Aktivera Google Assistant på iPhone

Aktivera Google Assistant på iPhone, Google kan använda Siri-genvägar för att få in sin assistent på iPhones och iPads.

Aktivera Google Assistant på iPhone hur Aktiverar du Google Assistant på din iPhone
Bildkredit: feber

Google Assistant-appen har varit ett välkommet tillskott till iOS-enheter. Och låter iPhone-användare utnyttja Googles stora kunskapsdiagram när de behöver svar på frågor. Det enda problemet är att åtkomst till assistenten kräver ett extra steg. Du behövde starta appen istället för att bara säga ”Hej Google” som du skulle göra på en Android-enhet.

Tja, Google har nu hittat en lösning på detta problem. Och detta genom att använda iOS: s Siri-assistent.


De nyaste artiklarna om det smarta hemmet:


Hur aktivera Google Assistant på iPhone?

Den senaste uppdateringen av Google Assistant-appen på iOS stöder Siri Genvägar. Detta är en funktion som introducerades i iOS 12 som låter dig sätta kommandon i appar genom att använda dedikerade fraser. Det betyder att om du föredrar att interagera med Googles virtuella följeslagare snarare än Apples, behöver du bara säga ”Hej Siri” följt av ”OK Google.”

Bildkredit: searchenginejournal

Det är ett genialt sätt för Google att uppmuntra lojala användare av sina tjänster på iPhones och iPads att kringgå Apples ekosystem. Och Google Assistant är bättre än Siri (och, för vad det är värt, Amazons Alexa) på ett par viktiga områden. Inte bara har den mer exakt röstigenkänning, men den stöder också en bredare bas av smarta hemplattformar och hanterar vissa uppgifter, som online shopping och navigering, bättre än konkurrenterna.


Kanske är du också intresserad av:


iPhone-ägare kan enkelt börja interagera med Google Assistant enbart genom röst genom att helt enkelt uppdatera till den senaste versionen av appen. När du startar den bör du se ett alternativ högst upp på startskärmen för att trycka på för att lägga till ”OK Google” till Siri.

Google och Apple

Under åren har Google gjort ett fantastiskt jobb med att se till att iPhone-användare inte blir utelämnade när det gäller tillgång till deras tjänster. Vid vissa tillfällen har företaget även distribuerat uppdateringar till sina kärnappar, som Gmail, på iOS-enheter långt före sina Android-motsvarigheter. Med andra ord, även om denna lösning kommer Apple säkerligen inte gilla, men är det knappast förvånande.


Lämna en kommentar