Hur man flyttar iPhone Safaris sökfält till toppen av skärmen

Vill du få tillbaka sökfältet i Safari (URL raden) på din Iphone till toppen igen?

Om du nyligen uppgraderat till iOS 15 kanske du har märkt några stora förändringar i Safari. En av dem är en designändring som placerar Safaris sökfält längst ner på skärmen. Om du hatar den här förändringen finns det sätt att flytta Safari-sökfältet tillbaka uppåt på iOS 15.

Om du är en ivrig Safari-användare är du utan tvekan van vid att sökfältet är högst upp på skärmen. Och det var det som gjorde förändringen så kontroversiell.

Om du hatar förändringen är du inte ensam. Många andra användare föredrar sökfältet högst upp på skärmen. Lyckligtvis finns det några sätt att få tillbaka sökfältet till toppen av skärmen. Och tur för dig tar stegen bara några sekunder att slutföra.

I den här guiden visar vi hur du tar tillbaka Safari-sökfältet till toppen av din iPhone-skärm. Det finns faktiskt två sätt att göra detta.

Det är viktigt att notera att du alltid kan växla tillbaka till att använda sökfältet längst ned på skärmen. Om du har små händer och en iPhone med stor skärm kan det vara värt att ha den på botten så att du inte behöver sträcka fingrarna lika långt.

Hur man flyttar Safari sökfält tillbaka uppåt

Metod 1

Den första metoden görs när du surfar i Safari. Öppna appen och gå till valfri webbplats i sökfältet. När webbplatsen har laddats, följ dessa steg:

  • I sökfältet trycker du på de två A:en bredvid webbplatsens URL.
safari sökfält safari sökfältsrad
  • Högst upp i den nya menyn trycker du på ”Visa adressraden överst”.

Det är allt. Om du till exempel vill ändra tillbaka, tryck helt enkelt på de två A igen. Längst ner i den nya menyn trycker du då på ”Visa flikraden nederst”.

Metod 2

Den andra metoden är lite mer teknisk då den kräver ett besök i din iPhones inställningar. Även på detta sätt får du tillbaka Safaris sökfält via Inställningar:

  • Öppna appen Inställningar.
  • Rulla ned och tryck på Safari.
  • Rulla ner igen och hitta avsnittet ”Flikar”.
  • Om du vill ha sökfältet högst upp på skärmen, tryck på ”Enkel flik.”

Om du någonsin upptäcker att du vill ta tillbaka den till botten av skärmen, gå tillbaka till samma avsnitt och tryck på ”Flikfält.” Detta flyttar sökfältet tillbaka till botten.

Ifall säkerhet är viktig punkt för dig, tänk på att installera Apples iOS 15.2-uppdatering direkt.

Apples iOS 15.2-uppdatering innehåller 30+ nya säkerhetskorrigeringar. Du kan läsa allt om dem på Apple’s hemsida.

iOS 15.2 innehåller också några viktiga uppgraderingar av sekretess. Programvaran tar med företagets App Privacy Report till dina inställningar. Detta låter dig se hur ofta dina appar har fått åtkomst till din plats, foton, kamera, mikrofon, kontakter och mer under de senaste sju dagarna. Du kan också se deras nätverksaktivitet.

Se också:

Lämna en kommentar