De bästa PS5 tillbehör att köpa just nu

Här är de bästa PS5 tillbehören för att komma igång med din nya spelkonsol!

PS5 tillbehör alla playstation tillbehör med playstation logga

De bästa PS5-tillbehören borde finnas på önskelistan för alla gamers som har turen att ha fått tag i Sonys nästa generations konsol. PS5 är en fantastisk (och rolig) maskin som har allt väsentligt i lådan, men du kan alltid göra det bättre. Att ha rätt tillbehör kan trots allt göra en enorm skillnad för din spelupplevelse.

Oavsett om du gillar spel som Spider-Man: Miles Morales eller Ratchet & Clank: Rift Apart, erbjuder PS5 en bråkdel av vad konsolen kan göra – direkt ur lådan. 

Det är en stor uppgradering, missförstå oss inte, men om du vill ha den bästa konsolupplevelsen bör du göra dig redo att öppna din plånbok och hämta lite extra utrustning.

Vår lista över de bästa PS5-tillbehören går mellan gränssnitt, kameror och det externa lagringsutrymmet du vill dra nytta av. Det finns inte så många ännu, men vi har valt allt du kan köpa för att göra din konsol till den perfekta spel- och medieupplevelsen just nu. Oavsett om det innebär att lyssna på ditt favoritspel i lugn och ro i ett tillförlitligt headset, eller skaffa ytterligare kontroller för multiplayer, finns det något som passar dina behov.

Kom bara ihåg att medan PS5 är väldigt ny, finns det inte så mycket kringutrustning som det finns för något som PS4. Men många licensierade tillbehör fungerar fortfarande på båda konsolerna som rattar och DualShock 4 kontrollen. Men bara för PS4-spel, naturligtvis.

Kolla ps5 på Amazon här!

Vilka är de bästa PS5 tillbehör på marknaden idag? 

De flesta PS5-ägare skulle säkert kunna dra nytta av en annan DualSense kontroller, särskilt för multiplayer. Det är därför en extra DualSense spelkontroll kan vara exakt vad du behöver skaffa först, liksom en laddstation så att du kan ladda bägge samtidigt. På det sättet kan du alltid ha två DualSense-kontroller till hands samtidigt, med den ena fulladdad och redo att gå när batteriet tar slut på den andra. Med sina adaptiva triggers och haptisk feedback är den integrerad i hela PlayStation 5-upplevelsen, särskilt när den spelas med utställningstitlar som Astro’s Playroom.

Pulse 3D Wireless Headset är ett måste för att uppleva PS5:s 3D Audio-funktioner. Med plysch öronkuddar och ett robust pannband, kompletterar det inte bara PS5: utan erbjuder också ett bra sätt att njuta av ditt spel i lugn och ro och fördjupa dig i vilken titel du än spelar.

SteelSeries Arctis 7P Wireless headset är ett utmärkt alternativ om du inte är lika orolig för att matcha din konsol eller gå med den officiellt licensierade produkten. Det är dock lika mycket kapabelt att leverera en högkvalitativ ljudupplevelse och erbjuder ett bra alternativ för alla som letar efter ett headset som de också kan använda på PlayStation 4. Om du vill använda din nya konsol som ett mediacenter, kommer den nya ”PS5 Media Remote” är också värd att testa.

De bästa PS5 tillbehör du kan köpa idag 

PlayStation 5 DualSense Controller

tillbehör till playstation 5 dualsence kontroller 
PS5 tillbehör
Bildkredit: Playstation

Den bästa PS5 handkontrollen

SPECIFIKATIONER
 • Storlek: 16 x 6,6 x 10,6 cm
 • Vikt: 270 gram
 • Anslutning: USB-C

DAGENS BÄSTA DEALS

SKÄL ATT KÖPA

+Adaptiva triggers

+Rörelse- och beröringskontroller

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA

-Ganska stor, vilket är bra för vissa men negativt om man har små händer

-Drift problem

PlayStation 5 DualSense-kontrollen är absolut integrerad i PS5-upplevelsen och förbättrar den tidigare DualShock 4 modellen på nästan alla sätt. DualSense använder haptisk feedback i ett försök att erbjuda fysiska känslor som överensstämmer med vad du gör i spelet, med dubbla ställdon istället för mullrande motorer. 

