Mario Kart 9 kan bli tillkännagivet i år

Ett nytt Mario Kart 9 spel kan komma med en ny twist.

Mario Kart 9 kan bli tillkännagivet i år
Bildkredit: Nintendo

Mario Kart 9 verkar oundvikligt fast än det tekniskt sett är obekräftat. Dess föregångare, Mario Kart 8, ett av de mest sålda Nintendo Switch spelen genom tiderna. Därav förväntar vi oss en uppföljare till spelet.

Den goda nyheten är att fans kanske inte har lång tid att vänta på officiell bekräftelse på Mario Kart 9 heller.

Rykten om Mario Kart 9

Det finns rykten om att Nintendo kommer att presentera det nya spelet under 2022. Den här nyheten kommer säkerligen att glädja Mario Kart gamers som förmodligen har börjat tröttna lite på att spela Mario Kart 8 eftersom spelet är nästan åtta år gammalt vid det här laget.

Förra spelet, Mario Kart 8, introducerade antigravitationsbanor, och den tidigare ingången på Nintendo 3DS lade till möjligheten att glida och köra under vattnet. Det tyder på att de kommer att ha flera nya twists i nästa spel.

Man kan säga att Nintendo är ett oförutsägbart företag, så även om ett tillkännagivande av Mario Kart 9 inom en snar framtid verkar logiskt, marscherar Nintendo ofta i takt med sin egen trumma. Ta till exempel det bisarra AR-spelet Mario Kart Live Home Circuit 2020 som bevis.

Det sista bidraget i den populära serien, Mario Kart 8, kom ut ursprungligen för Wii U 2014 innan en Deluxe-utgåva togs till Nintendo Switch i april 2017. Denna Switch-utgåva av spelet har blivit den bästsäljande delen i franchisen. Nästan 40 miljoner exemplar har sålts från sedan november 2020. Det antalet kommer bara att ha ökat under de senaste 14 månaderna eftersom spelet fortsätter att bli rankat högt på försäljningslistorna. 

Märkligt nog har Nintendo aldrig släppt två vanliga Mario Kart-spel på en enda konsol. Detta har lett till spekulationer av fans om att nästa gång Mario och kompisar sätter sig bakom ratten i en kart kommer att vara på Switchens efterträdare. Men någon gång blir det första gången.


Se också:

  1. PS5 Recension: Framtidens konsolspel är här!
  2. Bästa 70 tums TV-apparater 2022
  3. Bästa robotdammsugaren för husdjur
  4. Xbox Series X Recension
  5. 8 saker du kanske inte vet att din PS5 kan göra

Lämna en kommentar