De tre bästa sätten att förbättra Wi-Fi gratis

Irriterad av långsam Wi-Fi? Vi har några tips för att förbättra ditt nätverk gratis

Förbättra Wi-Fi gratis

Långsamt internet är en av livets verkligt irriterande saker: allt är inställt precis rätt och sedan fungerar inte Wi-Fi, ofta utan någon uppenbar anledning alls. Vi har alla varit där och det är försvårande.

Förutom att köpa ett Mesh-system eller en Wi-Fi-extender finns det några enkla steg du kan ta för att hjälpa till att öka din Wi-Fi-täckning gratis. Allt behöver inte kosta pengar och involvera en snygg pryl, trots allt, även om vi uppenbarligen älskar prylar.

Så låt oss hoppa in på tre enkla sätt att öka dina Wi-Fi-hastigheter gratis.

Se till att din router är på rätt plats för att förbättra Wi-Fi

Du kanske tänker ”duh”, men den här är punkten är verkligen viktig. Platsen för din router dikterar mycket av hur snabbt ditt Wi-Fi faktiskt är. Se till att den inte är skymd bakom några väggar eller tunga möbler, eftersom anslutningen kommer att bli störd.

Om det är möjligt, placera din router på en förhöjd, central plats i ditt hus, till exempel vardagsrummet. Där den kommer att vara närmast dina enheter. Uppenbarligen påverkas detta av var dina uttag är. Men förlängningskablar är ganska billiga om du inte har något emot att ha kablar som går runt platsen.

Elektroniska enheter och apparater, som ditt kylskåp, gör också skillnad, så undvik dem om möjligt för bästa Wi-Fi-hastigheter.

Relevant underhåll av router

Viss router och nätverksrelaterad rensning skulle sannolikt inte heller gå fel. Se till att din programvara är så uppdaterad som möjligt, ta bort alla vilande enheter från ditt nätverk, kanske till och med ändra Wi-Fi-lösenordet för att starta upp alla hemliga användare.

Att se till att din routers programvara och firmware är uppdaterade är förmodligen det viktigaste av dessa tips och varje tillverkare kommer att guida dig genom processen. Det hjälper också till att hålla ditt nätverk säkrare mot skadlig programvara och andra otäcka saker, så det finns det också.

Se också:

Förbättra Wi-Fi genom att minska Bandbreddstunga Appar

Många moderna routrar inkluderar så kallade Quality of Service-verktyg (Qos) som låter dig i viss mån styra vilken typ av appar som använder tjänsten, inklusive se vilka som tar upp mest bandbredd.

Att ha en snabb anslutning är bra i teorin, men när bandbreddskrävande appar har fått tänderna i det kan utrymmet som finns kvar för alla andra försvinna, speciellt om din anslutning redan är långsam till att börja med.

Varje router är olika, så kolla med din leverantör först, men det borde finnas någon form av kontroller för att ta bort särskilt bandbreddskrävande tjänster.


Se också:

Lämna en kommentar