Bästa Wi-Fi Termostat 2022

Smarta enheter håller på att ta över vårt hem mer och mer. Genom att installera en smart Wi-Fi termostat kan du spara energikostnader som du annars inte kunnat göra.

wifi termostat nest
Bildkredit: Google Nest

Att lägga till en av de bästa smarta termostaterna till ditt hem hjälper dig att hålla precis rätt temperatur oavsett temperatur utomhus. Samtidigt som det kan spara energi och pengar.

De bästa smarta termostaterna kan du fjärrstyra från en app, eller använda röststyrning från någon av de bästa smarta högtalarna. Men ännu viktigare är att de kan anpassa och lära sig av dina vanor.

Om du fortsätter att justera det på kvällarna kommer det bara att ändra sin rutin så att du inte behöver göra det i framtiden. Den lär sig också hur lång tid det tar för ditt hem att värmas upp, så det kan börja värmas upp tidigare under kalla dagar för att se till att det fortfarande når rätt temperatur vid den tidpunkt du vill.

Fördelen med en Smart Wi-Fi Termostat

När du är ute på dina resor kommer en kapabel smart termostat att titta på och analysera din rutin och bara värma upp ditt hem när du faktiskt är i det (och kanske på väg tillbaka till det också). Dessa prylar är smartare än du kanske har insett om du inte redan äger en.

Det finns en topppost på vår lista, eftersom det måste finnas, och det är inte där för att visa: vi tror verkligen att Nest Learning Thermostat kommer att vara det bästa valet för de flesta hem. Som sagt, det kanske inte är rätt för dig – andra alternativ kan göra det lättare att skapa separata värmezoner, där vissa rum värms upp vid olika tidpunkter och till andra temperaturer än andra.

Bästa Wi-Fi Termostat – Nest

  • Smart Nest inlärning
  • Utmärkta mobilappar
  • Alexa, IFTTT och Google Assistant kompatibel
  • Lätt att installera
Dimensioner (BxDxH)8.4 cm x 3.2 cm x 8.4 cm
SensorerTemperatur, humiditet, omgivningsljus
AnslutningTrådlös – 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0
KompatibilitetKontroll av både värme och kylsystem
Garanti2 år
FärgerVit, Premium Copper, Rostfritt Stål, Svart

Återförsäljare:

Nest tar Apple-liknande omsorg i sin produktdesign (den grundades av ex-Apple-anställda), och det är definitivt en av de snyggare smarta termostaterna som finns. Faktum är att Nest är till stor del ansvarig för att kickstarta hela denna kategori av smarta hem.

Det som skiljer Nest från andra smarta termostater är dess Auto-Schedule-funktion som lär sig dina dagliga uppvärmnings- och kylningstemperaturer och tider under den första veckans användning och skapar ett schema baserat på dina preferenser. Du kan göra justeringar längs vägen eller skapa ditt eget schema, men det är ett trevligt alternativ för den som inte vill bry sig om att programmera sin termostat.

Förutom Auto-Schedule erbjuder tredje generationens Nest samma Home/Away-funktion som på tidigare modeller. Den använder rörelsesensorer för att upptäcka din närvaro och växlar till ECO-läge. Ifall den tror att du inte är hemma.

Fler funktioner

Andra nya funktioner inkluderar Furnace Heads-Up, som övervakar din ugns effektcykler. Om den känner av avvikelser, som att slå på mitt i natten, kommer den att meddela dig att du kan ha ett systemproblem. Sunblock-funktionen använder ljussensorn för att förhindra att termostaten slås på eller av på grund av exponering för direkt solljus. Time-to-Temp-funktionen låter dig veta hur lång tid det tar för ditt system att nå din önskade rumstemperatur.

Du kan låta skärmen visa aktuell temperatur eller måltemperatur, en analog eller digital klocka, vädret eller ingenting alls (av). De inbyggda menyerna inkluderar ett schemaalternativ som låter dig skapa ett uppvärmnings-/kylningsschema eller justera det som Nest skapade!

Tado Smart Thermostat V3+

  • Lättanvänd Wi-Fi termostat och app
  • Geofencing förmåga
  • Fungerar med 95 % av centralvärmesystemen
  • Ventiler har också en display
Display32×20 mm LED-matrisdisplay, bestående av 10×19 lysdioder
SensorerTemperatur, Fuktighet, Bakgrundsbelysning
Anslutning868MHz, Mesh (6LoWPAN)
KompatibilitetFungerar med 95% av centralvärmesystemen
FärgerVit

Återförsäljare av Tado Smart Wi-Fi Termostat V3+:

Den är oerhört kompatibel. Den kan interagera med cirka 95 % av pannorna på marknaden, och den fungerar med nästan allt. Kombipannor och konventionella pannor, golvvärme, varmvattensystem, mycket. Även om vi rekommenderar att du har en kvalificerad ingenjör som monterar den, föreslår Tado att v3 kan installeras av nästan vem som helst inom cirka en timme. Så du kan prova om du är händig med en skruvmejsel.

Det kan räkna ut layouten för dina rum och värmekapaciteten i ditt hem. Ifall du vill nå en viss temperatur vid en viss tidpunkt, kommer den att tända upp värmen lite tidigt för att nå måltemperaturen vid rätt tid. Det finns också geofencing, så Tado-termostaten fungerar tillsammans med din telefon för att veta när du är inom räckhåll för hemmet. Efter att du har varit ute kommer den också att förutsäga från dina rörelser om du är på väg hem och få saker att värmas upp i förväntan.

Du kan styra den med appen (natch) som är en väldigt snygg och välplanerad sak, men det finns också kompatibilitet med alla tre stora smarta assistenter.

Så köper du den bästa smarta termostaten till ditt smarta hem

Det finns inte en mängd specifikationer att sålla igenom när man väljer de bästa smarta termostaterna. Eftersom de alla fungerar på liknande sätt – men det finns några köppunkter att göra. Kompatibilitet med andra smarta hem enheter är en viktig faktor att överväga. Till exempel eftersom det är en mycket bra idé att se till att din nya termostat kommer att fungera med dina befintliga smarta hemenheter.

Med andra ord, om du redan kontrollerar det mesta av ditt smarta hemkit via Amazon Alexa, är det vettigt att köpa en smart termostat som också är Alexa-kompatibel, snarare än att plötsligt byta till Google Assistant.

Bortsett från det kommer rätt enhet för dig att vara en som anpassar sig till ditt hems rutin men också börjar spara pengar (genom att intelligent ställa in temperaturer) så snabbt som möjligt. Genom att använda den tillhörande appen och plattformen kommer du effektivt att då ditt mål. 

Du kan till och med använda smarta termostater för att skapa zonuppvärmning i ditt hem – många av de enheter vi har listat stöder befintliga zoninställningar, men det finns också alternativ som Tado Smart Radiator Thermostat som gör att du kan styra varje radiator individuellt, så att din kallare rum kan få relativt sett längre uppvärmningstid.


Se också:

Lämna en kommentar