Hur man aktiverar VRR på PS5 – Aktivera VRR PS5

En uppdatering till VRR variabel uppdateringsfrekvens rullas ut till din PS5 snart, så lär dig hur du aktiverar VRR på PS5!

Hur man aktiverar VRR på PS5
Bildkredit: Sony

Om du är en av många spelare som väntar på att VRR ska göra din PS5 grafik ännu bättre i spel som Horizon: Forbidden West till exempel, som redan är häpnadsväckande vacker, har vi goda nyheter. VRR kommer kommer till din konsol inom kort.

Senior VP Hideaki Nishino skrev ett inlägg på PlayStation-bloggen. Han är ”glad att dela med sig av nya detaljer om Variable Refresh Rate”. Tekniken, som kräver HDMI 2.1 – kommer att bli tillgänglig ”under de kommande månaderna”.

Här är vad VRR innebär. Samt hur du kommer att kunna använda det för att göra grafiken i PS5-spel ännu bättre!

Vad är PS5 VRR och hur man aktiverar VRR på PS5?

Variabel uppdateringsfrekvens säkerställer att din TV eller bildskärm och din PS5 förblir synkroniserad, och det säkerställer en mycket jämnare bild utan några konstigheter. Det finns redan i Xbox Series X, men än så länge har den inte tagit sig till PS5.

Se mer: VRR: allt du behöver veta om Variable Refresh Rate

När funktionen äntligen blir tillgänglig under de kommande månaderna kommer den bara att stödja ett av tre olika VRR-alternativ. De andra två, AMD FreeSync och Nvidia G-Sync, är inte tillgängliga för PS5 spelare. Det är synd, eftersom det begränsar VRR på PS5 till enbart HDMI 2.1-TV-apparater.

För att aktivera funktionen är det bara att gå till Inställningar > Skärm och video > Videoutgång > VRR och växla den till antingen ”På” eller ”Automatisk”.

Du kommer också att kunna prova det på spel som inte stödjer VRR, vilket kan bli bättre med funktionen påslagen. Det kommer utan tvekan att finnas massor av guider som beskriver vilka spel som inte stödjer VRR som fungerar bäst när funktionen väl når Sonys konsol. Tills de dyker upp rekommenderar vi att du provar varje spel.

Talesättet ”bättre sent än aldrig” är sant. Men när några av de bästa TV-apparaterna från Sony också kommer utan viktiga funktioner som inte läggs till förrän senare, kanske det behövs ett annat motto.


Se också:


Lämna en kommentar