Dessa kan simulera en mängd olika åtgärder och känns unika i jämförelse med vad DualShock 4 erbjöd. På samma sätt erbjuder regulatorns adaptiva triggers varierande spänningsnivåer när de trycks ned. Det kan kännas som att dra en bågsträng bakåt eller skjuta en särskilt kraftfull pistol. Dessutom finns det en inbyggd mikrofon och headsetuttag samt en greppig textur som ska kännas bra i alla händer. Medan du får en DualSense ur lådan när du köper en PS5, är det alltid bra att ha en extra handkontroll till hands för multiplayer eller om laddniingen helt enkelt tar slut på ena. 

Läs också vår fulla DualSense recension här

PlayStation HD-kamera

tillbehör till playstation 5 hd kamera
PS5 tillbehör
Bildkredit: Playstation

Den bästa PS5 webbkameran

SPECIFIKATIONER
 • Upplösning: 1080p
 • Viktiga funktioner: Automatisk borttagning av bakgrund, inbyggt stativ

DAGENS BÄSTA DEALS

SKÄL ATT KÖPA

+Bakgrundsborttagningsverktyg

+Inbyggt stativ

+Klar HD-bild

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA

-Inte kompatibel med PSVR

Om du planerar att strömma till Twitch eller YouTube direkt från din PS5 är denna HD-kamera ett måste. Den här mer än kapabla kameran levereras med ett inbyggt stativ som får det att se ut precis som PlayStation 5, med samma monokromatiska färgschema och en uppsättning verktyg som betyder att det är omedelbart kompatibelt med systemet som en strömningsutrustning. 

Den levereras med speciella bakgrundsborttagningsverktyg för att säkerställa att du kan klippa ut det när du strömmar, förutom möjligheten att sända via picture-in-picture med ditt spel eller att beskära ut eller ersätta din bakgrund. Detta är dock den bästa kameran som potentiella streamers kan lägga till i sin PS5-arsenal och gör det enkelt att komma igång att dela spel.

Pulse 3D Wireless headset

tillbehör till playstation 5 3d-ljud
PS5 tillbehör
Bildkredit: Playstation

Det bästa PS5 headsetet för 3D-ljud

SPECIFIKATIONER
 • Viktiga funktioner: 3D-ljud
 • Batteritid: 12 timmar
 • Mikrofoner: Dubbla dolda mikrofoner
 • Kompatibilitet: PS5, PS4, PC och Mac

DAGENS BÄSTA DEALS

SKÄL ATT KÖPA

+12 timmars batteritid

+Kompatibel med PS5: s 3D-ljud

+PSVR kompatibel

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA

-Ofta slut i lager

Ett headset kan också vara en viktig del av alla spelinställningar, och PlayStation Pulse 3D Wireless Headset ser ut som Sonys bästa hittills! Detta är det officiella PlayStation-headsetet från Sony, som är konstruerat för att fungera med PlayStation 5:s 3D Audio-funktioner. Liksom resten av PS5’s första omgång av tillbehör, ser det ut precis som den faktiska konsolen. 

Med väldigt mjuka öronkåpor och en justerbar huvudrem, är den designad för långa spelsessioner, utrustade med dolda brusreducerande mikrofoner. Du kan justera ljud- och chattinställningar direkt från headsetet och använda det här attraktiva headsetet i upp till 12 timmar trådlöst med dess laddningsbara batteri, och till och med använda det till din PS4 om du skulle behöva ett headset som också är vettigt på det systemet. Det kan även användas med PSVR, om du så önskar.

Läs vår fulla Pulse 3D recension här!

