Ta kontrollen över din ekonomi och samla dina lån 

samla dina lån comparesweden

Många väljer att låta bli att ta kontrollen över sin ekonomi trots att det lättare än någonsin. Det kan såklart bero på flera saker, men oftast beror det på en bristande kunskap.

Har du någon gång funderat på att samla dina lån? Att samla lånen innebär att slå ihop många olika lån med höga räntor till ett enda, som då har lägre ränta. Det finns många fördelar med att lösa dyra lån och krediter genom att slå ihop dem. Om du diskuterar med din bank är chansen stor att du kan få hjälp att samla lånen.

Även då det kan låta konstigt att man kan spara pengar genom att låna pengar, så ligger det faktiskt något i det. Åtminstone om man lånar för att samla befintliga krediter och smålån. Om du har flera utspridda lån och krediter med onödigt höga räntor så bör du fundera på att samla dina lån.

Fördelen med ett samlingslån är att du får dina smålån samlade i ett större lån med en bättre ränta och en sänkt månadskostnad. Det bästa samlingslånet får du genom att jämföra långivare via en förmedlare. När du väljer att slå ihop lånen tar låneförmedlaren endast en UC kontroll på dig. Förmedlarens samarbetspartners tar då del av din kreditupplysning och presenterar det samlingslån som har bäst ränta. Sök samlingslån enkelt via en lånejämförare på nätet. 

Låneförmedlaren tar dessutom endast en UC kontroll på dig när du väljer att slå ihop lån via dem. Därefter får alla samarbetspartners till förmedlaren ta del av din kreditupplysning och återkomma med ett lån med låg ränta.

Vad är en bra privatekonomi?

När man talar om en bra privatekonomi tittar du enskilt på hur stora inkomster du har, men också på dina utgifter. Små men många utgifter gör ofta att du får en sämre privatekonomi trots att de är just små utgifter. Dessa utgifter är såna som du aldrig tänker på att de dras från ditt konto. 

Ett aktivt buffertsparande är en viktig pusselbit i en hälsosam privatekonomi. Du uppnår en avgörande ekonomisk buffert genom att månadsvis spara pengar. Allt sparande är viktigt och även en liten slant per månad räcker långt.

Det finns hjälp med att återinföra kontrollen och starta om sin ekonomi. På marknaden finns det bolag som erbjuder privatpersoner lån utan säkerhet. Man vill även ge kunder med sämre kreditvärdighet en möjlighet till en nystart i sin ekonomi. Tillsammans med kund kan då bolagen hjälpa dem att få kontroll på sin ekonomi.

Dessa bolag vill hjälpa dig att förstå din ekonomi och visa dig hur du kan göra för att ta tillbaka kontrollen. Med deras långa erfarenhet och nya teknik kan de garantera att du kommer att få det du behöver för att skapa en stabil och hållbar ekonomi. Målet är att du ska bli skuldfri och få en privatekonomi som är redo för livets alla svängningar. Dessa bolag har stor förståelse att det kan kännas skrämmande och överväldigande att ta tag i sina ekonomiska problem. Det är klart värt det. 

Hur vet du att samlingslån är något för dig?

Har du gamla lån och krediter utspridda? Då är du är kvalificerad till att ta ett samlingslån för att få en bättre ränta. Har du sedan tidigare endast ett lån? Det går ändå att ansöka om ett samlingslån för att få en bättre ränta. 

Utöver att lägga ihop dina gamla lån kan du samtidigt ansöka om ett nytt lån och få det till samma ränta som ditt samlingslån – fortfarande med endast en enda faktura att betala varje månad. Det nya lånet går att använda till vad du vill, som att köpa en ny cykel, renovera badrummet eller åka på semester.

Oavsett om du har en hållbar ekonomisk situation eller inte så är samlingslån något du bör överväga eftersom du kan spara pengar varje månad.

Fördelar med samlingslån

  • Lägre ränta
  • Minskade kostnader för avgifter
  • Mindre risk för inkasso, betalningsanmärkningar, med mera
  • Enklare administration
  • Prydligare kreditupplysning
  • Rabatter på andra engagemang som helkund i bank

Du kan använder dina nya kunskaper för att samla dina lån redan idag, om det är så att du har ett behov av det. Kanske är det så att du har flera olika långivare, många olika lån med olika räntor och löptider. Genom att samla dina lån minskar du din ekonomiska stress och ordnar upp din situation.

Så här ansöker du om att samla ihop lån steg-för-steg

Om du uppfyller grundkraven för att samla ihop lån och få en låg ränta, så kommer också din låneansökan att gå igenom enkelt. Nedan ser du vad du behöver göra:

  • Först väljer du ett samlingslån och ansöker.
  • Därefter fyller du i lånesumma, löptid och verifierar dig med BankID.
  • Därpå sker det en kreditupplysning och svar får du oftast inom 1 timme.
  • När lånet beviljats, betalar banken ut pengarna inom 0-3 dagar.

Så enkelt är det, inget krångel. 

Om du väljer att ta ett lån, tänk dock på att läsa igenom alla villkor noga, även om det är lite tråkigt och tidskrävande. Det är viktigt att du vet vad som gäller när det kommer till hur mycket du ska betala tillbaka efter ränta och hur lång tid du har på dig. Det kan även finnas andra fasta avgifter beroende på vilken långivare du ansöker hos.


Lämna en kommentar