PS5 Pulse 3D Wireless Headset Recension

Det officiella PS5 Pulse 3D Wireless Headset är faktiskt riktigt grymma.

pulse 3d test

Vad vi tycker om Pulse 3D

Nästan det enda trådlösa headsetet du bör tänka på om du är en PS5 användare.

FÖRDELAR

 • Häftigt och bra ljud
 • Övertygande 3D-ljud
 • Bekväm över långa pass

NACKDELAR

 • Mikrofonen tar upp bakgrundsljud
 • Extravagant design

DAGENS BÄSTA DEALS

SONY PS5 PULSE 3D WIRELESS HEADSET TECH SPECS

 • Kompatibilitet PS5, PS4 och PC (trådlös), Xbox One, Xbox Series X och Xbox Series S (trådbunden)
 • Wired Ja
 • Trådlöst Ja
 • Surroundljud Ja
 • Batteritid 12 timmar

En av de bästa funktionerna i Sony PlayStation 5 är stödet för 3D ljud. Sonys så kallade Tempest Engine gör allt det hårda jobbet för att alla vanliga trådbundna hörlurar ska kunna leverera uppslukande 3D-ljud när de ansluts till DualSense-kontrollen.

Men vad händer om du vill gå helt trådlöst? För närvarande är det enda trådlösa headsetet som är kompatibelt med PS5:s 3D-ljudfunktion, det officiella PlayStation Pulse 3D Wireless Headset.

Att ha bara ett alternativ är sällan bra, men Pulse 3D-headsetet kommer från en bra stamtavla, dess föregångare på PS4 kombinerade utmärkt kärnljudkvalitet, utmärkt komfort och (begränsat) 3D-ljud till en femstjärnig klass.

Du kanske också vill läsa om:

Bekvämlighet

Sony har bestämt sig för att visuellt knyta Pulse 3D -headsetet till den kontroversiella designen på PS5 och väljer samma vita finish för pannbandet som på konsolens frontplattor. Det är omedelbart klart att de två produkterna är relaterade, men headsetets design kan vara lite för speciell för att överväga att använda den som ett par vanliga hörlurar när den är hemifrån.

pulse 3d recension 
dualsense ps5

Plastbandet känns också lite billigare, men det kan förlåtas eftersom Pulse 3D headsetet verkligen är billigare med viss marginal. Dessutom, efter att ha använt headsetet i flera månader, finns det inga tecken på att den lite billiga känslan kan översättas till dålig kvalite. Vi har ingen anledning att tro att headsetet inte håller i många år.

Det känns bekvämt också. Hörlurarna är fastare än vissa hörlurar, men de skapar en bra tätning runt öronen och pannbandet ger precis rätt tryck. Det finns ingen uppenbar värme som genereras runt öronen vid användning heller.

Se också: Var kan man köpa PS5? – Köp Playstation 5 i Sverige

Design

Pulse 3D -headsetets kontroller är placerade runt kanten på den vänstra koppen. De inkluderar en rocker för att justera balansen mellan spelljud och chatt, en omkopplare för att slå på eller av bildskärmsläge (användbart för att se till att du inte pratar för högt), volym, mute och slå på/av. De flesta knapptryckningar åtföljs av ett meddelande på skärmen, något du inte får från tredjepartsheadset.

pulse 3d recension 
dualsense ps5 kåpor

Det finns ingen knapp för att aktivera eller inaktivera 3D -ljudfunktionen som med Platinum Wireless Headset, men det beror på att tekniken är inbyggd mer på systemnivå.

Att använda headsetet trådlöst innebär att du ansluter en dongelliknande USB-sändare till din PS5 (du kan använda uttaget på framsidan eller baksidan) och från den punkten kommer konsolen automatiskt att mata ut ljud till headsetet när du slår på det. Batteritiden är 12 timmar, vilket inte är enormt när det kommer till Bluetooth hörlurar, men borde täcka även de längsta spelsessionerna. Laddning sker via USB-C.