DualSense laddstation

tillbehör till playstation 5 laddning för flera kontrollers
PS5 tillbehör
Bildkredit: Kjell & Company

Det bästa PS5 tillbehöret för DualSense

SPECIFIKATIONER

Passar för: 2 DualSense kontroller

DAGENS BÄSTA DEALS

SKÄL ATT KÖPA

+Frigör PS5 USB-portar

+Plats för två kontroller

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA

-3 timmars laddningstid

DualSense kontroller-batteriet varar ganska länge som det är, men det är alltid bra att ha ett sätt att ladda upp ytterligare en för säkerhets skull. Med DualSense laddningsstationen kan du ladda upp till två trådlösa DualSense kontroller samtidigt, allt utan att behöva hålla dem anslutna till PlayStation 5. 

Detta hjälper dig att frigöra USB-portar från PS5 och håller dina styrenheter säkert på ett ställe. När du har tagit slut på den ena styrenhetens batteri, sätter du bara den i stället, lyssnar efter klicket för att veta att den är korrekt placerad och plocka sedan upp den andra handkontrollen för en nyladdad kontroll så att du kan hoppa in i ditt favoritspel så mycket snabbare. Det är också ett bra alternativ för familjer som behöver flera kontroller laddade samtidigt för multiplayer spelande.

PS5 Media Remote

tillbehör till playstation 5 fjärrkontroll
PS5 tillbehör
Bildkredit: Playstation

SPECIFIKATIONER

 • Dedikerade app knappar: Disney Plus, Netflix, Spotify och YouTube
 • IR-sändare: Ja

DAGENS BÄSTA DEALS

SKÄL ATT KÖPA

+Snygg design

+Ersätter controller när du inte spelar

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA

-Dedikerade knappar är egentligen annonser

PlayStation 5 kan användas som mycket mer än en spelkonsol, och det gör Media Remote till ett ovärderligt tillbehör. Den här fjärrkontrollen har inbyggda knappar för uppspelning och paus, snabbspolning framåt och bakåt samt dedikerade strömningstjänstknappar för Netflix, Spotify, Disney+och YouTube. Den är liten, snygg och matchar din konsol precis som resten av Sonys PS5-tillbehör. Dessutom kan du använda den för att både slå på din PS5 och sedan navigera genom menyer utan att behöva ansluta en handkontroll så att du kan njuta av dina favoritprogram, filmer eller musik direkt.

SteelSeries Arctis 7P Wireless

tillbehör till playstation 5 steelseries hörlurar trådlösa
PS5 tillbehör
Bildkredit: SteelSeries

Det bästa gamingheadsetet du kan köpa

SPECIFIKATIONER
 • Kompatibilitet: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, Android
 • Driver: 40 mm
 • Frekvensrespons: 20 Hz – 20 kHz
 • Trådlöst: Ja

DAGENS BÄSTA DEALS

SKÄL ATT KÖPA

+Bra spelljud

+Bekväm passform

+Fungerar med nästan alla system

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA

-Musikkvaliteten kan vara bättre

För dem som föredrar att välja en annan typ av headset än vad Sony har med Pulse 3D Wireless Headset, har SteelSeries ett fantastiskt alternativ med Arctis 7P Wireless Gaming Headset för PlayStation. Detta headset är designat för PS5 och är också kompatibelt med PS4, Switch, PC och Android. 

Det erbjuder förlustfritt 2,4 GHz trådlöst ljud som ger ljud med låg latens under spel. Dessutom har den en Discord-certifierad ClearCast dubbelriktad mikrofon så att all kommunikation som går via headsetet är så kristallklar som möjligt. De kommer också ha 24-timmars batteritid som är mer än vad de flesta behöver för en gaming session. Dessutom, ser de här hörlurarna snygga ut bredvid PlayStation 5.

Samsung Portable SSD T5

tillbehör till playstation 5 extern hårddisk
PS5 tillbehör
Bildkredit: Samsung

Den bästa PS5 externa hårddisken totalt sett

SPECIFIKATIONER

Lagringsstorlek: 1 TB

Lagringstyp: SSD USB-C

Extern ström: Nej

DAGENS BÄSTA DEALS

SKÄL ATT KÖPA

+Snabba överföringstider

+Snygg, kompakt design

+Inte för dyrt

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA

-Sådär lagringsstorlek

-Något mer saktfärdig på PS4

Du kan inte spela PS5 spel från en extern hårddisk just nu, men du kan fortfarande överföra dem till en extern enhet för att frigöra utrymme på din konsol, det är snabbare än att ladda ner och installera om dem från början. Den bästa PS5 externa hårddisken är Samsungs bärbara SSD T5, på grund av hur snabb den är. Den fungerar också för PS4-spel.

