Sony släpper en ny PS5-uppdatering 

Ny PS5-uppdatering: PC-spelare kommer att bli nöjda med detta bonustillägg

Bildkredit: Future

Sony Playstation har lanserat en ny PlayStation 5-uppdatering på PC som har legat på länge och gör uppdateringen av DualSense-kontrollern mycket bekvämare. 

Det är en ny app för Windows 10 (61-bitars) och Windows 11 som låter användare uppdatera sina PS5 DualSense-kontroller till den senaste firmwaren. Man kunde göra detta tidigare endast genom en PS5-konsol genom att ansluta handkontrollen direkt, men har nu utökats till att omfatta PC:s också. 

Detta är en stor sak för PC-spelare, eftersom alla som tycker om att spela spel på plattformen nu kan göra det över Bluetooth med en PS5 DualSense-kontroll utan att behöva köpa en PS5-konsol.

Uppdatering

Appen heter lämpligen ”Firmware updater for DualSense wireless controller” och kräver ett lagringsutrymme på 10MB eller mer med en skärmupplösning på 1024 x 768 eller högre.

För att påbörja processen, ladda först ner appen och spara den på din PC innan du kör installationsfilen och följ instruktionerna på skärmen. Starta sedan programmet och anslut DualSense-kontrollern med en USB-kontroller till din dator innan du igen följer instruktionerna på skärmen för att påbörja uppdateringen och installationsprocessen. När det är klart kommer ett meddelande fram som bekräftar detta.

Vi blir ju glada över att se de verkliga fördelarna med PlayStations största nästa generations titlar som Horizon Forbidden West och Elden Ring med denna uppdatering. Samt hur detta kommer att påverka den efterlängtade releasen av God of War Ragnarok , som precis fick en uppdatering från Sony Santa Monica om dess framsteg.

Letar du fortfarande efter en PS5? Gå i sådana fall till Var kan man köpa PS5? – Köp Playstation 5 i Sverige nu för att säkra din nya spelkonsol!


Du kanske också är interesserad av:


Lämna en kommentar