Bästa robotdammsugaren för husdjur

Husdjur är bra. Husdjurshår? Inte så bra. Därför har vi sammanställt: Bästa robotdammsugaren för husdjur.

Bästa robotdammsugaren för husdjur

Att ha ett husdjur är att ha en oändlig källa till villkorslös kärlek – och en orubblig mängd lös päls. En extra medlem i hushållet, hur liten och gosig den än är, tillför alltid mer hushållsarbete. Även om det finns många traditionella dammsugare som kan göra jobbet, är ett enklare sätt att hantera konstant utsläpp (och smutsspårning) genom att programmera en robotdammsugare för att göra ett dagligt svep åt dig.

Den svåraste delen av denna process är att välja rätt robotdammsugare för ditt hem. Om du har mattor eller mattor behöver du en apparat med mer sug. Om du har ett större hem vill du ha ett alternativ med lång batteritid. Och om du har ett skumt husdjur som kan vara försiktig med en till synes kännande maskin, behöver du en tystare modell. För att hjälpa dig hitta rätt robotdammsugare för dig och ditt husdjur pratade vi med ett dussin djurägare och djurvårdsföretagare om deras favoriter. Läs vidare för de tio robotdammsugare som de rekommenderar, vilka hjälper dig att hålla ett rent hem utan att ens tänka på det.

Vad är en robotdammsugare för djurhår och hur fungerar den?

Robotdammsugare för djurhår är lämpliga för människor som har djur i sitt hus, särskilt de som fäller hår eller päls. Dessa enheter är utrustade med HEPA-filter och roterande borstar, som håller luften fri från husdjursallergener och gör det lättare att rengöra djurhår från olika ytor.

Robotdammsugare sveper över mattbelagda och icke-mattorbelagda ytor för att suga in skräpet som finns på dem, inklusive djurhår, damm, smuts och andra partiklar. De är utrustade med borstar som lossar skräpet och hjälper till att sopa ytan. Dammsugaren suger sedan upp skräp, husdjurshår och päls lätt. Olika dammsugare har olika borstteknologier (spinning, rullande borstar) som syftar till att göra rengöringen så effektiv som möjligt.

HEPA-filter

HEPA-filter kommer att fånga upp allergener och dammpartiklar som ofta finns i hushåll med husdjur. Dessa partiklar kan orsaka allvarliga allergier, så om du har husdjur, leta efter en enhet med ett HEPA-filter för att förhindra en allergisk reaktion.

Vilka typer av robotdammsugare finns det som är bra mot djurhår?

Robotdammsugare kan delas in i två kategorier beroende på deras prisklass. Varje kategori kommer med olika funktioner och egenskaper. Låg-mellanklasskategorin fungerar för personer med en budget som letar efter en basenhet. Å andra sidan är kategorin högprisklass för personer som vill ha avancerade funktioner och en enhet som är mer än bara en vanlig robotdammsugare.

Hur används en robotdammsugare för djurhår?

De flesta robotdammsugare har en startmekanism med ett klick. När du har slagit på enheten kommer den automatiskt att börja rengöras i fastställda mönster. Det är viktigt att rengöra enheten rutinmässigt och underhålla den ordentligt. När du är klar med rengöringen, töm soptunnan och rengör noggrant alla skräp eller smuts som finns kvar på filtret. Husdjurshår och päls fastnar ofta i dammsugarens borstar, så se till att torka bort det. Torka av sensorerna då och då.

Bästa robotdammsugaren för djurhår på mattan: iRobot Roomba S9+

Roomba iRobot i9+

Den bästa robotdammsugaren

Bildkredit: iRobot

Skäl att köpa

+Kraftfullt sug

+Utmärkt navigering

+Tömmer damm automatiskt

Skäl att inte köpa

-Dyr, med en återkommande driftskostnad

Den bästa robotdammsugaren för djurhår som vi har testat på mattor är iRobot Roomba S9+. Det är en premiumdammsugare med utmärkt byggkvalitet, gjord av högkvalitativ plast. Den är anmärkningsvärt effektiv för att plocka upp djurhår från alla yttyper och har ett HEPA-filter för att minska allergener. Den anpassar också automatiskt sin borstrulle till olika yttyper, så att den enkelt kan manövrera över mattor.

Den har ett sofistikerat automationssystem som gör att den kan utveckla allt effektivare rengöringsmönster. När du ansluter den till iRobot Home-appen skapar den en virtuell karta över ditt utrymme, och därifrån kan du ställa in virtuella gränsmarkörer eller schemalägga städsessioner för specifika rum. Appen låter dig även övervaka dammsugarens batteritid och slå på/av den på distans, och dammsugaren har en fantastisk batteritid med relativt snabb laddningstid.

