Hur säkert är det att investera i Bitcoin?

El Salvador har legaliserat Bitcoin, och troligtvis kommer andra länder att vilja följa efter för att stimulera innovation. Men hur säkert är det egentligen att investera i Bitcoin?

säkert att investera i Bitcoin

Vissa investerare är oroliga på grund av spänningen av ekonomisk framgång eller misslyckande, medan andra lockas till Bitcoin-investeringar på grund av möjligheten till massiva belöningar.

Värdena på BTC och deras förändringar under de senaste åren har undersökts av specialister inom kryptovaluta. Det lägsta Bitcoin-priset förutspås falla till $120 438,96 under 2025, medan det högsta priset förutspås vara $137 071,13. Kostnaden för handel kommer vanligtvis att vara 124 520,58 USD.

Ingen investering innebär noll risk, men att investera i bitcoin har andra risker och skyldigheter än att investera i aktier, obligationer och fonder. Och investeraren i bitcoin är avgörande för att hålla sina pengar säkra. Börja med vår artikelhjälp för att lära dig mer och avgöra själv om bitcoin-pengar är en smart investering för dig.

Är det riskabelt att investera i Bitcoin?

Den första digitala tillgången som gav upphov till det nuvarande kryptografiska ekosystemet var Bitcoin. Det utvecklade en underjordisk fanbas av investerare under en lång tid som insåg potentialen för att det så småningom skulle ersätta det nuvarande fysiska monetära systemet. Eftersom organisationer och regeringar hittar nya metoder för att möta behoven hos sina beståndsdelar, har Bitcoin nu blivit ett hushållsvarumärke.

För att skydda sig mot inflation eller kollapsen av det fiat-baserade systemet, kan traditionella investerare vilja ha exponering mot Bitcoin. När institutioner och regeringar går in på marknaden med långsiktigt intresse förväntas volatiliteten permanent minska.

Var kan du investera i Bitcoin?

Amerikansk-baserade börser för Bitcoin är de säkraste. För att registrera dig behöver du uppge adress och personnummer måste anges vid upprättande av ett växlingskonto för skatteändamål. Du måste följa KYC-reglerna (känn din kund) som anges av SEC.

Stegen för att köpa bitcoin är följande:

  1. Skapa ett konto på en marknadsplats för Bitcoin-handel.
  2. Pengar kan sättas in i din växlingsplånbok genom att länka till ett bankkonto.
  3. Beställ Bitcoin (BTC).
  4. Skapa en plånbok (valfritt) – köp en cold wallet.

Binance

Du kan köpa, sälja och hålla Bitcoin enkelt och säkert med den här plattformen. Processen att köpa Bitcoin på detta kryptomäkleri är lika enkelt som att öppna ett konto.

Det gör att du kan behålla dina Bitcoin, byta ut den mot en annan kryptovaluta, använda den för att betala för saker och skicka den till vem som helst.

Att öppna ett konto på Binance gör du enkelt via våran länk som du också får delta i en pott om att vinna en Mystery Box. Öppna ett konto här!

eToro

Alla har hört talas om eToro. Det har i själva verket blivit en Meme på grund av deras marknadsföring på Youtube. Användare kan redan köpa och sälja många välkända kryptovalutor, inklusive Bitcoin, på eToro. Användare kan också utforska skickligt hanterade portföljer med hjälp av webben.

Coinbase

Coinbase är en annan stor plattform för att tradea kryptovalutor. Men denna plattform har idagsläget blivit av med sin första plats till Binance favör och vi vet varför. Binance ekosystem är bra mycket mer komplex och deras backing är väldigt stabilt

BitcoinIRA

Du kan köpa, sälja eller handla digitala tillgångar med BitcoinIRAs självhandelsplattform i ditt självstyrda pensionskonto. När du har skapat ett konto får du din personliga instrumentpanel och digitala plånbok. Finansiera ditt konto, få priser i realtid och besök en kunskapsresurs för mer information. IRA-överföring i 3 enkla steg. Om cirka 3 till 5 dagar kommer de flesta konton att vara redo för handel.

