HBO Max funkar inte – Gör så här!

HBO Max funkar inte. Vi visar dig hur du kan lösa problemet!

HBO Max funkar inte

Så här fixar du ditt HBO Max Streamingproblem

Om du upptäcker att HBO Max inte fungerar där hemma, kan flera åtgärder lösa dessa problem.

 1. Om du har problem med streaming hemma kanske du vill starta om din TV, digitalbox, spelkonsol eller mobiltelefon för att se om det löser problemet.
 2. Stäng av din router i cirka 60 sekunder och starta sedan om den för att se om det fixar nedladdningsströmmen.
 3. Du kan stänga av modemet i upp till 30 sekunder och sedan starta om det.
 4. Du kan försöka installera om HBO Max-apparna på dina enheter.
 5. Om du fortfarande har problem med streaming kan din trådlösa router vara på en dålig plats och dess signaler blockeras. Försök att flytta den till ett område i hemmet som är mer öppet. Du kan också prova att ansluta routern direkt till din smarta TV, digitalbox eller spelkonsol. Du behöver minst 5 Mbps nedladdningshastighet för att komma åt innehåll på HBO Max.
 6. Vid sällsynta tillfällen kan du stöta på ett HDCP-fel (High-bandwidth Digital Content Protection) om HBO inte fungerar och du använder det på din spelkonsol eller digitalbox. Om så är fallet, se till att alla kablar som ansluter din box till din TV är korrekt anslutna.

HBO Max funkar inte på smartphones och surfplattor

Om du upptäcker att HBO Max inte fungerar korrekt på Android- och/eller iOS-smarttelefoner och surfplattor finns det några saker du kan göra.

 1. Om du är på ett mobilnätverk kanske du upptäcker att dess anslutningshastighet inte räcker för en bra streamingupplevelse. I så fall kan det hjälpa att ansluta till en Wi-Fi-signal. Du kan också slå på och av flygplansläget igen, vilket ibland löser anslutningsproblem. Dessutom kan du även stänga av och slå på din mobila enhet.
 2. Du kan också åtgärda vissa problem genom att starta om apparna, och att avinstallera och installera om dem kan också hjälpa. Du kan också försöka rensa deras appcacheminne för att åtgärda problem. Om du äger en Android-enhet, gå till Inställningar> Appar och aviseringar och välj sedan ”HBO Max.” Välj sedan ”Lagring”, tryck sedan på ”Rensa lagring” och tryck slutligen på ”Rensa cache” För iPhone och iPad, tryck på menyknappen i dessa appar och tryck på “Rensa temporära filer” på sidan Inställningar.
 3. Slutligen, se till att du har den senaste appversionen för HBO Max installerad på din mobila enhet. Du kan träffa en bugg som har åtgärdats i den senaste versionen av appen. Alternativt kan du avinstallera och sedan installera om appen på din enhet.

Se också:

Om HBO Max kraschar

När det inte fungerar att trycka på play-knappen upprepade gånger, prova metoderna nedan för att få igång HBO Max. Du kan använda de flesta av dessa metoder oavsett vilken enhet du använder.

Se till att du använder den senaste versionen av HBO Max på din enhet innan du provar något annat.

När du har uppdaterat till den senaste versionen kontrollerar du din internetanslutning för att se hur ditt nätverk fungerar. Om en dålig anslutning är orsaken, återställ din router, vänta tills den återansluter, försök sedan titta på HBO Max igen.

Om du fortfarande har problem kan du försöka rensa enhetens cache. Cachen kan hålla kvar gamla data som kan störa HBO Max. Logga in i appen igen för att se om det löser problemet.

Din sista utväg är att ta bort HBO Max-appen helt och installera om den på din enhet. Detta kräver att du loggar in på ditt konto igen, men det kan vara räddningen för att komma tillbaka till din tv-serie eller film.

Kontrollera om din enhet stöds

En annan vinkel för att kontrollera om HBO Max-appen inte fungerar är kompatibilitet. Medan HBO Max stöder flera operativsystem är inte alla modeller kompatibla med plattformen eftersom de är för gamla eller att deras specifikationer inte klarar av appens krav.

För att bekräfta om din enhet är kompatibel med HBO Max besöker du hjälpcentret och hänvisar till deras lista över enheter som stöds. 

Om plattformen inte stöder din streamingenhet, överväg att uppgradera till en kompatibel eller få tillgång till tjänsten med valfri sökwebbläsare.

