The Umbrella Academy säsong 3: Allt vi vet hittills

Vad kommer Hargreeves superhjältesyskon att göra i Umbrella Academy säsong 3?

Gör dig redo för en vild resa på Umbrella Academy säsong 3! Under en Q&A för Netflix Geeked Week nämnde Steve Blackman att det var ”en vildare, större och roligare säsong än någonsin tidigare.” Inte nog med det, han avslöjade alla avsnittstittlar på Umbrella Academy -säsongen. Filmning på Umbrella Academy säsong 3 pågår fortfarande, vilket syns på läckta foton såväl som inlägg på sociala medier från stjärnan Elliot Page.

Efter att en hel säsong hade fastnat i Dallas från 1960-talet, återförenades syskonen Hargreeves, besegrade den elaka Handler och hittade en väg tillbaka till deras nutid. Men vad de hittade när de återvände skiljer sig mycket från status quo.

I den alternativa nutiden upptäckte de att Hargreeves adopterade olika barn, förutom Ben, eftersom de avslöjade sin identitet i Dallas. Nu är Ben en del av en helt annan Hargreeves supergrupp, kallad Sparrows.

”Det finns några mycket stora överraskningar med familjen i år”, säger Blackman. ”Det finns några fantastiska förändringar som människor kommer att älska att gräva i.”

Han tillade, ”Det är en vild säsong.”

Här är allt vi vet hittills om The Umbrella Academy säsong 3.

Umbrella Academy senaste säsong 3 (uppdaterad 21 juli)

 • Tom Hopper, AKA Luther, har beskrivit filmning som ”det roligaste jag har haft på någon säsong hittills.”
 • Under Netflix Geeked Week förhandsvisade Steve Blackman säsong 3 och namngav 10 avsnittstitlar.
 • Elliot Page och andra castmedlemmar har nyligen tittat på Umbrella Academy säsong 3 för första gången, med Page som säger att fans kommer att bli ”ofta överraskade” av handlingen.

Utgivningsdatum spekulation

I november 2020 meddelade Netflix att det beställde Umbrella Academy säsong 3. Säsongen har 10 avsnitt, men vi vet fortfarande ingenting om när programmet kommer att visas.

Vi vet att Steve Blackman återvänder som showrunner och verkställande producent, och vi vet också att produktionen började i februari i Toronto, Kanada. Men utöver det är allt vi har gissningar.

En sak vi kan säga är att inspelningen fortfarande pågår, med bilder av produktionen som visades på Twitter. I samma artikel står det att inspelningen ”är på väg att avslutas den 17 augusti 2021” och att serien förväntas sändas under ”Vår eller sommar 2022”. Men utan några som helst bevis för att backa upp dessa påståenden, avstår vi från att spekulera i detta skede.

Vi kan dock vara ganska säkra på att filmningen går bra, med Tom Hopper, som spelar serien Luther/Number One, säger till PureWow att ”Det är det roligaste jag har haft på någon säsong hittills.”

Umbrella Academy säsong 3 avsnittstitlar

Under Netflix fan -evenemang Geeked Week svarade Blackman på en fråga där han avslöjade de 10 avsnittstitlarna för Umbrella Academy säsong 3. De är:

 1. 301: Meet the Family
 2. 302: The World’s Biggest Ball of Twine
 3. 303: Pocket Full of Lightning
 4. 304: Kugelblitz
 5. 305: Kindest Cut
 6. 306: Marigold
 7. 307: Auf Wiedersehen
 8. 308: Wedding at the End of the World
 9. 309: Six Bells
 10. 310: Oblivion

Han noterade att ”Marigold” kommer att vara betydelsefullt för fans av serietidningar och klargjorde att ”Kugelblitz” är ett verkligt ord (det är ett svart hål som bildas av strålning i motsats till materia).

Det är intressant att avsnitt 308, som Blackman sa var stort, refererar till ett bröllop sedan det allra första avsnittet i Umbrella Academy hade titeln ”Vi ses bara vid bröllop och begravningar.”

Umbrella Academy säsong 3 filminformation

Tom Hopper, som spelar Luther/Number One, sa nyligen till Collider: ”COVID -protokollen innebär att vi har kortare dagar, vilket innebär att den faktiska filmningen kommer att bli mycket längre. Men ja, vi är verkligen nära början. Vi är inte så långt in i det just nu, så vi har en lång väg att gå, men det går bra.”

