YouTube TV i Sverige – Finns det tillgängligt? – Läs mer

Vi kommer att gå igenom allt vad YouTube TV innebär, samt ifall du kan ha YouTube TV i Sverige!

YouTube TV i Sverige - Finns det tillgängligt?

YouTube TV är ett populärt alternativ för alla er som vill klippa sladden och fortsätta på den digitala eran som nu råder på marknaden. Det var en gång en av de dyrare tjänsterna, men eftersom konkurrenterna har höjt sina priser, verkar YouTube TV:s kostnad inte längre vara så orimlig. De som vill ersätta kabel-tv bör vara nöjda med standarduppsättningen YouTube TV-kanaler, som kommer att hjälpa människor att fortsätta titta på sina favoritprogram.

YouTube TV låter dig titta på livesport, nyheter och underhållning. Och på tal om sport, kan YouTube TV snart få ett av de bästa internationella sportnätverksalternativen, enligt ett nytt rykte. I det hela taget är YouTube TV:s kanalutbud en av dess starkaste funktioner, och dess pris är jämförbart med konkurrenter som Hulu With Live TV.

För att reda ut något: YouTube TV tar inte med YouTube-videor till TV:n. Det är skyldigheten för den kostnadsfria YouTube-appen. Istället erbjuder YouTube TV live-tv, video-on-demand och en molnbaserad DVR.

Vad är YouTube TV?

YouTube TV är en TV- och filmströmningstjänst som använder YouTubes rena och enkla gränssnitt.

Tillgänglig på smarta TV-apparater, streamingboxar, datorer och mobila enheter, den inkluderar lokala nätverkssändningskanaler, grundläggande kabelnätverk och ursprungliga webbprogram från YouTube Red.

YouTube TV har precis lagt till förbättrad integrering med Android TV, så innehållet du streamar i appen visas nu på raden Kanaler på startskärmen . Denna extra integration känns som en lång tid på väg, eftersom Google äger YouTube och Android TV.

Vad kostar YouTube TV?

Tjänsten kostar för närvarande 64,99 dollar per månad. Det är i nivå med sina huvudkonkurrenter. Streamingtjänsten erbjuder en gratis provperiod på en vecka.

YouTube TV erbjuder även premium-tilläggskanaler och paket: Det finns en $19,99 per månad uppgradering som lägger till Dolby Digital-stöd, 4K, offline-nedladdningar och obegränsade samtidiga strömmar. Din exakta kanaluppställning på YouTube TV beror på var du bor, så ange ditt postnummer för att se vilka lokala nätverk du får vilket leder oss till frågan om i vilka länder det finns tillgängligt.

Finns YouTube TV i Sverige?

Nej. Du kan ännu inte ha YouTube TV i Sverige tyvärr. Det finns tillgängligt i USA, och inga officiella planer om att rulla ut tjänsten till Europa har offentligjorts.

Gränssnittet

YouTube TV:s gränssnitt kommer att vara bekant för alla som någonsin har använt YouTube. Den utilitaristiska designen är enkel, intuitiv och extremt lätt att använda. Det är inte snyggt (strömningstjänsten Philo gränssnitt är mycket snyggare) men det gör vad den behöver göra. Att hitta program och filmer är enkelt, liksom att navigera i vad som sänds live för tillfället. 

Gränssnittet växlar mellan tre skärmar: Hem, Bibliotek och Live. Överst på Home finns ett urval av de bästa valen, i huvudsak en blandning av program du har sparat, program du har sett och relaterade program baserat på dina favoriter. Nedan finns ett avsnitt fyllt med rekommendationer att lägga till i ditt bibliotek, vilket fungerar som en användbar påminnelse om kommande program och filmer som du kanske vill spela in.

Sökverktyget

Varje plattform har också ett sökverktyg i navigeringsfältet, som tar dig till en intuitiv söksida. YouTube TV lyser här – inte förvånande eftersom det ägs av Google. Du kan söka efter en serie eller filmtitel, en person eller till och med teman och genrer (till exempel ”Oscarvinnande filmer”). Sökningen går blixtsnabb och resultaten börjar fyllas i när du skriver. De är uppdelade efter livesändningar och kommande sändningar, inspelningar från ditt bibliotek och vad som efterfrågas. 