Förutom PS5 kan du också använda Pulse 3D -headsetet trådlöst med en PC eller PS4, och det finns också en medföljande 3,5 mm -kabel för när du får slut på batterier eller vill använda headsetet med en Xbox, telefon eller surfplatta. Mikrofonen fungerar också i trådlöst läge, men du får bara 3D ljud när du är trådlöst ansluten till en PS5 eller PS4.

Mikrofonen plockar upp och projicerar din röst tydligt, men den är också benäget att ta upp bakgrundsbrus mer än de flesta, vilket kommer att vara oroande för alla som spelar online medan det finns andra i rummet. Vi förstår varför Sony skulle välja ett elegant och minimalistiskt utseende, men en valfri mikrofon skulle vara en fin touch.

Ljud

Även om du förmodligen inte kommer att använda Pulse 3D headsetet främst som ett standardpar trådbundna stereohörlurar, finns det värde i att jämföra med den här klassen för att få en känsla av headsetets grundkvalité.

Överraskande nog, trots all den extra tekniken ombord, står Pulse 3D-headsetet mer än bra mot trådbundna hörlurar i de flesta områden när vi pratar samma prisklass. Det finns energi, entusiasm och en skarphet i leveransen som är trevlig. Medan vissa går djupare, finns det fortfarande mer än tillräckligt med bas här och det är kraftfullt och stämningsfullt.

Diskanten har under tiden en gnista och zing som aldrig går in i ljusstyrkan, och mellanregistret är texturerat och tydligt, med sång levererad direkt. Dynamiken är också anständig, med headsetet som kan förmedla subtila skift såväl som episka crescendos, och det finns mer än tillräckligt med detaljer för ett par hörlurar som kostar så mycket.

pulse 3d mörk

3D Ljudkvalité

Naturligtvis beror kvaliteten på 3D-effekten på hur den har implementerats i spelet, men välj Spider-Man: Miles Morales eller till och med PS4-spelet Ghost Of Tsushima och du får inte bara en känsla av riktningen som varje ljud kommer från, men också hur långt bort det är. Den ljudmässiga presentationen blir alltomfattande och det är lätt att hörbart identifiera saker.

Byt till Call Of Duty: Black Ops Cold War och 3D -ljudet ger en verklig känsla av karaktär, avståndet mellan varje karaktär när de talar och ekot när deras röster träffar lagerhusets innerväggar. Du får inget av detta när du lyssnar i standard stereo.

Även om du kan få 3D-ljud genom att ansluta ett par vanliga trådbundna hörlurar till DualSense-kontrollen, så ger Pulse 3D-headsetets skarphet och precision en mer engagerande och spännande upplevelse än vad som erbjuds av de flesta trådlösa hörlurar med liknande pris. Det känns som om 3D-ljudleveransen har skräddarsys för det officiella headsetet – det finns all chans att det i vissa fall har varit det – vilket är en fördel med att bara ha en produkt på marknaden.

Därmed inte sagt att Pulse 3D -headsetet är en lämplig ersättning för ditt paket med surroundljudhögtalare . Pulse -headsetet är överraskande framgångsrikt när det gäller att skapa ett 3D ljud, men placeringen av effekter är ännu bättre med ett korrekt kalibrerat hemmabiosystem. Effekter placerade direkt framför eller bakom lyssningspositionen är en särskild kamp för 3Dljud via hörlurar, vilket inte är något problem med fysiska högtalare i de positionerna.

DAGENS BÄSTA DEALS

Slutsats om Pulse 3D Wireless Headset

Pulse 3D Wireless Headset är egentligen det enda alternativet här, men det är också särskilt bra på vad det gör. De små problemen åt sidan, den har en fulländad kärneffekt. Och kan ta ditt spel till nya nivåer i kombination med PS5: s 3D-ljudbehandling.

Om du inte har pengar, utrymme eller förutsättningar för ett hemmabiosystem. Är Pulse 3D i stort sett det näst bästa när det gäller PS5 spel, och det gör det till ett bra köp.

BETYG

 • Ljud: 5
 • Bekvämlighet: 5
 • Design: 4

8 svar på ”PS5 Pulse 3D Wireless Headset Recension”

Lämna en kommentar