Som sagt, Hopper noterade också att det borde vara värt att vänta på och sa ”Jag vill bara att de ska veta att om de har älskat de två första säsongerna har vi höjt nivån, big time – och om den roliga faktorn höjs, Jag tror att wow -faktorn höjs…Och jag tror att de bara kommer att bli kära i dessa karaktärer ännu mer. ”

Umbrella Academy säsong 3 skådespelare

Umbrella Academy säsong 3 kommer att innehålla alla huvudaktörer som spelar Hargreeves syskon:

 • Elliot Page som Vanya aka Number Seven, som kan omvandla ljudvågor till en destruktiv kraft
 • Tom Hopper Luther aka Number One, som har superstyrka och överkroppen av en apa
 • David Castaneda som Diego aka Number Two, som kan kurva allt han kastar
 • Emmy Raver-Lampman som Allison aka Number Three, som kan kontrollera sinnen med frasen ”Jag hörde ett rykte …”
 • Robert Sheehan som Klaus aka Number Four, som kan kommunicera med de döda och göra dem kroppsliga för en tillfällig tid
 • Aidan Gallagher som nummer fem, som kan resa genom tid och rum
 • Justin H. Min som Ben aka Number Six, som kan släppa loss stora tentakler från kroppen

Förutom de sju Hargreeves -syskonen bekräftade Netflix att vi också kommer att se ytterligare två familjemedlemmar och vänner.

 • Colm Feore som Sir Reginald Hargreeves, en miljardärindustrist som adopterade syskonen. Under säsong 2 maskeras han som en främmande livsform
 • Ritu Arya som Lila Pitts, Handlers adopterade dotter och Diego flickvän, som visar sig ha speglande supermakter.

Biroller

Det finns också ett antal biroller från de två första säsongerna som kan dyka upp igen. Eftersom syskonen återvände till en förändrad tidslinje (mer om det nedan) kan även tidigare döda karaktärer dyka upp. Eller så kan vi se några karaktärer i tillbakablickar, visioner eller spöken som verkar för Klaus. De inkluderar:

 • Jordan Claire Robbins som Grace Hargreeves, syskonens robotmamma under säsong 1 och Reginalds mänskliga flickvän under säsong 2
 • Adam Godley och Ken Hall som Pogo, en intelligent schimpans som fungerar som Reginalds assistent. Godley tillhandahåller röst och ansiktsfångst, medan Hall tillhandahåller kroppsrörelse
 • Kate Walsh som The Handler, kommissionens chef
 • Mary J. Blige som Cha-Cha, kommissionsombud
 • Cameron Britton som Hazel, en kommissionär och Cha-Chas partner
 • Sheila McCarthy som Agnes Rofa, servitris och Hazels kärleksintresse
 • Ashley Madekwe som deckare Eudora Patch, Diego ex-flickvän
 • Cody Ray Thompson som Dave, en soldat från Vietnamkriget och Klaus kärleksintresse
 • Ken Hall som Herb, en kommissionär och nu tillfällig chef för byrån
 • Patrice Goodman som Dot, en kommissionär
 • Marin Ireland som Sissy Cooper, Vanyas kärleksintresse 1963 i Dallas
 • Yusuf Gatewood som Raymond Chestnut, Allisons make 1963 Dallas
 • Justin Paul Kelly som Harlan Cooper, Sissys unga son som tar lite av Vanyas krafter

Netflix presenterade också

Netflix presenterade också de nya skådespelarna som spelar Sparrows i Umbrella Academy säsong 3, tillsammans med deras karaktärsbeskrivningar.

Naturligtvis vet vi redan om en: Justin H. Min som Ben, även om denna Ben (Sparrow #2) beskrivs som ”schematisk, taktisk och ond, fast besluten att få sin status som ledare.”

Hans Sparrow -syskon är:

 • Justin Cornwell som Marcus (Sparrow #1), en naturligt född ledare som oser av förtroende och håller ihop familjen som är lika charmig som han är mejslad och koloss.
 • Britne Oldford som Fei (Sparrow #3), som ser världen på ett speciellt sätt. Hon är vanligtvis den smartaste personen i rummet och villig att förhandla – men när du väl korsar henne finns det ingen återvändo.
 • Jake Epstein som Alphonso (Sparrow #4), en ärrad brottslighetskämpe med en frätande och bitande humor som tycker om att berätta sina fiender verbalt, nästan lika mycket som en god pizza och en sex-pack öl.
 • Genesis Rodriguez som Sloane (Sparrow #5), en romantisk drömmare ivrig efter att se världen bortom akademin. Trots att hon känner sig bunden till sin familj har Sloane egna planer … och hon kanske bara agerar utifrån dem.
 • Cazzie David som Jayme (Sparrow #6), en ensamstående med en rädsla-framkallande snarr som du skulle vara klok att undvika till varje pris. Hon säger inte mycket för att hon inte behöver.
 • Existential Dread Inducing Psykronium Cube aka Christopher (Sparrow #7) är en telekinetisk kub som kan göra rummet frysande kallt och framkalla förlamande rädsla utan så mycket varning. Sparvarnas trovärdiga, lojala orakel behandlas som ännu ett syskon.

