TV förlorar Wi-Fi – Problem och sätt att åtgärda

Smart TV förlorar Wi-Fi – Här kommer våra tips för att åtgärda detta jobbiga problem!

TV förlorar Wifi

Förlorar din smart-TV sin anslutning till Wi-Fi? Du är inte ensam, för det finns många smarta TV-ägare som redan har upplevt samma situation som din. I själva verket finns det många anledningar till varför det händer.

Nummer 1: Placering av din Wi-Fi router

Om du bor i ett stort hem eller i en bostad som har en lite konstig planlösning, spelar inställningen på din router verkligen roll. Om ditt kontor hemma ligger i ett fast hörn eller i en källare betyder det inte att du också måste docka din router där.

Den främsta anledningen till att din anledning fortsätter att förlora sin anslutning till Wi-Fi är att signalen fångas upp av dess plats. Det kan finnas för mycket hängande eller inblandade anslutningen ner från varifrån den når varje enhet som den behöver.

För att lösa detta problem, försök att flytta din router till en annan plats, det bästa är att lägga den i en mer central del av ditt hem. Men om den här metoden inte fungerar kan du överväga att använda en räckviddsförlängare för Wi-Fi. Detta hjälper dig att bestämma de svagaste platserna i ditt hem.

Se här:

Nummer 2: Signalstörningar

En annan anledning till att din TV tappar anslutningen beror på signalstörningar. Det finns många enheter som sprider sina signaler kan komma i den riktning som din smart-TV behöver. Det kan vara en videospelkontroll (trådlös), hemtelefoner, babymonitorer och till och med mikrovågor. Sådana saker kan komma i vägen för din smart-TV: s förmåga att behålla anslutningen.

Ett av de enklaste sätten att lösa detta problem är att placera routern nära din Smart TV efter att en stark signal aldrig kommer att skada.

Dessutom, om det finns många metalliska riktningar mellan din TV och den trådlösa anslutningen, se till att ta bort dem eftersom de skapar fjädrande signalstörningar.

Nummer 3: Du använder gästläget på TV:n

Ett av de vanligaste problemen varför smarta TV-apparater fortsätter att förlora sin anslutning är att vissa användare använder ”Gästläge”.

Dessa dagar har vissa rutter ett ”gästläge”. I själva verket låter detta enheter komma åt ditt system. Men detta läge stör din Smart TV: s inställningsläge för automatisk internetanslutning.

För att kontrollera om din router har ett gästläge bör den stödja dubbelt SSID: distinkt routernamn och Service Set Identified. Det är också möjligt att du har en detaljerad gästlägesinstallation över en ”wireless access point” eller trådlös åtkomstpunkt på svenska. Om den har det, se till att stänga av den.

Nummer 4: Du använder en trådlös anslutning

Majoriteten av smarta TV-apparater, särskilt i Sverige, använder sig av trådlösa anslutningar, men vissa av dem har portar som accepterar en trådbunden anslutning.

Å andra sidan har vissa hemroutrar 2-8 portar med kabelanslutning, så om din router är placerad nära din TV kan du eventuellt kringgå hela anslutningsproblemet genom att använda en prisvärd Ethernet-kabel så att du kan ansluta din router till din TV.

Ändå, med en trådbunden anslutning, kommer du aldrig att uppleva signalproblem när du använder din smart-TV. Om du inte vill ha en kabel som går igenom hela huset kan använda dig utav en förlängare som går igenom eluttaget istället. Se nedan

Nummer 5: Obehöriga enheter eller användare vandrar i ditt Wi-Fi – Smart TV förlorar Wi-Fi

När obehöriga enheter eller användare vandrar i ditt Wi-Fi kommer ditt nätverk att sakta ner. För att undvika att detta händer eftersom det hindrar din Smart-TV från att förlora sin internetanslutning måste du ändra säkerhetsinställningen så snart som möjligt, särskilt om nätverket använder WEP eller är öppet. Tydligen gör en öppen anslutning det lättare för människor att komma åt din Wi-Fi utan din tillåtelse.

Nummer 6: Buffrande i anslutningen – Smart TV förlorar Wi-Fi

Om flera enheter använder din router eller nätverk samtidigt kan detta överbelasta din bandbredd och leda till buffringsproblem.

Å andra sidan, beroende på vilken typ av internetanslutning och till och med din internetleverantör, kan du eventuellt uppleva en låg internethastighet under högsta perioder med användning i din plats. I själva verket kan detta leda till buffringsproblem, det är därför din smart-TV fortsätter att förlora sin anslutning.

För att undvika sådana problem och ha en visningsfri upplevelse kan du överväga att uppgradera din plan till en större bandbredd. Detta löser problem som är förknippade med trängsel i nätverket.

Se också: Så här fixar du att Samsung ansluter inte till internet

Smart TV förlorar Wi-Fi: Slutsats

Om du har gjort alla de saker som vi har nämnt ovan och din smart-TV fortfarande tappar sin anslutning, överväg att söka teknisk support. Majoriteten av smarta TV-apparater har teknisk support via telefon gratis. Det är därför du innan du blir irriterad på din TV ska du ringa din TV-tillverkare. Eftersom de alla vet om vissa frågor angående din smart-TV. Ibland får du också en bonus för att nå dem.


7 svar på ”TV förlorar Wi-Fi – Problem och sätt att åtgärda”

Lämna en kommentar