WD_BLACK SN850 NVMe SSD

tillbehör till playstation 5
PS5 tillbehör
Bildkredit: Komplett.se

Uppgradera din PS5:s interna lagring äntligen

SPECIFIKATIONER
 • Lagringsstorlek: Upp till 2 TB
 • Lagringstyp: SSD Hastighet: 7000MB/s
 • Läshastighet, 5300MB/s
 • Kylfläns: Ja

DAGENS BÄSTA DEALS

SKÄL ATT KÖPA

+Kylfläns ingår

+Snabba hastigheter

+Godkänd av Mark Cerny

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA

-Dyr

-Bättre alternativ kan bli tillgängliga

Även om Sony har uppdaterat PS5 för att möjliggöra SSD expansion, är det inte precis det enklaste ämnet att förstå. Du måste köpa rätt SSD, se till att du har en kylfläns ansluten och se till att det är en enhet som du faktiskt kan spela spel från.

I detta tidiga skede är det svårt att säga vilka enheter som är bäst, åtminstone tills vi har chansen att testa ett gäng själva. WD_BLACK SN850 1TB NVMe SSD med kylfläns rekommenderas dock av Mark Cerny, ledande systemarkitekt för PS4 och PS5. Han vet vad han pratar om, så om du är desperat efter att uppgradera din PS5: s SSD just nu, lyssna på hans rekommendation.

PlayStation Plus

Playstation + tillbehör till playstation 5
PS5 tillbehör
Bildkredit: Playstation

Få ut det mesta av din konsol med onlinetjänster

SPECIFIKATIONER

Kompatibilitet: PS4, PS5

DAGENS BÄSTA KÖP

SKÄL ATT KÖPA

+Exklusivt innehåll och rabatter

+Ytterligare molnlagring

+Share Play

+Multiplayer online

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA

-Inte billigt

-Gratis spel kan vara en ”hit and miss”

Om du vill få ut det mesta av din PS5 och dess spel bör du överväga att prenumerera på PS Plus. Kostar 575 kr Se på Webhallen, PS Plus erbjuder online multiplayer för spel som du måste betala för och erbjuder andra exklusiva fördelar. Fördelar som rabatter, gratis spel och upp till 100 GB molnlagring för alla dina sparade spel.

Det finns också Share Play som låter dig dela din skärm och spel med vänner och automatiska speluppdateringar som säkerställer att dina spel alltid är redo att spela.

Hur man väljer de bästa PS5 tillbehören för dig  

Just nu, eftersom PS5 i huvudsak fortfarande är väldigt ny, finns det inte mycket att välja mellan. Du kan dock bara hämta det du behöver av det som är tillgängligt, och det kan betyda att du kanske bara skaffar en DualSense-kontroller och dess medföljande laddningsstation om du inte planerar att göra live-streaming. 

Om du behöver ett sätt att uppleva vad PlayStation 5 har att erbjuda när det gäller ljud kan du välja produkter som Pulse 3D Wireless Headset, som har en mängd olika användningsområden. 

Den största rekommendationen för alla som vill köpa några PS5 tillbehör för tillfället är en extra DualSense kontroller. Vem som helst kan lägga till detta i sin PS5 samling och dra nytta av det. 

Det är också värt att notera att PS5 fungerar med de flesta PS4 tillbehör, till exempel DualShock 4-styrenheten och en mängd olika headset inklusive Turtle Beach Recon 70, specialkontroller och lagringsenheter. Observera bara att PS4 kontroller endast fungerar med PS4 spel på PS5.


Nu när du läst om PS5 tillbehör så kanske du också vill läsa om: Var kan man köpa PS5? – Köp Playstation 5 i Sverige