Fördelar med att investera i Bitcoin

Bitcoin har väckt nyfikenhet hos både traditionella och institutionella investerare som ett resultat av dess fantastiska prestanda som valuta och investering. Är Bitcoin en bra investering? För att vara säker har det några fördelar jämfört med traditionella investeringar.

Inflationen av bitcoin förblir opåverkad, i motsats till andra valutor som är föremål för statlig reglering. Blockkedjesystemet är obegränsat, därför behöver du inte oroa dig för att dina kryptovalutor tappar i värde.

Bitcoin är sannolikt en av de mest likvida finansiella tillgångarna på grund av den utbredda utvecklingen av handelsplattformar, börser och onlinemäklare. Bitcoin kan snabbt och enkelt bytas mot kontanter eller andra tillgångar som guld till extremt låg kostnad. Om du behöver pengar snabbt gör dess höga likviditet det till ett idealiskt investeringsinstrument. På grund av deras höga efterfrågan på marknaden kan digitala valutor vara en bra långsiktig investering.

Till skillnad från avvecklingen av aktiehandelsorder, som kan ta dagar eller veckor, är Bitcoin-transaktioner omedelbara. Precis som med ett bankkonto måste du gå via en mäklare för att byta ut ett företags aktier.

Eftersom handel med bitcoin och kryptovalutor fortfarande är relativt nya, kommer nya valutor regelbundet in i mainstream. Oförutsägbara pris- och volatilitetsförändringar till följd av denna nyhet kan ge möjligheter till enorma vinster.

Framtiden för Bitcoin

Det faktum att finansiella institutioner inkluderar Bitcoin i sina balansräkningar och att El Salvador har förklarat att det är lagligt betalningsmedel pekar allt på att Bitcoin är framtidens pengar. Riskvilliga investerare är dock fortfarande tveksamma till att köpa Bitcoin på grund av den höga nivån av marknadsvolatilitet.

Se också: Kommer Krypto växa?

Bitcoins penningpolitik är betydligt mer sund än någon regerings eftersom den inte kontrolleras av en enda enhet. Investerare letar efter alternativa tillgångar för att skydda sig mot inflation eftersom regeringar trycker mer pengar än tidigare som ett svar på pandemin. Investerare som behandlar Bitcoin som vilken annan tillgång som helst riskerar dock att göra en dålig investering.

Obs: Du bör inte avslöja din inloggningsinformation för någon eftersom den är lika viktig som din bankinformation. Även om det är extremt svårt att hacka Bitcoin, kan din plånbok eller ditt utbyteskonto äventyras. För att säkerställa säkerheten för dina pengar är det en bra idé att utbilda dig själv om Bitcoin och chatta med en erfaren handlare och kryptoexpert innan du investerar.

Slutsats

Stora återförsäljare och varumärken har redan gett sig in på kryptovalutor genom att acceptera dem som betalning. Med introduktionen av Bitcoin-betalkort från andra företag kan kunder nu använda sin virtuella valuta praktiskt taget överallt som tar EFTPOS. Dessutom verkar det som att Microsoft och Wikileaks har börjat ta Bitcoin. Olika snabbmats- och lyxbilshandlare har experimenterat med att acceptera kryptovalutabetalningar.

Därför, nästa gång någon påstår att de kan tjäna pengar medan de sover, överväg möjligheten att de kanske inte skämtar. Du kan till och med känna en miljonär som föredrar att förbli oidentifierad. Har du kommit ombord ännu?


Ingen information eller data är avsedd som investeringsråd (varken i allmänhet eller i enskilda fall). Finansiella produkter eller transaktioner som omnämns i sådan information eller data, kanske inte är lämplig för din investeringsprofil och mål och förväntningar. Du är ansvarig för att avgöra om någon finansiell produkt eller transaktion är lämplig för dig utifrån dina intressen, investeringsmål, riskbenägenhet och investeringsplan. CompareSweden ska inte hållas ansvarig för eventuella skador som uppstår från några omnämnda transaktioner eller investeringar i finansiella produkter.


Se också:


Lämna en kommentar