Den har många delar som kräver regelbundet underhåll, tillsammans med höga återkommande kostnader som kan läggas ihop, vilket är typiskt för en robotdammsugare. Den är också lite tung och skrymmande, vilket kan vara jobbigt om du behöver flytta den upp eller ner. Ändå är detta en av de bästa flerytors dammsugare vi har testat, och de flesta användare borde vara nöjda med den.

Näst bästa alternativet: Roborock S7

Roborock S7

Näst bästa valet för dig med husdjur med mycket hår

robotdammsugare roborock s7
Bildkredit: Roborock

Fördelar

  • Enkel installation
  • Kraftfull rengöring
  • Smart routing
  • Plus-modellen tömmer sig själv

Nackdelar

  • Ingen inbyggd kamera
  • Långsam laddning
  • Lite klumpig

Roborock S7 är den bästa hybridmodellen på marknaden. Allvarligt talat, direkt ur lådan gjorde S7 allt på ett intuitivt och logiskt sätt, från dess smarta rumskartläggning och informativa röstmeddelanden till det fantastiska sättet att dammsuga och torka hela bostaden samtidigt som den på ett genialiskt sätt undvek att blötlägga mattor. Om du har flera golvtyper i ditt hem är en robot som både kan dammsuga och moppa det logiska valet. S7 balanserar dessa rengöringslägen bättre och ger mer imponerande resultat än någon av de konkurrerande hybriderna vi har använt.

Även om dess utseende inte är revolutionerande, har Roborock S7 några designdetaljer som ger boten ett premiumutseende och föreslår kraft under huven. Dessutom är det en solid, snabb rengöringsdammsugare med massor av anpassningar i appen.

Tredje bästa alternativet: Neato D8

Neato D8

Den tredje bästa robotdammsugaren för djurhår

Bästa robotdammsugaren för husdjur neato d8
Bildkredit: Neato

Fördelar

+Färre underhållskrav

+Utmärkt navigering

+HEPA-Filter

Nackdelar

-Sämre Batteritid

Om du letar efter en robotdammsugare som har färre delar som man behöver rengöra regelbundet, ta en titt på Neato D8. Denna robotdammsugare känns inte riktigt lika premium som iRobot Roomba S9+ och kan inte justera borstrullens höjd automatiskt, men den har färre underhållskrav. Den gör också ett lika fantastiskt jobb med att rengöra husdjurshår på mattor med låg och hög lugg. Du kan använda dess medföljande app för att ändra dess sugeffektläge, ställa in virtuella gränsmarkörer på dess täckningskarta eller kontrollera rengöringssessionshistoriken. Den har också ett HEPA-filter för att fånga in allergener när den rengör. Tyvärr är dess batteritid på cirka 40 till 70 minuter inte alls lika lång som iRobot. Dessutom, även om dess manövrerbarhet är anständigt överlag, fastnar den fortfarande runt hinder mycket oftare, och den kan kämpa för att klättra över hinder som elektriska sladdar.

Hur länge håller robotdammsugare?

Det här är en knepig fråga.

Vi finner att batteriet är det som har kortast livslängden i en robotdammsugare. Både nickel- och litiumbatterier har hårda gränser för hur många gånger de kan laddas. Nickelbatterier lider av en begränsning som kallas minnesförlust – i grund och botten, med tiden, förlorar de förmågan att ladda om helt.

Katoderna hos litiumbatterier tenderar att bli sämre efter några år. Som en tumregel kan du räkna med att köpa ett nytt batteripaket till din robotdammsugare efter två till fyra års användning, beroende på hur ofta du kör din enhet.

Är robotdammsugare värda pengarna?

Om du är husdjursägare hjälper en robotdammsugare att få tag i pälsbollar som finns överallt. Som golvunderhållare mellan manuella rengöringar kan de spara mycket tid och energi.

Sättet att få värde för dina pengar är att ställa in en robotdammsugare så att den körs automatiskt varje dag.

Att få en som erbjuder kontroll av smartphone-appar är också en bonus för de gånger du behöver ge dina golv en gång innan du kommer hem till några överraskande gäster i sista minuten.

Andra alternativ

Neato D10 är bra för hem med husdjur eller barn som springer runt hela tiden och smutsar ned golven. De använder lasernavigeringsteknik för att kartlägga ditt hem, och därför behöver du inte tala om för roboten var du vill att den ska städa.

Dessa dammsugare är bra för personer som redan äger en smart hem enhet eftersom de är kompatibla med Amazon Alexa och Google Home. Eftersom du kan simplet styra Neato Robotics Botvac D10 från din telefon eller röststyrda personliga assistent.

Den är lite dyr jämfört med andra Neato-modeller men det är fortfarande billigare än de flesta andra robotdammsugare på marknaden idag. Så ifall du hittar en på rea så kommer du få mest valuta för pengarna.

9 svar på ”Bästa robotdammsugaren för husdjur”

Lämna en kommentar