligen en privat Wi-Fi-router hemma för att komma åt Internet. 

Du kan till exempel vara ansluten till Wi-Fi i ditt hem utan att vara ansluten till internet (som finns utanför ditt hem). Ditt Wi-Fi ansluter trådlöst dina enheter i hemmet som din skrivare, dator, din telefon och i det här fallet din Google Home.  

Via Wi-Fi kan dessa enheter kommunicera med varandra men behöver ha en internetanslutning för att komma åt allt utanför ditt hushåll – till exempel Google.  

Kan du använda Google Home utan internet? 

Tyvärr fungerar ingen av dina smarta hemutrustningar med Google Home offline. Google Home kommer åt nästan all sin information online och svarar inte ens på kommandot ”Ok, Google”.  

Man skulle kunna tro att du skulle kunna komma åt någon funktionalitet som inte skulle kräva att Google letar upp information eller streamar media. Till exempel skulle jag ursprungligen ha trott att jag skulle kunna tända en smart lampa med Google Home eftersom mitt Wi-Fi fortfarande var på och du skulle naturligtvis inte tro att internet krävs för att komma åt enheter inom ditt lokala hemnätverk.  

Det visar sig att Google Home är mycket beroende av en internetanslutning. Den inbyggda Google Assistant kan till och med ha problem med att känna igen ditt kommando offline. När du försöker med kommandon med en förlorad anslutning får du detta meddelande:  

”Jag kan inte nå internet just nu. Kontrollera din modem- eller routeranslutning och försök igen.” Detta förblev fallet när det testades på Google Home smarta högtalare, smarta skärmar och Google Home-appen (eller någon variant av ovanstående svar).

Nu, tekniskt sett, om ditt internet går ner kan du ansluta Google Home till din mobila hotspot. Detta är dock lite av en process och jag är inte säker på att det är värt besväret.  

Kan du använda Google Home utan Wi-Fi?

Google Home har ingen Ethernet-anslutning, så i sig kommer det att kräva Wi-Fi. Det finns dock en lösning på detta. Om du använder en Google Ethernet-adapter för Chromecast kan du ansluta en Ethernet-kabel till adaptern och ansluta adaptern till Google Home med en USB-mikrokabel (ingår). Detta kommer att ge både ström och internet till enheten och eliminerar behovet av Wi-Fi.

Med detta sagt kan jag inte föreställa mig varför du skulle vilja göra allt för att ansluta din Google Home utan Wi-Fi . Jag antar att du kan vara orolig för säkerheten för det över Wi-Fi. För mig är det som att köpa en bil och lämna den parkerad på uppfarten så att du kan komma in och lyssna på radio ibland. Du skulle köra den, men då kan du råka ut för en olycka.  

Kan du använda Google Home som en Bluetooth-högtalare utan Wi-Fi?

Du behöver definitivt Wi-Fi för att ställa in din Google Home, det är säkert, men när det väl är konfigurerat kanske du kan använda det som en Bluetooth-högtalare senare när Internet slocknar.  

Fullständigt avslöjande: Jag hade inte en chans att testa det här ännu och det finns inte mycket om det jag kan hitta på nätet när jag postade den här artikeln, men jag insåg att jag borde beröra möjligheten. Jag hittade den här Reddit-tråden som verkar visa att det är möjligt efter att den har konfigurerats.  

Tanken är att du skulle behöva ställa in Smart Speaker med hjälp av en trådlös internetkälla tillfälligt, till exempel en hotspot på din telefon om den inte redan var konfigurerad.  

Kolla in det själv med hjälp av länken ovan så ska jag verkligen försöka testa detta i en av mina uppföljningsartiklar. 

Google Assistant offlinekommandon

Så även om Google Home inte svarar när du är offline, kan Google Assistant på din telefon. Det gör det åtminstone på min Android-enhet (jag använder en Galaxy S9 Plus). Det finns dock ett par saker att notera.

Till att börja med kommer du bara att kunna komma åt saker som redan är nedladdade på din telefon. Om du planerar att förlora data bör du förbereda dig genom att ladda ner musik eller kartor som du kan behöva komma åt senare.  

För det andra kanske Googles röstigenkänning inte är lika exakt när du inte har en dataanslutning. Det bästa är att tala så tydligt som möjligt eftersom det inte finns någon lösning på detta. 

Här är några offlinekommandon för Google Assistant offline att använda på din smartphone:

 • Spela musik (endast låtar som laddas ner till din telefon)
 • Öppna en app med namn
  • ”Ok, Google. Öppna mitt galleri.”
 • Lägg till händelser i din kalender
  • ”Ok, Google. Lägg till en händelse i min kalender.” Precis som när du är offline kommer du att bli tillfrågad om datum, tid och namn.  
 • Skicka sms och ringa samtal till kontakter 
  • ”Ok Google, ring pappa.”
  • Detta kommer att fungera om du har tappat Wi-Fi- och/eller dataanslutningen men fortfarande har telefontjänst.
 • Slå på och av inställningar
  • ”Ok, Google. Stäng av flygplansläget.”
  • ”Ok, Google. Slå på Wi-Fi.”
 • Justera telefonens volym
  • ”Ok, Google. Höj min mediavolym”
 • Justera skärmens ljusstyrka.
  • ”Ok, Google. Sänk ljusstyrkan på min skärm.”
 • Ställ in larm
  • ”Ok, Google. Ställ in ett alarm på 11.00.”

Slutsats

Du kommer definitivt att behöva en internetanslutning till någon av Google Homes funktioner. Enheten är starkt beroende av en internetanslutning för att utföra alla sina uppgifter.  

Även om det verkar som att sunt förnuft skulle tala om för dig att Google Home kan styra några smarta prylar på ditt lokala nätverk, så är det helt enkelt inte fallet.  

När det gäller att eliminera Wi-Fi kan du köpa en adapter för att ansluta den till systemet i stället för att använda Wi-Fi, även om det saknar en Ethernet-anslutning för att koppla Google Home till ditt nätverk.  

Slutligen, om du använder Google Assistant på din telefon, bör du kunna använda grundläggande kommandon för att komma åt information som inte behöver laddas ner som illustreras ovan.


Lämna en kommentar