8 saker du kanske inte vet att din PS5 kan göra

Här är PS5-tipsen du borde veta inför lanseringen av nästa generations konsol. Läs 8 saker du kanske inte vet att din PS5 kan göra!

8 saker du kanske inte vet att din PS5 kan göra
Bildkredit: Sony

Efter all hype och förväntan har du äntligen fått din PS5, och du undrar förmodligen vad som ska vara det första du gör med din nya, nästa generations konsol. Visst, Sony har gjort en stor sak om PS5-lanseringsspelen. DualSense haptisk feedback-teknik och dess 3D-ljud, men systemet har många andra coola funktioner som, ärligt talat, inte många pratar om.

Se också:

Faktum är att vissa av dessa PS5-funktioner kan vara helt ovanliga för dig. Men de är absolut värda att veta om du vill få ut det mesta av hårdvaran. Särskilt innan du fastnar i alla dessa kommande PS5-spel som släpps på slutet av detta år. Här har vi listat 8 PS5-tips som du förmodligen inte visste om. Samt varför du bör testa dem så fort du har ställt in det.

Ta loss stativet eller byt runt det

Till skillnad från Xbox Series X är PS5:s positioneringsstativ faktiskt löstagbart, och det av goda skäl. Medan din konsol kommer med stativet fixerat i botten för att placeras upprätt, kan den uppställningen faktiskt vara för hög för din hemunderhållning feng shui. Speciellt med tanke på hur stor PS5:an är.

Med det i åtanke kan du byta stativet till PS5:s baspanel istället, så att du kan placera det horisontellt. Allt du behöver är en skruvmejsel, ett par känsliga händer och fem minuters tålamod.

Använd dina gamla DualShock 4S

Sony PlayStation uppgav ursprungligen att PS4 är Dualshock 4 kontrollerna inte skulle vara kompatibla med PS5. Men du kan använda dem när du spelar bakåtkompatibla PS4 spel på din PS5.

Det betyder att du inte ska slänga ut dina DualShock 4s ännu. Du kan få användning till den i ett bra co-op-spel när du ska spela med familjen. Luta dig helt enkelt tillbaka i ditt PS4-bibliotek, lämna din DualShock 4s framme för roliga spelkvällar.

Använd Game Boost för att automatiskt förbättra PS4-spel

I likhet med Xbox Series X:s HDR-maskininlärningsteknik kan PS5 automatiskt remastra bakåtkompatibla PS4-spel utan någon utvecklarinput. Detta har Sony valt att kalla ”Game Boost”.

Detta kommer att gynna PS4-titlar med minskade laddningstider, förbättrade bildhastigheter och upplösningar, och till och med möjligheten att ”dra fördel av några av PS5:s nya UX-funktioner”. Sony har inte har klargjort vad det betyder med den sista funktionen. Hur som helst, Game Boost är en bra ursäkt för att spela om dina gamla favoriter med en fräschare look, och ett perfekt tillfälle att hålla dig sysselsatt när du har fritiden hemma.

Spara lagringsutrymme genom att streama dina bakåtkompatibla titlar

På tal om PS5 bakåtkompatibilitet, det finns ett antal sätt att föra dina PS4-spel till din PS5:s hårddisk. Det enklaste är att helt enkelt komma åt ditt digitala bibliotek från huvudmenyn och ladda ner dem direkt från PSN Store.

Om du har snävt minne, låter PlayStations Remote Play-funktion dig strömma PS4-spel till din PS5 utan att ta upp en enda bit data. Du måste naturligtvis ha din PS4 igång på samma Wi-Fi-nätverk. Men annars är det här ett bra sätt att njuta av dina bakåtkompatibla spel utan att behöva oroa dig för minnet de kommer att ta upp i din PS5:s hårda kör.

Anpassa din konsol med löstagbara paneler

I en nyligen genomförd PS5-uppdelning avslöjade Sonys VP att konsolens glänsande vita paneler ganska enkelt kan tas loss. Vilket redan gör plats för ett antal ersättningar från tredje part som gör det möjligt för användare att mer öppet uttrycka sig via nästa generation systemet.

Även om vi skulle rekommendera att avvakta med att köpa någon av dessa personliga paneler innan de tvivelaktiga återförsäljarna särskiljs från de respekterade tillverkarna (eller tills Sony börjar sälja sina egna), öppnar detta definitivt dörren för en marknad med färgglada, livfulla anpassade PS5-designer. Kontrollera mängden av PS5-anpassade koncept på internet och fundera över hur du kanske vill att din konsol ska se ut.

Gå med i party’s utan headset med DualSense-mikrofonen

I en betydande uppgradering från sin föregångare har DualSense-kontrollern en inbyggd mikrofon som kan användas för att chatta med vänner i ditt sällskap utan behov av ett externt headset. 

Det är oklart hur bra den här mikrofonen är på att isolera din röst från externt brus, inklusive ljudet från spelet och DualSenses egen högtalare, men detta betyder åtminstone att du kan njuta av chattar med festkamrater utan att stänga dina öron från resten av din vardagsrum. Ännu bättre, de i ditt hushåll som inte spelar kan också delta i gamervärlden.

Se också: Var kan man köpa PS5? – Köp Playstation 5 i Sverige

Använd PS5-aktiviteter för att hoppa in i specifika spellägen direkt från huvudmenyn

Trött på att behöva starta upp GTA 5, för att sedan logga in på GTA Online, för att sedan gå med i en väns lobby, innan du äntligen når din favorit PvP-spellista? Din nya PlayStation borde erbjuda ett sätt att skära igenom hela ingressen, via ett nytt gränssnittsalternativ som heter PS5 Activities. Detta kommer att tillåta PS5-användare att komma åt en specifik del av ett spel direkt från systemets huvudmeny, som Mark Cerny förklarade förra året.

”Multiplayer-spelservrar kommer att förse konsolen med uppsättningen av kopplingsbara aktiviteter i realtid”, säger Cerny. ”Enspelarspel kommer att ge information som vilka uppdrag du kan göra och vilka belöningar du kan få för att slutföra dem – och alla dessa val kommer att vara synliga i användargränssnittet. Som spelare hoppar du bara in i vad du vill.”

Konfigurera DualSenses ljusfält bättre

Det sista tipset i 8 saker du kanske inte vet att din PS5 kan göra är en nyhet i DualSense-kontrollern. Dess förnyade touchbar skickar numera information till användaren genom sitt inbyggda belysningssystem. En sådan information är din spelarstatus under co-op-sessioner i soffan, med antalet lampor överst i fältet som telegraferar vilken spelare du är i spelet.

Du behöver inte längre ta reda på vilken kontroller som inte fungerar, vem spelare tre är eller vilken fräcka lagkamrat som av misstag trycker på PS-knappen. Slå bara på kontrollerna, titta på lamporna och skicka dem runt respektive.

8 saker du kanske inte vet att din PS5 kan göra – Slutsats

Förhoppningsvis har du nu lärt dig ett och annat nytt kring din PS5 som kan krydda upp vardagen lite.

Se också: Var kan man köpa PS5? – Köp Playstation 5 i Sverige


3 svar på ”8 saker du kanske inte vet att din PS5 kan göra”

Lämna en kommentar