Konton och samtidiga strömmar

Varje YouTube TV-prenumeration tillåter upp till sex separata användarkonton, så att varje tittare kan skapa en unik profil för anpassade förslag och privata DVR-bibliotek. Upp till tre konton kan strömma innehåll samtidigt.

Enheter och app

Du kan titta på YouTube TV på smarta TV-apparater med Android TV och modeller från Hisense, LG, Samsung, Sharp, Sony och Vizio. Det finns också på Chromecast och konsolerna PS5, PS4, PS4 Pro och Xbox One. 

YouTube TV-appen är också tillgänglig på Android, iOS, bärbara och stationära datorer, såväl som Amazons Fire TV- enheter. YouTube TV-appar har också funnits på Apple TV- boxar och Roku TV-apparater och andra Roku-enheter, inklusive Express, Ultra och Stick.

Kan du fortfarande titta på Live-TV? Hur är lokala kanaler?

Ja. YouTube TV:s huvudsakliga funktion är dess förmåga att tillhandahålla liveströmmar av kabel-TV-kanaler. I New York City, till exempel, erbjuder YouTube TV ett urval av lokala nätverk (ABC 7, CBS 2, FOX 5 och NBC 4), men utesluter PBS.

YouTube TV – Innehåll och kanaler

Tjänstens kanalutbud är fantastiskt och i nivå med vad som är tillgängligt hos konkurrenter som Hulu med Live TV och Sling TV. YouTube TV lade nyligen till Viacom-familjen av kabelkanaler, inklusive BET, Comedy Central, MTV och Nickelodeon, samt premiumnätverket Showtime. Och fotbollsfans kommer att vara glada över att tjänsten lägger till NFL Network. De nya tilläggen har gjort YouTube TV:s kanaluppställning till en av de mest kompletta bland kabel-TV-alternativen.

Kabelnäten inkluderar ESPN, CNN, AMC, HGTV, TBS, TNT, Disney Channel och USA. Men lineupen saknar Viacom-nätverk som MTV, Comedy Central och Nickelodeon. De enda live-tv-tjänsterna som har dessa nätverk är FuboTV och Philo.

Lokala Sändningar

YouTube TV erbjuder lokala sändningar av ABC, CBS, Fox och NBC, beroende på din region. Tjänsten säger att den har fullständig lokal nätverkstäckning i över 98 % av amerikanska TV-hushåll.

Vilka sporter erbjuder tjänsten?

YouTube TV erbjuder ett rättvist utbud av sportnätverk, med fyra ESPN-kanaler, The Big Ten Network, CBS Sports, NBC Sports, The Tennis Channel, SEC Network, NESN och den olympiska kanalen. YouTube TV lade också precis till NFL-nätverket till YouTube TV-sortimentet den 3 september, före NFL-säsongen 2020. 

De tillkännagav just sitt nya Sports Plus-tilläggspaket. Det kostar $10,99 per månad och inkluderar NFL RedZone, Fox College Sports, GOLTV, Fox Soccer Plus, MAVTV, TVG för hästkapplöpning och Stadium-nätverket också. 

Som nämnts ovan lämnar FOX Regional Sports Networks och YES Network YouTube TV på grund av en avtalsförhandlingstvist.

Ryktet säger att YouTube TV kommer att få beIN Sports-nätverken i Sports Plus-tillägget. Användare ser , enligt The Streamable, dessa kanaler dyker upp – men har inte möjlighet att titta på dem. Det är förvirrande, men kan vara ett tecken på att något ska komma.

Slutsats

YouTube TV är ett av de bästa alternativen för sladdklippare som letar efter en live-TV-streamingtjänst för att ersätta sin kabel-tv. Tyvärr är YouTube TV i Sverige inte tillgängligt än för närvarande.

Om du vill ha live-TV till ett rimligt pris kan YouTube TV vara ditt bästa val.

Lämna en kommentar