HBO Max fungerar inte på grund av ljudproblem i appen

När du har problem med ditt ljud på HBO Max, prova att sätta upp ett annat program eller en annan film först. Detta hjälper dig att identifiera om problemet är med den specifika showen eller filmen, eller hela appen. Om bara en serie ger dig problem, kontakta HBO Max med hjälp av feedbackforumet.

Ifall hela appen inte spelar upp ljud kontrollerar du först ljudnivåerna på mediaspelaren och sedan på dina enheter. Om du streamar från din TV eller dator och har högtalare anslutna, kontrollera ljudnivåerna på dessa också.

Testa att koppla in hörlurar om du använder en smartphone för att se om du kan höra något ljud från dem. Stäng också av din Bluetooth om ljudet skickas till en annan enhet och se till att inställningen för att de inte stör inte är aktiverad på telefonen heller.

Se alltid till att du kör den senaste versionen av HBO Max och om du använder en dator, se till att din webbläsare är uppdaterad.

Logga in på nytt

Din användardata kan ha blivit skadad när HBO Max:s servrar gick ner oväntat eller under en misslyckad uppdatering. För att åtgärda detta, stäng din nuvarande session och vänta några minuter innan du loggar in igen för att återställa din data. 

Så här loggar du ut från ditt HBO Max-konto på Android- och iOS-enheter: 

 1. Starta först HBO Max appen på din mobila enhet. 
 2. Efter det, navigera till din profil och öppna inställningarna
 3. Slutligen, tryck på Logga ut knappen längst ner på sidan för att avsluta din session.

Om du använder en webbläsare, kolla in stegen nedan för att logga ut från ditt HBO Max-konto: 

 1. Gå till HBO Max webbplatsen med vilken webbläsare du föredrar. 
 2. Gå sedan till din profil för att öppna sidomenyn. 
 3. Klicka slutligen på knappen Logga ut för att stoppa din nuvarande session.

Efter att du har loggat ut från ditt HBO Max-konto, vänta i minst 2 minuter innan du loggar in igen.

För många enheter streamar samtidigt

Det kan vara så att HBO Max inte funkar för att din plan är du bara tillgänglig för att streama HBO Max på ett visst antal enheter samtidigt.

För att kontrollera vilka enheter som för närvarande tittar på HBO Max, välj din profilikon. Välj Hantera enheter, som tar upp en lista över enheter som du nyligen har använt för att titta på dina program eller filmer.

Du har möjlighet att antingen sluta streama på den nyligen använda enheten eller logga ut från HBO Max för alla enheter som du inte längre behöver.

HBO Max funkar inte – Felkod 321

Kontrollera först internetanslutningen för att se till att allt fungerar bra och att det inte finns några problem med routern eller nätverket.

Det kan också vara ett serviceavbrott i ditt område som orsakar problemet. Om det blir ett avbrott måste du vänta tills HBO Max åtgärdar problemet innan du tittar på din serie eller film.

Se till att du kör den senaste versionen av HBO Max på din enhet. Föråldrade versioner kan vara en orsak till många problem, så du bör alltid uppdatera när det är möjligt.

HBO Max är inte tillåtet i alla länder ännu, så om du försöker titta från ett område som inte används kan du se 321-koden. Tyvärr kommer inte ens en VPN ta dig ur den här situationen eftersom de också är begränsade.

HBO Max funkar inte, det visar Felkod 100 och 420

Om HBO Max inte funkar på grund av felkoderna 100 och 420 så kan det bero på att man försöker titta på HBO Max i ett land där det inte är tillgängligt, eller som använder ett VPN för att försöka kringgå det.

Om du använder en VPN, testa att stänga av det och försök spela upp programmet eller filmen igen. Det spelar ingen roll hur bra eller snabb din VPN är, HBO Max har fortfarande förmågan att upptäcka om du använder en. Ibland kan du behöva vänta flera minuter innan HBO Max inser att du har stängt av din VPN.

Tyvärr finns det inte mycket du kan göra om du bor utanför serviceområdet och vill se HBO Max.

En annan anledning till att du kan se dessa felkoder är att det kan vara ett tjänstavbrott, hög trafik eller att servern är nere. Den här typen av problem ligger utanför din kontroll, och du måste vänta ett tag för att se om de åtgärdas.

Uppdatera HBO Max 

Om det inte var tillräckligt att rensa din appdata, kontrollera om det finns en tillgänglig uppdatering för HBO Max-appen på din enhet. Du kanske använder en föråldrad version av HBO Max, eller så har den en bugg eller glitch som gör att plattformen misslyckas. 

