Så här fixar du att Samsung ansluter inte till internet

Samsung ansluter inte till Internet. Smart TV-anslutningsproblem kan stoppa hela dagen. Lyckligtvis erbjuder Samsung några användbara tips om hur du får saker online igen.

Samsung ansluter inte till Internet

Internetanslutningsproblem på Samsungs smarta TV-apparater kan vara särskilt frustrerande eftersom de kan orsakas av en mängd olika problem. Men det betyder också att det finns många sätt att korrigera dem. Med alla Wi-Fi-aktiverade enheter kommer det att finnas ögonblick där allt verkar som att det ska fungera bra, men något slumpmässigt fel uppstår. Det bästa sättet att närma sig dessa scenarier är att komma ihåg att den enklaste lösningen vanligtvis är den rätta.

En felaktig smart-TV är kanske mer frustrerande än något annat hemnätverksproblem eftersom det är väldigt lätt att förlita sig på dessa skärmar i vårt dagliga liv. När alla dina underhållningsbehov – filmer, sport, YouTube, Netflix, HBO – uppfylls av en enhet och den enheten plötsligt slutar fungera, känns det som att din fritid har spårats av. För att förvärra problemet, eftersom smarta TV-apparater syftar till enkel användning, misslyckas de ofta med att ge ägare en detaljerad beskrivning av vad som går fel när problem dyker upp.

Läs också: De bästa Netflix programmen endast tillgängliga i USA, Storbritannien, Frankrike och mer

Felsökning av anslutning – Samsung ansluter inte till Internet

Samsungs inställning till smart-TV-problem, är att försöka ta itu med alla potentiella problem, en i taget.

  • Den föreslagna processen är att börja med att kontrollera TV:ns nätverksstatusmeny för att se om hemnätverket är problemet.
  • Därefter rekommenderar videon att du återställer den trådlösa routern, flyttar den eller ändrar DNS-inställningar. Slutligen säger Samsung att en programuppdatering eller fabriksåterställning kan lösa problemet.

Det här är alla rimliga sätt att närma sig ett problem med smart TV-anslutning. Oavsett orsak, bör dessa steg antingen ta itu med det eller utesluta allt utom ett verkligt hårdvaruproblem. Hårvaruproblem kräver underhåll eller utbyte (det sällsynta potentiella resultatet). Dessutom löser dessa steg vanligtvis Wi-Fi-problem på de flesta internetanslutna enheter. Sekvensen och resonemanget bakom dessa idéer kan dock komma att bli ändrade.

Återställa din router är vanligtvis svaret

Samsungs tips föreslår inledningsvis att titta på smart-TV: ns anslutningsstatusmeny. Den här skärmen berättar hur stark TV: ns anslutning till routern är, vanligtvis via en procentsats. Det är oftast en indikator på avstånd, så ju närmare routern är TV: n, desto högre ska procentandelen vara. Det betyder att omplacering av en router antagligen är onödig.

Det gör att du återställer routern. Även om det kan verka som den stereotypa ”försök att sätta på och av den” – lösningen är det mycket användbart. Det gamla vänteläget för att koppla ur strömmen i tio sekunder och sedan koppla in den igen fungerar eftersom det gör att routern kan köra alla sina startprocesser från steg ett igen. Om problemet som drog ner din anslutning berodde på ett fel eller en minnesläcka (extremt vanliga problem) löser dessa problem vanligtvis från början. Det hjälper också att detta är en enkel felsökningsmetod att utföra.

I de flesta fall, om inget om nätverksmiljön har blivit ändrat (routern har inte blivit flyttad, finns det inte ett stort tillströmning av nya enheter som ansluter till ditt Wi-Fi hemma) och att återställa routern har inte hjälpt det är där ändring av DNS kommer in. Och om det inte löser det är nästa steg att undersöka om det är ett större problem med din internetleverantör eller ett hårdvaruproblem. Men i nästan alla situationer bör en routeråterställning göra tricket och få din Samsung-TV ansluten igen.

Läs också:


1 svar på ”Så här fixar du att Samsung ansluter inte till internet”

Lämna en kommentar