Hur man använder en Nintendo Switch Pro Controller på din PC

Så här använder du en Nintendo Switch Pro Controller på din PC för att spela Steam spel.

switch pro controller pc
Bildkredit: Nintendo

Att veta hur du använder en Nintendo Switch Pro Controller på din PC ger dig det bästa av två världar. Nintendo Switch Pro är en ergonomisk fröjd att använda. Mycket bekvämare än Joy Cons som kommer med Switch (även om det uppenbarligen är mindre flexibelt), är 700 kronors-plattan en av de trevligaste vi har spelat med, så det är bara naturligt att du vill använda den så mycket som möjligt.

Lyckligtvis har Nintendo fått Switch Pro Controllern att fungera med PC, antingen kopplad med en USB-C-kabel eller trådlöst över Bluetooth. Det slår verkligen att använda mus och tangentbord för sportspel eller några sessioner i Rocket League.

Det kanske inte erbjuder de avancerade alternativen du kan få genom att använda en DualSense Controller med PC, men när det gäller komfort och uthållighet är Switch Pro-paden och dess övermänskliga batteri fortfarande extremt svårslagna.

Se också:

Så här använder du en Nintendo Switch Pro Controller på din PC (med kabel) 

Det finns egentligen inte mycket att säga gällande denna metod men… 

1. Ta en USB-C-kabel och anslut den ena änden till toppen av Switch Pro Controllern och den andra till din PC. 

2. Windows bör upptäcka och identifiera Nintendo Switch Controllern och du kommer att se ett litet meddelande i aktivitetsfältet som talar om när det är klart. 

Hur man gör med trådlös anslutning istället 

För att använda Switch Pro Controllen trådlöst på din PC behöver du antingen ha Bluetooth inbyggt eller ha en Bluetooth-dongel liggande. Förutsatt att du gör det, så här ansluter du din Switch Pro Controller till PC via Bluetooth.

1. Tryck på Start-knappen och tryck sedan på ”Inställningar”.

2. I fönstret som öppnas väljer du ”Enheter”, vilket är det andra valet på den översta raden. 

3. Se till att Bluetooth är påslaget och tryck sedan på ”Lägg till Bluetooth eller annan enhet.” 

4. Du måste nu välja vilken typ av enhet du vill ansluta. Ignorera omnämnandet av Xbox-Controllern längst ner och tryck på det översta alternativet: ”Bluetooth.”

5. Du måste nu sätta din Switch Pro Controller i parningsläge. Plocka upp den och hitta den lilla knappen på vänster sida av laddningsporten (nummer 2 i diagrammet nedan – tack Nintendo!).  

Tryck och håll knappen intryckt tills lampuppsättningen på undersidan av plattan (markerad 6 i bilden ovan) börjar blinka fram och tillbaka.

6. Tillbaka på din dator kommer en lista att ha börjat fyllas med Bluetooth-enheter som kan anslutas. Switch Pro Controllern kommer att dyka upp här, och den är tack och lov lätt att upptäcka, bara kallad ”Pro Controller”. Klicka på det här alternativet.

7. Om allt är bra kommer du att få bekräftelse med orden ”Din enhet är redo att användas!” När du har sett det här meddelandet är din gamepad ansluten. 

Hur man ställer in Nintendo Switch Pro kontrollern i Steam 

Innan du börjar spela med din Nintendo Switch Pro Controller på PC, vill du göra lite finjustering på Steam.

1. Logga in på Steam och tryck på Steam menyknappen i det övre vänstra hörnet av fönstret. Välj ”Inställningar” i rullgardinsmenyn.

2. Från menyn som visas, välj ”Kontroller”. Detta öppnar en ny panel till höger, där du måste välja ”Allmänna kontrollerinställningar.” 

3. Välj ”Switch Pro Configuration Support” så att Steam vet vilken typ av gamepad den fungerar med.

När du gör detta ser du ett extra alternativ som låter dig använda ”Nintendo Button Layout.” Detta beror på att Nintendos positionering för A, B, X och Y skiljer sig från Microsofts på Xbox-kontrollern. Du kan antingen få Switch Pro Controller att spegla detta, eller ha det som Nintendo tänkt sig.

4. Du är nu fri att anpassa Nintendo Switch Pro Controllern så mycket du vill. Gå tillbaka till föregående meny och välj ”Big Picture Configuration” så kan du justera allt efter eget tycke.


Se också:

Lämna en kommentar