För Android användare, kolla in den detaljerade guiden nedan för att uppdatera HBO Max: 

 1. Gå till applådan och starta Google Play Butik
 2. Klicka sedan på din profil och välj Mina appar och spel
 3. Hitta HBO Max appen efteråt och tryck på knappen Uppdatera.

För iOS enheter kan du uppdatera HBO Max genom att följa stegen nedan: 

 1. Klicka först på App Store på din startskärm för att öppna den.
 2. Efter det, gå till din profil och sök efter HBO Max appen från listan. 
 3. Tryck slutligen på knappen Uppdatera för att börja uppdatera HBO Max appen.

Rensa HBO Max App Data (Android)

För Android-användare föreslår vi att du rensar HBO Max appdata först innan du går vidare till mer avancerade åtgärder. Android-appar lagrar tillfällig data på din enhet, som används för att förbättra deras prestanda.

Men de kan ackumuleras med tiden eller bli skadade, vilket orsakar problemet. 

För att åtgärda detta, följ stegen nedan för att rensa HBO Maxs appdata: 

 1. På din enhet, gå till Inställningar och öppna fliken Appar
 2. Klicka nu på HBO Max från listan över installerade applikationer och öppna fliken Lagring.
 3. Tryck slutligen på knappen Rensa data för att ta bort skadad data från ditt system.

När du är klar, logga in på ditt konto igen och kontrollera om HBO Max-appen nu fungerar.

Installera om HBO Max appen

Om HBO Max-appen fortfarande inte fungerar efter uppdateringen, kan du ha att göra med ett mycket allvarligt problem som skadade filer. I det här fallet rekommenderar vi att du installerar om appen på din enhet istället för att hitta de trasiga filerna. 

Detta säkerställer också att du använder den senaste versionen av programvaran och installerat den korrekt. 

Android följer du stegen nedan för att installera om HBO Max-appen på din enhet: 

 1. Leta först upp HBO Max appen i din smartphone.
 2. Efter det, tryck och håll ned dess ikon för att komma åt valmenyn.
 3. Tryck nu på Avinstallera för att ta bort appen från ditt mobil. 
 4. Slutligen, gå till Google Play Butik och installera om HBO Max.

För iOS användare, så här kan du installera om HBO Max: 

 1. Gå till startskärmen på din enhet och hitta HBO Max appen.
 2. Tryck och håll in appikonen tills alternativskärmen visas. 
 3. Därefter trycker du på Ta bort App för att radera HBO Max
 4. Slutligen, gå till App Store för att installera om HBO Max

Stäng av VPN

VPN: er är tredjepartstjänster som skyddar dina data från hackare och låter dig kringgå begränsningar i ditt område eller begränsningar som ställts in av din tjänsteleverantör. De fungerar genom att maskera din faktiska IP-adress för att rapportera en annan plats och filtrera din data för att dölja känsligt innehåll, som bankkonton och kortnummer. 

Men alla VPN fungerar inte likadant, och vissa kan till och med orsaka instabilitet och förseningar i ditt nätverk. 

Om HBO Max-appen inte fungerar, försök att inaktivera din VPN innan du kommer åt plattformen.

Se också:

HBO eller HBO Max kan faktiskt vara nere

Du kanske vill gå till DownDetector att se om någon annan har problem. Det är också möjligt att ett problem med din internettjänst orsakar problemet. Då behöver du kontakta din internetleverantör.

Delad profil – Problem med inloggningen

Ifall du delar ett konto med någon annan samt inte är på samma Wi-Fi nätverk så har vissa upplevt att man inte kommer in fast än man skriver in rätt lösenord. Detta kan vara kopplat till att HBO Max är mindre kontodelnings-vänlig än till exempel Netflix.

 • Men det man kan testa är att den andra personen får logga ut.
 • Därefter testar du att logga in, och se ifall det funkar.
 • Slutligen får andra personen logga in igen så bör ni båda kunna vara inne samtidigt.

Rapportera problemet till HBO Max

Ifall HBO Max inte funkar vid det här laget föreslår vi att du ber proffsen om hjälp om ingen av lösningarna ovan fungerade för dig.


1 svar på ”HBO Max funkar inte – Gör så här!”

 1. Hej Det går inte att lada ner filmer alls .Jag har försökt i minst 2 månader att ladda ner via WIFI hemma men ??????????

  Med vänliga hälsningar

  Shoja

  Svara

Lämna en kommentar