Hur man använder en Nintendo Switch Pro Controller på din PC

Så här använder du en Nintendo Switch Pro Controller på din PC för att spela Steam spel.

switch pro controller pc
Bildkredit: Nintendo

Att veta hur du använder en Nintendo Switch Pro kontroll på din PC kommer göra din gaming upplevelse mycket bättre. Nintendo Switch Pro är en extremt bekväm att använda.

Lyckligtvis har Nintendo fått Switch Pro kontrollen att fungera med PC, antingen kopplad med en USB-C-kabel eller trådlöst över Bluetooth. Det slår verkligen att använda mus och tangentbord för sportspel eller några sessioner i Rocket League.

Det kanske inte erbjuder de avancerade alternativen du kan få genom att använda en DualSense kontroll med PC, men när det gäller komfort och uthållighet är Switch Pro-paden och dess övermänskliga batteri fortfarande extremt svårslagna.

Se också:

Så här använder du en Nintendo Switch Pro kontroll på din PC (med kabel) 

Det finns egentligen inte mycket att säga gällande denna metod men… 

1. Ta en USB-C-kabel och anslut den ena änden till toppen av Switch Pro kontrollen och den andra till din PC. 

2. Windows bör upptäcka och identifiera Nintendo Switch kontrollen och du kommer att se ett litet meddelande i aktivitetsfältet som talar om när det är klart. 

Hur man gör med trådlös anslutning istället 

För att använda Switch Pro kontrollen trådlöst på din PC behöver du antingen ha Bluetooth inbyggt eller ha en Bluetooth-dongel liggande. Förutsatt att du gör det, så här ansluter du din Switch Pro kontroll till PC via Bluetooth.

1. Tryck på Start-knappen och tryck sedan på ”Inställningar”.

2. I fönstret som öppnas väljer du ”Enheter”, vilket är det andra valet på den översta raden. 

3. Se till att Bluetooth är påslaget och tryck sedan på ”Lägg till Bluetooth eller annan enhet.” 

4. Du måste nu välja vilken typ av enhet du vill ansluta. Ignorera omnämnandet av Xbox-kontrollen längst ner och tryck på det översta alternativet: ”Bluetooth.”

5. Du måste nu sätta din Switch Pro kontroll i parningsläge. Plocka upp den och hitta den lilla knappen på vänster sida av laddningsporten (nummer 2 i diagrammet nedan – tack Nintendo!).  

Tryck och håll knappen intryckt tills lampuppsättningen på undersidan av plattan (markerad 6 i bilden ovan) börjar blinka fram och tillbaka.

6. Tillbaka på din dator kommer en lista att ha börjat fyllas med Bluetooth-enheter som kan anslutas. Switch Pro kontrollen kommer att dyka upp här, och den är tack och lov lätt att upptäcka, bara kallad ”Pro Kontroll”. Klicka på det här alternativet.

7. Om allt är bra kommer du att få bekräftelse med orden ”Din enhet är redo att användas!” När du har sett det här meddelandet är din gamepad ansluten. 

Hur man ställer in Nintendo Switch Pro kontrollen i Steam 

Innan du börjar spela med din Nintendo Switch Pro Kontroll på PC, vill du göra lite finjustering på Steam.

1. Logga in på Steam och tryck på Steam menyknappen i det övre vänstra hörnet av fönstret. Välj ”Inställningar” i rullgardinsmenyn.

2. Från menyn som visas, välj ”Kontroller”. Detta öppnar en ny panel till höger, där du måste välja ”Allmänna kontrollerinställningar.” 

3. Välj ”Switch Pro Configuration Support” så att Steam vet vilken typ av gamepad den fungerar med.

När du gör detta ser du ett extra alternativ som låter dig använda ”Nintendo Button Layout.” Detta beror på att Nintendos positionering för A, B, X och Y skiljer sig från Microsofts på Xbox-kontrollern. Du kan antingen få Switch Pro Kontroll att spegla detta, eller ha det som Nintendo tänkt sig.

4. Du är nu fri att anpassa Nintendo Switch Pro kontrollen så mycket du vill. Gå tillbaka till föregående meny och välj ”Big Picture Configuration” så kan du justera allt efter eget tycke.


Se också:

Lämna en kommentar