Umbrella Academy säsong 3 trailer spekulation

Det finns ingen Umbrella Academy säsong 3 -trailer än, så tro inte någon som säger något annat.

När kan vi få en trailer, eller åtminstone någon typ av teaser från Netflix? Det är fullt möjligt att vi måste vänta till någon månad innan premiärdatumet – så det kan mycket väl vara nära ett år till.

Men under tiden kan du kolla in Netflix förhandsgranskningsvideo av en panel med castmedlemmarna. Page säger att han var ”överraskad” av den här säsongens manus, medan Raver-Lampman noterade: ”Jag har faktiskt ingen aning om vad som kommer att hända i slutet, det är första gången som jag spelar in och filmar och inte vet vad slutmålet är. Det är jättebra, jag är här för det. ”

Umbrella Academy säsong 3 teorier och Sparrow Academy Handling

Umbrella Academy säsong 3 kommer att ha en hel del att packa upp från den enorma cliffhanger från säsong 2 -finalen. Så låt oss först förklara vad som hände i finalen.

Finalen äger rum den 22 november 1963 (aka dagen då JFK mördades). Tidigare hade syskonen avvärjt Doomsday -apokalypsen. Det visade sig att Vanya än en gång var ”bomben”. Men till skillnad från i deras nuvarande tidslinje kunde de desinficera henne. Eller, vi borde säga: Ben skrämde henne. Ghost Ben gick in i Vanya och pratade med henne. Tyvärr slutade han med att offra sig själv och hans ande gick vidare.

Hargreeves -syskonen

Efteråt går Hargreeves -syskonen till Sissys gård, eftersom Vanya hade kommit på att en del av hennes makt hade intagits av Sissys son, Harlan. När Vanya försöker lugna honom dyker hanteraren upp med en armé av kommissionens agenter för att ta ut syskonen för gott.

Vanya använder sin makt för att utplåna hela armén – men Handler och hennes adopterade dotter, Lila, överlever. Det visar sig att Lila också har en kraft! Hon kan spegla vilket som helst av syskonen och använda sin makt direkt tillbaka till dem (tänk Rogue in X-Men).

Men syskonen, med Diego i spetsen, försöker vända Lila åt deras sida. De berättar att handlaren planerade mordet på Lilas föräldrar, sedan stal hon henne och använder nu Lila för sin egen agenda. Diego uppmanar Lila att gå med i familjen. Men precis som hon vacklar, skjuter hanteraren ner dem alla. Sedan dyker den sista svenska lönnmördaren upp och dödar henne.

Nummer fem lyckas överleva och kommer ihåg råd som hans far hade gett honom om att spola tillbaka tiden sekund för sekund, minut för minut. Så han reser bara lite tillbaka i tiden. Precis när hanteraren dyker upp tar han hennes pistol. Men mördaren anländer fortfarande och skjuter hanteraren. Han och nummer fem har en stirra ner och når sedan en detente, så mördaren går. Syskonen är trygga.

Herb från kommissionen kommer och berättar för Hargreeves att de kan ta en resväska och återgå till sin tidslinje. Innan de åker bjuder Vanya Sissy ett tårfyllt farväl och tar tillbaka sin kraft från Harlan (eller så tror hon).

Syskonen tar resväskportalen tillbaka till sin tidslinje – 2 april 2019. Och eftersom familjens herrgård fortfarande är intakt och världen inte har slutat verkar det som om den ursprungliga apokalypsen avvärjdes.

Tidsresor

Men inom herrgården hittar de några nyfikna förändringar och en stor chock: deras döda far, Reginald! Hur lever han? Han kallar fram en grupp skuggiga figurer, som han kallar Sparrow Academy. Visar sig att Umbrella Academy inte finns!

Och ännu mer chockerande är utseendet på Ben! Han ser annorlunda ut – längre hår, ett ärr i ansiktet. Men på något sätt lever han och inte ett spöke som bara är synligt för Klaus i den här nya tidslinjen. Och han har ingen aning om vem av hans syskon är.

Så vad händer? Tja, som det händer med de flesta tidsresor, verkar syskonens äventyr 1963 i Dallas ha förändrat händelseförloppet.

Minns att 43 icke-gravida kvinnor födde samtidigt och överraskande. Reginald antog sju av dem. Sedan Reg träffade de vuxna versionerna av sina barn 1963 verkar han ha valt att adoptera olika barn den här gången. Han adopterade fortfarande Ben, eftersom han inte såg Ghost Ben 1963.


Artikel baserad i del på Toms Guide

Lämna en kommentar