Hur man använder AirPlay på en Samsung TV

AirPlay på en Samsung: Så här speglar du innehåll från din iPhone, iPad eller Mac till din Samsung TV.

AirPlay på en Samsung

Att veta hur man AirPlay:ar till en Samsung TV och speglar videor och annat innehåll från din Apple enhet, är väldigt användbart.

Precis som många av de bästa TV-apparaterna stöder Samsungs QLED-apparater AirPlay inbyggt, vilket innebär att du kan dra nytta av funktionen utan en Apple TV 4K (2021) eller någon annan Apple-streamingbox. Så länge de rätta inställningarna är på plats, kan du använda AirPlay till en Samsung TV direkt från din iPhone, iPad eller Mac.

Oavsett om du speglar musik, videor eller foton, bör en exakt kopia av vad du ser på din primära enhet ses på den sekundära. Det är ett ganska snyggt partytrick, speciellt när den sekundära enheten är en smart-TV (eller i det här fallet någon av de bästa Samsung-TV-apparaterna).

Se stegen du vill följa nedan.

Hur man använder AirPlay till en Samsung TV

  1. Slå på din TV och se till att den är ansluten till internet.
  2. Titta din Samsungs TV: s AirPlay-inställningar. Gå till Inställningar > Allmänt > Apple AirPlay-inställningar.


3. Slå på AirPlay om det inte redan är på. Bestäm om du ska behöva koppla ihop varje gång du vill använda AirPlay från en Apple-enhet eller bara första gången du använder AirPlay från en viss enhet.

Din Samsung TV är nu redo för AirPlay. Se till att TV: n är påslagen när du är redo att använda AirPlay. Och kom ihåg att AirPlay kommer att ta över för vad du för närvarande tittar på.

Hur AirPlay till en Samsung TV från iPhone eller iPad

  1. Se till att din iPhone eller iPad för närvarande är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din TV. AirPlay till en Samsung-TV fungerar inte om både din TV och din enhet inte har samma Wi-Fi-nätverk.
  2. Välj och öppna innehållet för AirPlay till en Samsung TV. Alla foton eller videor i din kamerarulle fungerar. Du kan också AirPlay-ljud från Spotify och Apple Music.
  3. Tryck på AirPlay-knappen, om det finns en tillgänglig. Det är en böjd rektangel med en pil som pekar uppåt längst ner. Om det inte finns någon AirPlay-knapp, tryck på knappen för delning eller gjutning. I appen Foton ser det ut som en fyrkant med en pil som pekar uppåt. (se bild nedan)

4. Välj AirPlay från delningsalternativen. I en tredjepartsapp som Spotify kan AirPlay-alternativen hittas bredvid Bluetooth-alternativ. (se bild nedan)

5. Välj din Samsung TV från listan. Du kanske ser andra AirPlay-kompatibla enheter i listan, så se till att du väljer din TV.

  1. Ange det fyrsiffriga AirPlay-lösenordet som visas på din TV, om du uppmanas till det. Om du har använt den här enheten för att AirPlay till din Samsung TV tidigare, behöver du kanske inte ange ett lösenord beroende på din inställning för AirPlay.

Du borde nu kunna använda AirPlay till en Samsung TV från din iPhone eller iPad.

Så här använder du AirPlay från Mac

  1. Se till att din Mac-dator för närvarande är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din TV. AirPlay till en Samsung TV fungerar inte om både din TV och din Mac inte har samma Wi-Fi-nätverk.
  2. Välj och öppna innehållet för AirPlay till en Samsung TV. Alla foton eller videor som sparas på din Mac fungerar. Du kan också AirPlay-ljud från Apple Music-skrivbordsappen.
  3. Tryck på AirPlay-knappen, om det finns en tillgänglig. Det är en böjd rektangel med en pil som pekar uppåt längst ner. I Photos desktop-appen är det bredvid inställningshjulet.

4. Välj din Samsung TV från listan. Du kanske också ser andra AirPlay-kompatibla enheter i listan, så se till att du väljer din TV.

5. Ange det fyrsiffriga AirPlay-lösenordet som visas på din TV om du också uppmanas till det. Om du har använt den här enheten för att AirPlay till din Samsung TV tidigare, kanske du inte behöver ange ett lösenord beroende på inställningarna för AirPlay.


4 svar på ”Hur man använder AirPlay på en Samsung TV”

Lämna en kommentar